پس از انتشار دفترچه انتخاب رشته آزمون سراسری مشخص شد که دو رشته مجسمهسازی و سینمای دانشگاه هنر تهران حذف شده است.
رسانهها و دانشجویان در تحلیلهای مشابه، دلیل این اقدام را فعالیت اعتراضی و نقش پررنگ دانشجویان هنر در اعتراضات سراسری سال گذشته عنوان کردند.
وبسایت «دیدهبان ایران» در این باره نوشت که دانشگاه هنر، هنوز توضیحی درباره حذف کد رشتههای «مجسمهسازی» و «سینما» و نحوه پذیرش دانشجو در این رشتهها ارائه نداده، در اطلاعیههای سازمان سنجش به حذف کد این رشتهها اشاره نشده است.
روزنامه «جهان صنعت» در مطلبی تحت عنوان «هنر در تاریکخانه فراموشی» در واکنش به این اقدام آن را نشان دهنده تداوم «رویکرد طالبانی» دولت ابراهیم رئیسی دانست و نوشت که در شهریور سال ۱۴۰۰ نیز رشته «نمایش» در هنرستان سوره حذف شده بود.
برای نمونه پس از استقرار طالبان در افغانستان، دانشکده هنرهای زیبا در دانشگاه کابل بیشتر از هزار دانشجو در هشت رشته تحصیلی داشت اما اکنون در پی حاکم شدن مجدد طالبان، فقط ۲۵۰ دانشجو در دو رشته تحصیلی مشغول هستند که همه آنها هم مرد هستند.
این روزنامه نظر علیرضا شریفی یزدی، آسیبشناس اجتماعی را نیز جویا شده و به نقل از او نوشته است که تبعات حذف رشته سینما و مجسمهسازی دامن جامعه را خواهد گرفت.
شریفی یزدی مراجعه دانشجویان به مؤسسات خصوصی برای فراگیری این رشتهها و گرایش به مهاجرت دانشجویان این رشتهها را از عواقب این تصمیم دانسته است.
این کارشناس اجتماعی افزوده است: «اگر هنر در ایران تعطیل شود، دچار افول هنر در کشور خواهیم شد. چهبسا این روزها نیز سبک و سلیقه موسیقی جوانان نیز به خوبی این امر را نشان میدهد. وقتی به هنر بهخصوص موسیقی ایرانی بها داده نشود، ما دچار عقبگرد میشویم. متأسفانه در حال حاضر از شجریان به تتلو افول کردهایم. در حوزه سینما هم از بزرگان سینما به افرادی رسیدهایم که از بردن نامشان معذورم.»
وبسایت «انصافنیوز» نیز در گزارشی به این موضوع پرداخته و به نقل از یک دانشجوی دانشگاه هنر نوشت که رشته سینما و مجسمهسازی این دانشگاه امسال از دفترچه انتخاب رشته حذف شده است و «دلیل آن نیز به اتفاقات رخداده در اعتراضات ۱۴۰۱ در دانشگاه هنر برمیگردد.»
این دانشجو در توضیح چرایی برخورد با رشته مجسمهسازی گفته است که سال گذشته دانشجویان رشته مجسمهسازی و رئیس دانشکدهشان، کوروش گلناری «به مشکلات بسیاری برخوردند.»
این فعال دانشجویی تأکید کرده که این دانشکده در ۱۴۰۱ بیشترین اعتصابات در برگزاری کلاسهایش را تجربه کرده است. به گفته این فعال دانشجویی «دانشگاه در مجموع با اساتید، مدیریت این گروه و دانشجویانش مشکل داشته است.»
حذف رشته سینما از این دانشکده در حالی صورت گرفته است که سازمان سنجش برای این رشته آزمون عملی نیز برگزار کرده است.