یک کارگر نجاتیافته از انفجار معدن طبس در گفتگو با یکی از رسانههای داخل ایران گفته است که «هفته قبل از حادثه، گفته شد که معدن گاز دارد و نیروها را داخل نفرستید، پیمانکار، نیروها را تهدید به اخراج کرد، کارگران هم مجبور شدند داخل معدن بروند.»
وبسایت «انتخاب» درباره آمار کشتهشدگان و وضعیت فعلی معدن طبس، با محمد بهمدی، کارگر تعمیرات و از نجاتیافتگان انفجار معدن طبس گفتگو کرده و او میگوید که هفته قبل درباره وجود گاز در معدن هشدار داده شده بود.
محمد بهمدی درباره اخطارهای پیش از حادثه گفته است: «از هفته قبل از حادثه در هنگام تعویض نیروها گفتهاند که اینجا گاز دارد و نیروها را داخل نفرستید. استادکار به پیمانکار گفته که نیروها را داخل نفرستید، آنجا گاز وجود دارد، اما پیمانکار، نیروها را تهدید به اخراج کرد و کارگران مجبور شدند داخل بروند.»
او تاکید کرد که «ایمنی معدن ضعیف است. معدن سراسر مشکل دارد، باید ایرادات فنی معدن را بگیرند تا جوانان مردم کشته نشوند.»
این کارگر معدن افزوده است که «تمام کشتهشدگان خارج شدهاند و دیگر کسی زیر آوار نیست. طبق آنچه اخبار اعلام کرده، ۵۵ نفر کشته شدهاند، اما کسی که مردهها را میشست البته عدد بالاتری را میگفت.»
او درباره برخی گزارشها مبنی بر دریافت ۲۰ میلیون پول از بازماندگان برای انتقال جنازه بیان کرد: «من خبری از دریافت پول از بازماندگان ندارم. من وقتی معدن تخریب شد به بیمارستان برده شدم و هزینه درمان هم با خودم بوده است. البته من بیمه بودم. من هنوز مشکل تنفسی دارم و همین الان هم در مسیر بیمارستان هستم.»
یکی دیگر از کارگران معدن که نجات یافته و توانسته جنازه پنج تن از همکاران خود را خارج کند، به «انتخاب» گفته که «معدن را بستهاند و کارها تمام شده است.»
او افزود که «درباره دریافت پول بابت انتقال جنازهها نشنیدم پولی داده شده باشد. من پنج جنازه بیرون آوردم و با آمبولانس منتقل کردیم. پول آمبولانس هم نگرفتند.»
در روزهای گذشته خبرگزاری ایلنا نوشت که وقوع حادثه انفجار معدن زغالسنگ معدنجوی طبس دوباره نشان داد که مشکلات ایمنی استخراج زغالسنگ همچنان پابرجاست. با وجود رویدادهای مشابه در سالهای گذشته، مرگ بیش از ۵۰ نفر از کارگران این معدن در طبس، نشان داد تغییرات خاصی از نظر فنی و ایمنی رخ نداده است.
سال گذشته نیز حادثه معدن زغالسنگ طزره در شرق استان سمنان در شهریور ماه به همین علت (نشت گاز کشنده و اشتعالزای متان) رخ داد و بسیاری از مسئولان حوزه ایمنی کشور در وزارت کار و وزارت صمت قول پیگیری و پیشگیری از این حوادث را پس از مرگ شش کارگر معدن طزره را داده بودند.