Search
Asset 2

باکو تهران را به تلاش برای «شورش مسلحانه» در آذربایجان متهم کرد؛ اخراج ۴ کارمند سفارت ایران

هشدار ٖجمهوری آذربایجان به اتباع خود برای سفر به ایران
پرچم آذربایجان در روستای زنگیلان آذربایجان در تاریخ 5 ژانویه 2021 مشاهده می شود. (Tofik Babayev/AFP via Getty Images)

پس از اینکه دولت آذربایجان جمهوری اسلامی را به تلاش برای ایجاد «شورش مسلحانه» در این کشور متهم کرد، باکو چهار عضو سفارت ایران را اخراج کرد. 

جمهوری آذربایجان صبح امروز با اعلام اینکه ۶ فرد مرتبط با سرویس اطلاعاتی جمهوری اسلامی را بازداشت کرده است مدعی شد آنها به دنبال «شورش مسلحانه» در این کشور بودند. 

به دنبال انتشار این بیانیه وزارت خارجه جمهوری آذربایجان اعلام کرد که سید عباس موسوی سفیر جمهوری اسلامی را احضار و نارضایتی باکو از «اقدامات خرابکارانه اخیر» ایران را به وی ابلاغ کرده است. 

به دنبال احضار سفیر جمهوری اسلامی به او اعلام شد که چهار کارمند سفارتخانه ایران در باکو به دلیل «مغایرت فعالیت‌های آن‌ها با موازین دیپلماتیک» در چارچوب کنوانسیون ۱۹۶۱ وین، «عناصر نامطلوب» تشخیص‌داده‌شده و ۴۸ ساعت فرصت دارند که از این کشور خارج شوند. 

پیش از آن وزارت کشور و سرویس امنیتی جمهوری آذربایجان با انتشار یک بیانیه مشترک، مدعی شدند که دو فرد تبعه آذربایجان به نام‌های روفلا آخوندزاده و بختیار بایراموف که ساکن ایران بوده و با نهاد‌های امنیتی جمهوری اسلامی در ارتباط هستند، هسته اولیه یک گروه مقاومت را تشکیل داده‌اند. 

در ادامه این بیانیه عنوان شده که این دو تبعه آذربایجانی ساکن ایران به ۶ فردی که توسط نهادهای امنیتی باکو بازداشت شده‌اند مأموریت داده‌اند که برای ایجاد آشوب در آذربایجان گروه مقاومت تشکیل داده و راه را برای ایجاد دولت شرعی فراهم کنند. 

بیانیه منتشر شده آمده است: این افراد باند فروش مواد مخدر ارسالی از ایران را سازماندهی کرده و از این طریق مقدار زیادی پول به دست آورده‌اند که از آن برای ترویج رادیکالیسم مذهبی و تامین مالی سایر فعالیت‌های مخرب خود استفاده می‌کردند. 

این تازه‌ترین تنش میان باکو و تهران است. رابطه دو همسایه در پی حمله به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران به وخامت گرایید. جمهوری آذربایجان این حمله را اقدامی تروریستی خواند. 

سازمان امنیت جمهوری آذربایجان دو روز پیش نیز خبر داده بود  که چهار نفر را در ارتباط با سو قصد نافرجام به جان نماینده پارلمان این کشور بازداشت کرده و تهران را متهم کرد که در این ترور نقش داشته است.  

رسانه‌های آذربایجانی بر اساس اطلاعات سازمان امنیت این کشور نوشتند افراد بازداشت شده در سال‌های گذشته ده‌ها بار به ایران سفر کرده و با انتشار تصاویری از آن‌ها در کنار عکس قاسم سلیمانی، فرمانده کشته شده نیروی قدس سپاه پاسداران و شرکت در مراسم حکومتی به مناسبت اربعین، از روابط این اشخاص با رژیم جمهوری اسلامی خبر داده‌اند. 

روابط جمهوری اسلامی و جمهوری آذربایجان در ماه‌های اخیر و به‌ویژه پس از ماجرای حمله مسلحانه به سفارت آذربایجان در تهران و کشته‌شدن رئیس تیم امنیتی سفارت، تیره شده است. 

بهمن‌ماه سال گذشته سفارت جمهوری آذربایجان در تهران مورد حمله مسلحانه قرار گرفت که باکو آن را اقدامی «تروریستی» خواند و سفارت خود را در ایران تعطیل کرد.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی