
در اعماق تپههای «کورگان»، تپههایی مربوط به اوایل عصر برنز واقع در کشور گرجستان، میوههایی وحشی و درکمال شگفتی سالم کشف شده است. حتی بوی تازگی این میوهها که برای هزاران سال در زیر زمین مدفون شده و بهعنوان غذای روحهای گرسنهی مردگان بهجای گذاشته شدهاند، بعد از قطعهقطعه شدن توسط دانشمندان بهمشام میرسید.
این میوهها در عسل نگه داشته شده بودند. عسل در استخوانهایی که در این اتاقها یافت شدند نیز وجود داشت که احتمالاً برای مومیایی کردن آنها استفاده شده است.
عسل دارای غلظت کم آب و شکر بالایی است و مانند نمک میتواند آب را از سلولهای باکتریایی بیرون کند و آنها را قبلاز آنکه به غذا (یا جسد) برسند، خشک کند. عسل خاصیت نگهدارندگی دارد و دراصل ترکیبی از شکر و پراکسید هیدروژن است. پراکسید هیدروژن، برای تمیز کردن زخم از وجود باکتری مورد استفاده قرار میگیرد و باکتریهایی که موجب فساد غذا میشوند را ازبین میبرد.
آشوریان باستان نیز که در شرق مصر میزیستند، از عسل برای حفظ اجساد خود استفاده میکردند. هنگامیکه اسکندر کبیر، شهر شوش در ایران را در قرن چهارم قبلاز میلاد فتح کرد، مقادیر زیادی از رنگ بنفش ۲۰۰ ساله که با لایهای از عسل بهخوبی حفظ شده بود، کشف کرد.
در سال ۲۰۱۱، داشنمندان گونهای باکتری را از نوعی عسل کشف کردند که دارای خواصی غیرمعمول بود. یکیاز ویژگیهای عجیب آن، قابلیت تولید نوعی ترکیب بهنام thurincin H است که دارای ساختاری مارپیچ میباشد. احتمالاً ساختار آن، نفوذ به غشاء باکتری را برای منهدم کردن آن ممکن میسازد.
در مقالهای از دانشگاه «کرنل» آمده: «این ترکیب مانند گرگی در لباس میش، ساختار مولکولهای غشاء باکتری را شبیهسازی میکند… اما با تشکیل یک منفذ سفت و سخت، باعث متلاشی شدن غشاء باکتری میشود».
دیگر یافتههای مهم در کورگان
«دکتر زوراب ماخاراز»، رئیس مرکز باستانشناسی در موزهی ملی گرجستان، توضیحاتی دربارهی دیگر یافتهی مهم در کورگان ازطریق ایمیل ارائه کرد.
عرض این تپه حدود ۱۰۰ متر است و فضای داخلی بنای آن ۶ در ۹ متر است. در این تپه، وجود دو گاری چهار چرخ، از بهترین نمونههای بازمانده در طول زمان بهشمار میروند.
باستانشناسان، آثار دزدیهای باستانی مثل حفر تونل به این اتاقها و بههمریختگی اشیاء را در آن یافتند. ماخاراز در مصاحبهای در نشریهی «اجندا» چاپ گرجستان اظهار داشت، ممکن است برخی از این سارقان از شرکتکنندگان مراسم خاکسپاری بوده باشند زیرا شواهدی وجود دارد که نشان میدهد که سارقان از محل قرارگیری اشیاء باخبر بودهاند.
بهنظر میرسد خانوادهای که در این اتاق دفن شدهاند همراه با خادمهای خود بهعنوان قربانیهای انسانی دفن شدهاند.
باوجود دزدیهای انجام شده، بازهم اشیاء گرانبهایی مثل ظروف تزئینی، مهرههای کهربا و ۲۳ قلم از اشیائی از جنس طلا باقی ماندهاند که بهگفتهی ماخاراز: «در میان آنها جواهراتی که ماهرانه و هنرمندانه ساخته شدهاند، یافت شده است». در میان اقلام کشف شده، میتوان به یک صندلی چوبی منحصربهفرد بههمراه آجیل، توت قرمز، پارچه و پیکان اشاره کرد.
شرایط خوب و ماهیت بسیاری از اشیاء کشف شده، این مکان را به مکانی مهم تبدیل کرده است و به گفتهی ماخاراز: «این محل اطلاعات علمی عظیمی را در خود دارد که بدون شک برای باستانشناسی قفقاز و خاور نزدیک از اهمیت ویژهای برخوردار است».
اجندا خاطر نشان میکند که سایت کورگان برای درک فرهنگ باستانی گرجستان همانند اهرام مصر در مطالعهی مصر باستان مهم است. بقایای اجساد انسانی نیز در آزمایشگاهی در آلمان مورد آزمایش قرار میگیرند تا روابط میان افراد دفن شده در کورگان و نحوهی مرگ آنها مشخص شود.
اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.