شرکت متا اعلام کرد که تلاشهای احتمالی هکرهای وابسته به جمهوری اسلامی برای هک حسابهای واتساپ مقامات آمریکایی از دولتهای جو بایدن و دونالد ترامپ شناسایی شده است.
شرکت متا روز جمعه مسئولیت این حملات را به گروهی از هکرهای وابسته به حکومت ایران که اوایل ماه جاری کمپین انتخاباتی ترامپ را مورد حمله قرار دادند، نسبت داده است.
بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، این شرکت فعالیتهای مذکور را به گروه «ایپیتی۴۲» نسبت داد که به طور گستردهای به یک واحد اطلاعاتی داخل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی مرتبط دانسته میشود.
این گروه به نصب نرمافزارهای جاسوسی روی تلفنهای همراه قربانیان خود شهرت دارد که به آنها امکان میدهد تماسها را ضبط کنند، پیامهای متنی را سرقت کنند و دوربینها و میکروفونها را بهطور مخفیانه روشن کنند.
تلاش برای نفوذ به کمپینهای انتخاباتی ریاستجمهوری آمریکا
شرکت متا اعلام کرده است که فعالیت این گروه به تلاشهایی برای نفوذ به کمپینهای انتخاباتی ریاستجمهوری ایالات متحده که اوایل این ماه توسط مایکروسافت و گوگل گزارش شده بود، مرتبط است.
این تلاشها در آستانه انتخابات ریاستجمهوری ایالات متحده در نوامبر انجام شده است.
شرکت مادر فیسبوک، اینستاگرام و واتساپ با انتشار یک پست وبلاگی، این تلاشها را به عنوان «یک مجموعه کوچک از فعالیتهای احتمالی مهندسی اجتماعی در واتساپ» توصیف کرده که در آن حسابهایی که خود را به عنوان پشتیبانی فنی، گوگل، یاهو و مایکروسافت معرفی کرده بودند، شرکت داشتند.
مدرکی درباره به خطر افتادن حسابهای واتساپ وجود ندارد
متا بعد از گزارش کاربران مبنی بر مشکوک بودن این فعالیتها، این حسابها را مسدود کرده و اعلام کرد که هیچ مدرکی دال بر به خطر افتادن حسابهای واتساپ مورد هدف دیده نشده است.
این شرکت در پست وبلاگی خود نام افرادی را که هدف قرار گرفتهاند ذکر نکرده است.
متا اعلام کرد که هکرها به نظر میرسد بر روی مقامات سیاسی و دیپلماتیک، شخصیتهای تجاری و دیگر شخصیتهای عمومی تمرکز کرده بودند، از جمله افرادی که به دولتهای بایدن و ترامپ مرتبط بودند.
این شخصیتها در اسرائیل، مناطق فلسطینی، ایران، ایالات متحده و بریتانیا مستقر بودند.
در ماههای گذشته برنامه «پاداش برای عدالت» وابسته به وزارت امور خارجه آمریکا با انتشار اطلاعیهای اعلام کرد که در ازای دریافت اطلاعات موثق درباره سه هکر ایرانی، مبلغ ۱۰ میلیون دلار پاداش پرداخت خواهد کرد.