Asset 2

رژیم چین استفاده از آیفون در دستگاه‌های دولتی را ممنوع کرد

ممنوعیت استفاده از آیفون در دستگاه‌های دولتی چین
تبلیغات آیفون های جدید در 10 اکتبر 2019 در خارج از فروشگاه اپل در هنگ کنگ. ( PHILIP FONG/AFP via Getty Images)

مقامات حزب کمونیست چین به کارمندان آژانس‌های اصلی دولتی دستور داده‌اند که از آیفون و دیگر دستگاه‌های برندهای خارجی برای کار استفاده نکنند یا آنها را به دفتر محل کار خود نبرند. 

در همین رابطه «وال‌استریت ژورنال»، به نقل از منابع آگاه، گزارش داد که در هفته‌های اخیر، کارمندان چینی از طریق گروه‌های چت یا جلسات از رؤسای خود دستورالعمل‌هایی را دریافت کرده‌اند که به موجب آن استفاده از آیفون در ساعات کار در اداره‌های دولتی ممنوع شده است. 

این منابع گفتند، پکن سال‌هاست که استفاده مقام‌های دولتی در برخی ادارات را از آیفون در محل کار خود را ممنوع کرده بود اما اکنون این موضوع در این کشور گسترش یافته است. 

به گفته این روزنامه، آخرین دستورالعمل نشان می‌دهد که پکن تلاش‌های گسترده‌ای برای اطمینان از اجرای دقیق قوانین خود انجام داده است. 

این در حالی است که تلفن همراه آیفون سهم عمده‌ای از فروش گوشی‌های هوشمند رده‌بالا در چین را به خود اختصاص داده است و تقریباً یک‌پنجم درآمد این شرکت از چین به دست می‌آید. 

ممنوعیت استفاده از گوشی‌های اپل در سازمان‌های دولتی احتمالاً بر جذابیت این برند در چین تأثیرگذار خواهد بود و احتمالاً شایعاتی درباره جاسوسی از آن‌ها به وجود خواهد آمد که تمام این موارد باعث کاهش فروش گوشی‌های آیفون در چین خواهد شد. 

 همچنین این گزارش در حالی منتشر شده که اپل قرار است هفته آینده از گوشی‌های سری آیفون ۱۵ خود رونمایی کند. 

برای بیش از یک دهه، چین تلاش کرده تا وابستگی خود به فناوری‌های خارجی را کاهش دهد و از شرکت‌های وابسته به دولت مانند بانک‌ها خواسته تا از نرم‌افزارهای داخلی استفاده کنند و همچنین فرایند تولید تراشه داخلی را ارتقا دهند. اخیراً در گزارشی گفته شده بود که چین ۴۰ میلیارد دلار روی صنعت تراشه خود سرمایه‌گذاری می‌کند. 

تنش تجاری بین ایالات متحده و چین به بالاترین حد رسیده است. دولت آمریکا با وضع تحریم‌هایی جدید تلاش کرده دسترسی چین به پردازنده‌های پیشرفته را غیرممکن کند تا جلوی توسعهٔ توان نظامی این کشور را بگیرد.  

رژیم چین از تلاش‌های ایالات متحده برای مسدودکردن دسترسی پکن به نیمه رساناهای پیشرفته از طریق کنترل صادرات انتقاد کرده است، در حالی که ایالات متحده می‌گوید برای دفاع از امنیت ملی خود به محدودیت‌هایی نیاز است. 

همچنین پیش از این، ایالات متحده به دلیل نگرانی از امنیت اطلاعات محدودیت‌هایی را علیه شبکه اجتماعی تیک‌تاک و شرکت هواوی که هر دو متعلق به چین هستند اعمال کرده است.

اخبار مرتبط

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی