Search
Asset 2

آمریکا، بریتانیا و کانادا به شهروندان خود درباره استفاده از فرودگاه‌های عربستان هشدار دادند

آمریکا، بریتانیا و کانادا پس از حمله حوثی‌های یمن به فرودگاه بین‌المللی ملک خالد در ریاض که به کشته شدن ۱۳ نفر منجر شد، با صدور هشدارهایی از شهروندان خود خواستند از مراجعه به این فرودگاه خودداری کنند.
(AFP via Getty Images)

آمریکا، بریتانیا و کانادا پس از حمله حوثی‌های یمن به فرودگاه بین‌المللی ملک خالد در ریاض که به کشته شدن ۱۳ نفر منجر شد، با صدور هشدارهایی از شهروندان خود خواستند از مراجعه به این فرودگاه خودداری کنند.

در حمله روز شنبه ۱۸ مهر حوثی‌های یمن به ترمینال مسافربری فرودگاه بین‌المللی ملک خالد در ریاض، علاوه بر کشته شدن ۱۳ نفر، بیش از ۳۰۰ نفر نیز زخمی شدند.

این گروه روز گذشته حمله دیگری به این فرودگاه انجام داد که در نتیجه آن دست‌کم یک نفر کشته و ۱۱ نفر دیگر زخمی شدند.

اداره هوانوردی فدرال آمریکا روز یک‌شنبه ۱۹ مهر با اشاره به ادامه فعالیت‌های نظامی و اختلال در سامانه‌های ناوبری، درباره خطرات احتمالی پرواز به مقصد عربستان سعودی یا عبور از حریم هوایی این کشور به شرکت‌ها و مجریان پرواز هشدار داد.

این نهاد اعلام کرد: «تهدیدها ممکن است برای هواپیماها در تمامی ارتفاعات، از جمله هنگام عبور از حریم هوایی، نزدیک شدن به فرودگاه و برخاستن از آن، خطر ایجاد کنند.»

سفارت آمریکا در ریاض نیز با صدور هشداری از شهروندان آمریکایی خواست از مراجعه به فرودگاه بین‌المللی ملک خالد خودداری کنند و هنگام استفاده از دیگر فرودگاه‌های اصلی عربستان سعودی نهایت احتیاط را به خرج دهند.

این سفارت همچنین به شهروندان خود توصیه کرد نسبت به احتمال لغو پروازها، بسته شدن حریم هوایی و اختلال در سفرها در پی حملات به فرودگاه‌ها هوشیار باشند.

در هشدار سفارت آمریکا آمده است: «در صورت وقوع حمله هوایی، از درهای شیشه‌ای، پنجره‌ها و هرگونه آوار و بقایای سقوط‌کرده فاصله بگیرید و برای دریافت دستورالعمل‌های رسمی، تلفن همراه و رسانه‌های خبری را دنبال کنید.»

بر اساس این هشدار، کارکنان دولت آمریکا در عربستان سعودی از این پس برای استفاده از فرودگاه بین‌المللی ملک خالد در ریاض و همچنین فرودگاه‌های جده و دمام، ملزم به دریافت مجوز ویژه هستند.

همچنین سفر این کارکنان به مناطق واقع در فاصله حدود ۳۲ کیلومتری، مرز یمن به دلیل خطرات امنیتی ممنوع شده است.

سفارت آمریکا اعلام کرد سفر به استان‌های جازان، عسیر و نجران و همچنین شهرهای قطیف، ینبع و طائف نیز مستلزم دریافت مجوز ویژه است.

در همین حال، سازمان کل هوانوردی غیرنظامی عربستان سعودی از وقوع حمله‌ای دیگر در روز گذشته به فرودگاه بین‌المللی ملک فهد در دمام، در فاصله حدود ۴۰۰ کیلومتری شمال شرقی ریاض خبر داد.

هنوز مشخص نیست چند نفر در این حمله زخمی شده‌اند. این سازمان اعلام کرد ارزیابی خسارت‌ها و بررسی ایمنی تاسیسات آسیب‌دیده همچنان ادامه دارد.

دولت بریتانیا نیز به شهروندان خود توصیه کرد از مراجعه به تمامی فرودگاه‌های عربستان سعودی، به استثنای فرودگاه بین‌المللی مدینه خودداری کنند.

بریتانیا همچنین با اشاره به خطرات امنیتی، از شهروندان خود خواست از سفرهای غیرضروری به جده و دمام پرهیز کنند.

در هشدار دولت بریتانیا آمده است: «تهدید علیه فرودگاه‌ها، پایگاه‌های نظامی، بنادر و زیرساخت‌های انرژی در سراسر عربستان سعودی از جمله در ابها، جازان، نجران، ریاض، جده و ینبع و همچنین کشتیرانی در دریای سرخ افزایش یافته است. وقوع حملات بیشتر علیه فرودگاه‌ها بسیار محتمل است.»

دولت کانادا نیز با هشدار درباره فعالیت‌های نظامی در منطقه و احتمال اختلال در فعالیت فرودگاه‌ها، از شهروندان خود خواست از استفاده از فرودگاه بین‌المللی ملک خالد خودداری کنند.

در واکنش به این حملات، ترکیه، مصر، پاکستان و عربستان سعودی با انتشار بیانیه‌ای مشترک، حملات خصمانه حوثی‌ها به ریاض را به‌شدت محکوم کردند و آن را «نقض آشکار قوانین بین‌المللی» خواندند.

این چهار کشور که با عنوان گروه «آر۴» شناخته می‌شوند، اعلام کردند از «تمامی اقدامات و تدابیر مشروع» عربستان سعودی برای حفاظت از حاکمیت خود مطابق با منشور سازمان ملل متحد و قوانین بین‌المللی حمایت می‌کنند.

در بیانیه مشترک این کشورها آمده است: «این گروه، شبه‌نظامیان حوثی را مسئول کامل نتایج این حملات و هرگونه پیامد ناشی از آن که صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی را تهدید کند، می‌داند و خواستار توقف فوری و بدون قیدوشرط این حملات است.»

حوثی‌ها اعلام کرده‌اند که حملات به عربستان سعودی در واکنش به حمایت این کشور از نیروهای دولتی یمن در جنگ داخلی ازسرگرفته‌شده این کشور انجام شده است.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی