Search
Asset 2

هشدار درباره اپلیکیشن چینی تِمو: ‍‌کار این اپلیکیشن سرقت اطلاعات است

دادستان کل آرکانزاس هشدار داد که مراقب استفاده از اپلیکیشن تِمو باشند، چرا که کسب‌و‍‌کار این اپلیکیشن سرقت اطلاعات است.
لوگوی تِمو در یک لپ‎تاپ. (Illustration by Justin Sullivan/Getty Images)

دادستان کل آرکانزاس در ۲ جولای به آمریکایی‌ها هشدار داد که مراقب استفاده از اپلیکیشن تِمو باشند، چرا که کسب‌و‍‌کار این اپلیکیشن سرقت اطلاعات است.

تیم گریفین، دادستان کل آرکانزاس، یک هفته پس از طرح دادخوست دادستانی علیه شرکت تِمو در ۲ جولای به فاکس بیزنس گفت: «تهدید چین چیز جدیدی نیست و واقعیت دارد. تِمو یک فروشگاه آنلاین مثل آمازون یا والمارت نیست. کسب‌و‍‌کار تِمو سرقت اطلاعات است و برای رسیدن به این هدف فروشندگی می‌کند.»

او گفت: «این‌که فروشگاه‌های آنلاین مثل آمازون و والمارت در بخشی از روند کاری خود اقدام به گردآوری داده‌های کاربران می‌کنند، یک امر طبیعی است اما فکر می‌کنم همه می‌دانیم که این چیزی نیست که در مورد تِمو هم صدق کند.»

آقای گریفین به فاکس بیزنس گفت: «این شرکت از بدافزارها و جاسوس‌افزارها برای ورود به تلفن و گردآوری داده‌های شما استفاده می‌کند.»

«تِمو صرفاً با داده‌های کاربران سروکار ندارد، بلکه از بدافزارها و جاسوس‌افزارهای خود برای دسترسی کامل به اطلاعات شما استفاده می‌کند. از این گذشته، کدنویسی اپلیکیشن تِمو به گونه‌ای است که نمی‌توان بدافزارها را شناسایی کرد.»

به گفته آقای گریفین، تِمو به شرکت مادر پیندودو در شانگهای چین تعلق دارد که مقامات سابق حزب کمونیست چین در آن عضویت دارند.

دادخواستی که علیه شرکت مادر تِمو تنظیم شده، به دنبال محاکمه این شرکت در حضور هیئت منصفه و جلوگیری دائمی از گردآوری اطلاعات در این اپلیکیشن است. همچنین به‌ازای هر تخلف از قانون اعمال فریبکارانه ایالت آرکانزاس  ۱۰ هزار دلار جریمه در نظر گرفته شده است.

این دادخواست با استناد به تحقیقات گریزلی ریسرچ تنظیم شده که شرکت‌های سهامی عام را تحلیل کرده و به این نتیجه رسیده که تِمو به سیستم عامل تلفن کاربران دسترسی نامحدود دارد که شامل دوربین، لوکیشن، شماره‌های دفترچه تلفن، پیام‌های متنی، اسناد و دیگر اپلیکیشن‌های کاربردی می‌شود.

گریزلی ریسرچ در گزارش خود نوشت که تِمو قصد دارد که داده‌های سرقتی کاربران غربی را به‌طور غیرقانونی به فروش برساند تا مدل کسب‌و‌کار خود را که در حالت عادی محکوم به شکست است حفظ کند.

برآورد می‌شود که تِمو به‌ازای هر سفارش ۳۰ دلار ضرر می‌کند. در این گزارش آمده که هزینه تبلیغات و ارسال کالاها (۱ تا ۲ هفته از چین به آمریکا) نجومی است.

«آدم به این فکر می‌افتد که چنین کسب‌و‌کاری از کجا سود می‌کند. تِمو از فعالان بدنام این صنعت است. ما شاهد دستکاری گسترده اطلاعات کاربران، کلاهبرداری‌های سببی از طریق ثبت‌نام و تهاجمی‌ترین و مشکوک‌ترین تکنیک‌های ترغیب کاربران برای نصب این اپلیکیشن هستیم.»

تِمو پس از ثبت شکایت دادستانی در بیانیه‌ای گفت که از شنیدن این خبر «ناامید» شده و افزود که این شکایت کاری با «حقیقت‌یابی مستقل» ندارد.

تِمو افزود: «ادعاهای مطرح‌شده در این دادخواست برمبنای اطلاعات نادرستی که در فضای مجازی منتشر شده شکل گرفته‌اند و کاملاً بی‌پایه و اساس هستند. ما صراحتاً این اتهامات را تکذیب می‌کنیم و با تمام قوا از خود دفاع خواهیم کرد. به‌عنوان یک شرکت جدید با زنجیره تأمین نوآورانه، می‌دانیم که بعضی‌ها ممکن است در نگاه اول سوءبرداشت کنند و پذیرای ما نباشند.»

به گزارش وبسایت تحلیلی بک‌لینکو، تِمو با بیش از ۳۳۰ میلیون مرتبه دانلود در سال ۲۰۲۳- تقریباً ۱.۸ برابر بیشتر از اپلیکیشن آمازون- به پربازدیدترین اپلیکیشن جهان تبدیل شد.

بنیاد سیاست عمومی تگزاس در ۱ جولای هشدار مشابهی درخصوص این اپلیکیشن صادر کرد و گفت که تِمو تقریباً به هر چیزی در ارتباط با تلفن شما دسترسی دارد و این یعنی مقامات حزب کمونیست چین روی کاغذ می‌توانند اپلیکیشن‌ها و جاسوس‌افزارهای خود را روی تلفن هوشمند شما نصب کنند تا تمام فعالیت‌های تلفنی شما را زیر نظر بگیرند.

این بنیاد هشدار داد: «این امر به چین اجازه می‌دهد که صفحه کلید و ورود و خروج‌های شما به حساب‌های کاربری را کنترل کرده و به رمز عبور شبکه‌های اجتماعی، ایمیل‌ها و حساب‌های بانکی شما دسترسی پیدا کند.»

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی