عباس عراقچی گفته است که مذاکرات تهران و مسقط درباره سازوکار حقوقی و مدیریت تنگه هرمز و تعیین مسیر تردد کشتیها در این آبراه در جریان است و دو طرف به توافق نزدیک شدهاند.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی روز شنبه ۱۷ مرداد در نشست خبری پزشکیان با خبرنگاران گفت بازگشایی تنگه هرمز به شرایط دیگری، از جمله جبران موارد نقض تفاهمنامه اسلامآباد از سوی آمریکا بستگی دارد.
او با اشاره به مسیر پیشین تردد کشتیها در تنگه هرمز موسوم به «تیاساس» گفت این مسیر دیگر از نظر جمهوری اسلامی برای تردد کشتیها قابل قبول نیست و باید مسیر جدیدی تعیین شود.
عراقچی همچنین درباره تفاهمنامه اسلامآباد گفت موارد نقض این تفاهمنامه باید بهصورت جداگانه پیگیری شود و از دید جمهوری اسلامی، آمریکا این تفاهمنامه را نقض کرده است.
او در ادامه افزود که جمهوری اسلامی نقض تفاهمنامه و مدیریت خود بر تنگه هرمز را نمیپذیرد.
حسین محبی، سخنگوی سپاه پاسداران نیز امروز گفت که بازگشایی تنگه هرمز به پذیرش شروط جمهوری اسلامی از سوی آمریکا و منوط به پایان دخالت واشنگتن در روند مذاکرات منطقهای است.
به گفته او، بازگشایی تنگه هرمز «تابع سازوکار و شرایط اختصاصی جمهوری اسلامی» است و ارتباطی با مذاکرات تهران و مسقط ندارد.
او افزود: «هر زمان که آمریکا شرایط ایران را بپذیرد، قطعا تنگه هرمز باز خواهد شد.»

















