Search
Asset 2

کره شمالی: کمک نظامی آمریکا به اوکراین «اشتباهی باورنکردنی» است

کره شمالی که به تأمین غیرقانونی تسلیحات برای روسیه متهم است، گفت که کمک نظامی ۸ میلیارد دلاری آمریکا به اوکراین «اشتباهی باورنکردنی» است.
جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده ۲۶ سپتامبر ۲۰۲۴ با رئیس‌جمهور اوکراین ولودیمیر زلنسکی در کاخ سفید، در واشنگتن دی سی دیدار کرد. (SAUL LOEB/AFP via Getty Images)

کره شمالی که به تأمین غیرقانونی تسلیحات برای روسیه متهم است، روز یکشنبه گفت که کمک نظامی ۸ میلیارد دلاری آمریکا به اوکراین «اشتباهی باورنکردنی» است و در قبال ابرقدرت هسته‌ای، روسیه، حکم بازی با آتش را دارد.

جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، هم‌زمان با سفر ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، به واشینگتن برای کمک به کی‌یف در دفاع از خود، از اعطای کمک‌های جدید از جمله تسلیحات دوربرد که توانایی این کشور را در حمله به روسیه از فواصل دورتر افزایش می‌دهند، خبر داد.

کیم یو جونگ، خواهر بانفوذ کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، گفت که واشینگتن درحال تشدید درگیری‌ها در اوکراین است و کل اروپا را به سمت جنگ هسته‌ای سوق می‌دهد.

کیم در بیانیه‌ای که در خبرگزاری دولتی کره منتشر شد، گفت: «آمریکا و غرب نباید هشدارهای جدی روسیه را نادیده یا دست‌کم بگیرند.»

او گفت: «آیا آمریکا و غرب که بی‌محابا علیه روسیه، که یک ابرقدرت هسته‌ای است، با آتش بازی می‌کنند، توان مواجهه با پیامدهای آن را دارند؟»

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، هشدار داده که درصورت اصابت موشک به این کشور از سلاح‌های هسته‌ای استفاده می‌کند و هرگونه حمله به روسیه با حمایت قدرت‌های هسته‌ای را به منزله حمله‌ای مشترک در نظر می‌گیرد.

کیم گفت کمک به زلنسکی برای تداوم ماجراجویی نظامی خود، قماری خطرناک و غیرمسئولانه، و اعلام کمک نظامی ۸ میلیارد دلاری اشتباهی باورنکردنی و نابخردانه است.

کیم که در حزب حاکم کارگران کره شمالی سمت دارد و اغلب درباره موضع پیونگ‌یانگ درخصوص مسائل سیاسی و امنیتی اظهارنظر می‌کند، ظاهراً اجازه این کار را از جانب رهبر عالی کشور دریافت کرده است.

کره شمالی و روسیه در سال گذشته روابط خود را بشدت ارتقا دادند. رهبران دو کشور دو مرتبه با هم دیدار داشتند و در رابطه با «شراکت راهبردی جامع» اعم از تعهدات دفاعی متقابل به توافق رسیدند.

آمریکا گفته که کره شمالی از سپتامبر سال گذشته دست‌کم ۱۶ هزار و ۵۰۰ کانتینر تسلیحات به روسیه ارسال کرده و روسیه از همان تسلیحات علیه اوکراین استفاده کرده است.

کره شمالی و روسیه تبادل غیرقانونی تسلیحات را تکذیب می‌کنند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی