Search
Asset 2

یک تبعه پاکستانی به ظن ارتباط با ایران به توطئه برای ترور مقامات آمریکایی متهم شد

وزارت دادگستری ایالات متحده عاصف رضا مرچنت، شهروند پاکستانی را به تلاش برای استخدام یک قاتل از سوی جمهوری اسلامی، جهت ترور یک مقام آمریکایی متهم کرد.
لوگوی وزارت دادگستری آمریکا (Mark Wilson/Getty Images) و آصف رضا مرچنت (Justice.gov)

براساس بیانیه مطبوعاتی وزارت دادگستری و کیفرخواستی که روز سه‌شنبه منتشر شد، یک تبعه پاکستانی به ظن ارتباط با ایران به دسیسه‌چینی ناموفق برای ترور یک سیاستمدار یا مقام دولتی ایالات متحده در خاک آمریکا متهم شده است.

آصف مرچنت، که به نام «آصف رضا مرچنت» هم شناخته می‌شود، ۴۶ سال دارد و به قتل قراردادی در قالب طرح ترور چهره‌های شناخته‌شده آمریکایی متهم شده است. او بازداشت شده و در حال حاضر در اختیار مقامات فدرال نیویورک قرار دارد.

این بازداشت از تعهد وزارت دادگستری به خنثی کردن تلاش‌های بی‌وقفه جمهوری اسلامی برای انتقام‌جویی علیه مقامات آمریکایی بویژه در واکنش به ترور قاسم سلیمانی حکایت دارد.

قاسم سلیمانی در ۳ ژانویه ۲۰۲۰ در بغداد، پایتخت عراق، در دوره ترامپ کشته شد.

مریک گارلند، دادستان کل آمریکا، گفت: «سال‌هاست که وزارت دادگستری با تمام قوا در برابر اقدامات وقیحانه و بی‌وقفه ایران برای انتقام‌جویی از مقامات آمریکایی بابت ترور سلیمانی تلاش می‌کند.»

«وزارت دادگستری از هیچ کاری برای متلاشی کردن و توبیخ کسانی که به دنبال اجرای طرح توطئه مرگبار ایران علیه شهروندان آمریکایی هستند دریغ نخواهد کرد و تلاش‌های یک رژیم خودکامه در هدف گرفتن مقامات دولتی آمریکا و به خطر انداختن امنیت ملی کشور را تحمل نخواهد کرد.»

به گفته وزارت دادگستری، این توطئه با تلاش هماهنگ دفاتر میدانی اف‌بی‌آی و اداره پلیس شهر نیویورک و دیگر آژانس‌ها برملا شد.

براساس اسناد دادگاه، مرچنت در ماه آوریل و پس از یک دوره اقامت در ایران از پاکستان وارد خاک آمریکا شد.

او شهروند پاکستان و متولد کراچی است، همسر و فرزندانی در پاکستان و ایران دارد و اغلب به ایران، سوریه و عراق سفر کرده است.

مرچنت ظاهراً به دنبال استخدام مأمور قتل برای انجام ترور در خاک آمریکا بود و گمان می‌کرد که با یک رابط قابل اعتماد کار می‌کند، اما او فعالیت‌های مرچنت را به مجریان قانون گزارش داد و به منبع محرمانه آن‌ها تبدیل شد.

اسناد دادگاه نشان می‌دهند که مرچنت از تدابیر امنیتی عملیاتی مانند داشتن تلفن‌های همراه متعدد و دور انداختن آن‌ها پس از مکالمات حساس استفاده می‌کرد تا تحت نظر قرار نگیرد.

مرچنت در جلساتی که در نیویورک داشت، طرح‌های جنایی مختلف اعم از سرقت اسناد، سازمان‌دهی اعتراضات برای ایجاد حواس‌پرتی و نقشه‌های ترور را طراحی کرد. این فعالیت‌ها با استفاده از زبان رمز مورد بحث قرار می‌گرفتند. برای نمونه، «تی‌شرت» به اعتراضات، «پیراهن آستین‌بلند» به سرقت و «ژاکت پشمی» به قتل اشاره داشت.

مرچنت در ماه ژوئن با افرادی ملاقات کرد که به گمان او مأمور ترور بودند، اما آن‌ها درواقع مأموران مخفی اف‌بی‌آی بودند که کار تدارکات را برعهده داشتند.

به گزارش وزارت دادگستری، مرچنت ۵ هزار دلار پیش‌پرداخت داده و گفته بود که دستورالعمل ترور پس از خروج برنامه‌ریزی‌شده او از آمریکا در اواسط جولای در اختیار مأموران قرار می‌گیرد.

وزارت دادگستری افزود: «با این‌حال، مجریان قانون مداخله کردند و مرچنت را در ۱۲ جولای و قبل از این‌که بتواند از کشور خارج شود، بازداشت کردند.»

کریستی کورتیس، دستیار موقت مدیر دفتر میدانی اف‌بی‌آی، در نیویورک گفت: «خوشبختانه آدم‌کش‌هایی که مرچنت سعی داشت استخدام‌شان کند، مأموران مخفی اف‌بی‌آی بودند. این پرونده از فداکاری و تلاش ستودنی مأموران، تحلیلگران و دادستان‌های ما در نیویورک، هیوستون و دالاس حکایت دارد. موفقیت آن‌ها در خنثی کردن این تهدید نه‌تنها از یک اتفاق غم‌انگیز جلوگیری کرد، بلکه تعهد اف‌بی‌آی را به محافظت از کشور و شهروندان در برابر تهدیدات داخلی و بین‌المللی به رخ کشید.»

کیفرخواست همچنین بر قصد مرچنت برای استخدام افراد قابل اعتماد جهت ایفای نقش در دسیسه‌های مختلف، از جمله شناسایی و سازمان‌دهی اعتراضات، تأکید داشت؛ نقشه‌هایی که دستورالعمل‌های مربوط به آن‌ها به زبان رمز ارائه می‌شدند.

وزارت دادگستری در زمان تشکیل پرونده در اواسط جولای تأکید کرد که افشای زودهنگام محتوای کیفرخواست می‌توانست روند تحقیقات را با فرار مظنونان از کشور و دستکاری شواهد پیش از افشای نهایی در هفته جاری به خطر بیندازد.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی