دادستان کل آمریکا درباره تلاش حکومتهای ایران، چین و روسیه برای تاثیرگذاری بر انتخابات ریاستجمهوری آمریکا هشدار داد و تاکید کرد که «به مقابله با تهدیدات خارجی علیه امنیت انتخابات خود متعهد هستیم.»
مریک گارلند در نشست کارگروه تهدیدات انتخاباتی اعلام کرد که با جدیت تمام در مقابل تلاشهای روسیه و ایران و همچنین چین یا هر بازیگر خارجی دیگری که قصد دخالت در انتخابات ما و تضعیف دموکراسی را داشته باشد، مقابله خواهد کرد.
گارلند تاکید کرد «همانطور که به مقابله با تهدیدات خارجی علیه امنیت انتخابات خود متعهدیم، به همان اندازه نیز در برابر تهدیدات داخلی علیه خدمتگزاران عمومی که انتخابات ما را برگزار میکنند، متعهد هستیم.»
افزایش فعالیتهای تهاجمی جمهوری اسلامی علیه انتخابات آمریکا
دادستان کل آمریکا در بخشی از اظهارات خود تصریح کرد که «متأسفانه، روسیه تنها قدرت خارجی نیست که به دنبال دخالت در انتخابات ایالات متحده است.»
گارلند بر اساس گزارش جامعه اطلاعاتی آمریکا عنوان کرد که «فعالیتهای تهاجمی ایران در این دوره انتخابات نیز به طور فزایندهای مشاهده شده است.»
او افزود که این فعالیتها شامل تلاشهای اخیر ایران برای تاثیرگذاری بر کمپین رئیسجمهور سابق، دونالد ترامپ و جلوگیری از حصول نتیجهای در انتخابات است که مغایر با منافع حکومت ایران است.
گارلند همچنین از تلاش جمهوری اسلامی برای دسترسی به افرادی خبر داده که به کمپینهای انتخاباتی دو حزب سیاسی آمریکا دسترسی دارند.
دادستان کل ایالات متحده تاکید کرد که وزارت دادگستری آمریکا پیامی روشن دارد: «هیچگونه تلاشی از سوی رژیمهای استبدادی برای سوءاستفاده از نظام دموکراتیک ما تحمل نخواهد شد.»
وزارت دادگستری ایالات متحده همچنین اعلام کرد که وزارت خارجه و خزانهداری آمریکا اقدامات موازی در ارتباط با مداخلههای خارجی در انتخابات این کشور انجام دادهاند.
در هفتههای اخیر، شرکت متا اعلام کرد که تلاشهای احتمالی هکرهای وابسته به جمهوری اسلامی برای هک حسابهای واتساپ مقامات آمریکایی از دولتهای جو بایدن و دونالد ترامپ شناسایی شده است.
شرکت متا مسئولیت این حملات را به گروهی از هکرهای وابسته به حکومت ایران که اوایل ماه گذشته کمپین انتخاباتی ترامپ را مورد حمله قرار دادند، نسبت داده است.
بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، این شرکت فعالیتهای مذکور را به گروه «ایپیتی۴۲» نسبت داد که به طور گستردهای به یک واحد اطلاعاتی داخل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی مرتبط دانسته میشود.
«افبیآی» پیشتر گفته بود که در حال بررسی گزارشاتی است که نشان میدهند هکرهایی که احتمالاً با ایران مرتبط هستند، کارزار انتخاباتی رئیسجمهور سابق آمریکا را هدف گرفتهاند.
مقامات آمریکایی به این نتیجه رسیدهاند که جمهوری اسلامی ایران در هک کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا، دست داشته است.
کارزار انتخاباتی ترامپ در هفتههای گذشته اعلام کرد که هک شده است. گزارش مایکروسافت نشان میداد که یک کارزار انتخاباتی ریاستجمهوری مورد حمله یک گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی قرار گرفته است.
نمایندگی جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل اما اظهارات درباره نقش تهران در هک کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا را رد کرد.
این دفتر ادعا کرد: «ایران قربانی عملیات تهاجمی سایبری مختلفی علیه زیرساختها، مراکز خدمات عمومی و صنایع کشور بوده است. قدرت سایبری ایران دفاعی و متناسب با تهدیداتی است که با آن مواجه میشود.»