Search
Asset 2

۴۱ درصد از کودکان در افغانستان سوء تغذیه دارند

۴۰.۹ درصد از کودکان در افغانستان دچار سوء تغذیه‌‏ی هستند. (Noorullah Shirzada/AFP/Getty Images)
۴۰.۹ درصد از کودکان در افغانستان دچار سوء تغذیه‌‏ی هستند. (Noorullah Shirzada/AFP/Getty Images)

جدیدترین بررسی‌‏های وزارت بهداشت افغانستان ‌‏نشان می‌‏دهد، ۴۰.۹ درصد از کودکان این کشور دچار سوء تغذیه‌‏ی هستند.

طبق گزارش مقامات وزارت بهداشت/صحت افغانستان، در بررسی‌‏های قبلی که مربوط به سال ۲۰۰۴ بود، سوء تغذیه‌‏ی کودکان افغان ۶۰.۵ درصد اعلام شده بود که ارزیابی فعلی از بهبود وضعیت تغذیه‌‏ی کودکان و کاهش بیماری تغذیه‌‏ی حدود یک میلیون کودک در این کشور حکایت دارد.

این بررسی با همکاری مالی صندوق ملل متحد برای کودکان ( یونیسف)، در ۳۴ ولایت افغانستان و در ۳۰ بخش هر ولایت انجام شد و در هربخش ۱۸ خانواده تحت ارزیابی قرار گرفتند.

به‌‏گفته‌‏ی «توفیق مشال»، یکی از مقامات این وزارت‌‏خانه، آمار سوء تغذیه در ۲۰ ولایت کشور بالاتر از سایر ولایاتی بوده که بیشتر در مناطق شمال، شمال‌شرق و مرکز افغانستان هستند.

«ثریا دلیل» وزیر بهداشت افغانستان هم می‌گوید که ۴۵ درصد مرگ و میر کودکان با شرایط تغذیه‌‏ی آنها ارتباط نزدیک دارد و درصورت بهبود وضعیت تغذیه‌‏ی آنان، هر ساله ۲۵۰ هزار کودک از مرگ نجات می‌‏یابند.

خانم دلیل همچنین افزود: «وضعیت تغذیه‌‏ی کودکان بر میزان یادگیری آنها در کودکی و قدرت کار و بازدهی اقتصادی‌‏شان در بزرگسالی تأثیر مستقیم دارد و مطالعات جهانی نشان می‌‏دهد که در بزرگسالی، کودکان مبتلا به سوء تغذیه درآمدشان ۱۷ درصد کمتر از بقیه است. به این ترتیب سوء تغذیه‌‏ی کودکان، رشد اقتصادی هر کشوری را ۸ درصد کاهش می‌‏دهد.»

بنابر این گزارش، طی ۱۰ سال اخیر سوء تغذیه‌‏ی زنان میانسال، کم وزنی، کم خونی، کمبود آهن و کمبود آیودین هم بهبود قابل توجهی داشته، اما درمقابل وضعیت «سوء تغذیه‌‏ی حاد» در افغانستان روبه وخامت گذاشته است.

ارزیابی‌‏ها نشان می‌‏دهد، سوء تغذیه‌‏ی حاد در این کشور از ۷.۴ درصد به ۹.۵ درصد رسیده که به‌‏گفته‌‏ی خانم دلیل عواملی همچون جنگ، بلایای طبیعی، خشکسالی و شیوع برخی بیماری‌‏ در این افزایش نقش مؤثری داشته‌‏اند.

مقامات وزارت بهداشت افغانستان امیدوارند، بتوانند با بهره‌‏گیری از نتایج این بررسی برنامه‌‏ریزی‌‏ها و اقدامات مؤثرتری درجهت بهبود تغذیه‌‏ی عمومی این کشور انجام دهند.

اپک‌‌‏تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر می‌‌‏شود.

 

اخبار بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی