Search
Asset 2

پکن صادرات چند قلم ماده معدنی کلیدی را به آمریکا ممنوع کرد

پکن اعلام کرده است که صادرات چند قلم ماده معدنی که کاربرد نظامی و فناوری دارند، را به ایالات متحده ممنوع کرده است.
فلز گالیوم. (Wikimedia)

پکن اعلام کرده است که صادرات چند قلم ماده معدنی را که کاربرد نظامی و فناوری دارند، به ایالات متحده ممنوع کرده است.

این اقدام پکن در پی تصمیم واشنگتن برای محدودسازی دسترسی چین کمونیستی به فناوری‌های پیشرفته انجام شده است.

وزارت بازرگانی چین روز سه‌شنبه، ۳ دسامبر با بیان این خبر افزوده است که صادرات مواد معدنی شامل فلزات گالیوم، ژرمانیوم، آنتیموان و مواد فراسخت از چین به آمریکا مجاز نیست.

این وزارت، دلیل این ممنوعیت را «نگرانی‌های امنیتی» ذکر کرده و گفته است که این ممنوعیت باید به طور فوری اجرا شود.

رویترز با اشاره به داده‌های گمرک چین گزارش داده است با وجود اینکه چین، چهارمین بازار بزرگ مواد معدنی در سال گذشته بود، اما هیچ محموله‌ای از ژرمانیوم و گالیوم از ابتدای سال ۲۰۲۴ تا اکتبر به ایالات متحده فرستاده نشده است.

اکسیوس گزارش داده است که چین بزرگترین تولیدکننده گالیوم و ژرمانیوم و یکی از تولیدکنندگان عمده آنتیموان در جهان است که این فلزات برای ساخت تراشه‌های کامپیوتری، خودروها، پنل‌های خورشیدی، باتری‌ها، عینک‌های دید در شب و در مواردی در ساخت سلاح‌های هسته‌ای استفاده می‌شوند.

لین جیان، سخنگوی وزارت خارجه چین همزمان با انتشار این خبر گفته است که پکن از اقدامات تازه آمریکا برای کنترل صادرات نیمه رساناها، تحریم‌های جدید علیه شرکت‌های چینی و «سرکوب پیشرفت فناوری چین» ناراضی است و اعتراضات شدید خود را در این مورد به آمریکا اعلام کرده است.

جینا ریماندو، وزیر بازرگانی آمریکا، در بیانیه‌ای در روز دوم دسامبر گفت که قوانین جدیدی با هدف «تضعیف» توانایی چین در تولید فناوری‌هایی وضع شده‌اند.

بر همین اساس دفتر صنعت و امنیت آمریکا، محدودیت‌هایی را در رابطه با ۲۴ نوع تجهیزات تولید نیمه‌رسانا، ۳ نوع نرم‌افزار و تراشه‌های حافظه با پهنای باند بالا اعمال کرد. از این گذشته، ۱۴۰ نهاد مرتبط با شرکت‌های سرمایه‌گذاری و تولید نیمه‌رسانای چینی که در طرح نوسازی نظامی چین دست داشتند، تحت تحریم قرار گرفتند. این دفتر همچنین دستورالعمل‌های انطباق جدیدی را برای شرکت‌های داخلی صادر و به آن‌ها توصیه کرده که از فروش به شرکت‌ها و صادرکنندگان دست اول و دست دومی که کاربران هدف مشخصی ندارند، خودداری کنند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی