Search
Asset 2

کشف میوه‌های باستانی در یک گورستان ۴۰۰۰ ساله

کشف میوه‌های وحشی باستانی (چپ) توسط باستان‌شناسان در اتاق مخصوص دفن اجساد (راست) در گرجستان که ۴ تا ۵ هزار سال پیش ساخته شده است. (با کسب اجازه از موزه‌ی گرجستان)
کشف میوه‌های وحشی باستانی (چپ) توسط باستان‌شناسان در اتاق مخصوص دفن اجساد (راست) در گرجستان که ۴ تا ۵ هزار سال پیش ساخته شده است. (با کسب اجازه از موزه‌ی گرجستان)

در اعماق تپه‌های «کورگان»، تپه‌هایی مربوط به اوایل عصر برنز واقع در کشور گرجستان، میوه‎هایی وحشی و در‌کمال شگفتی سالم کشف شده است. حتی بوی تازگی این میوه‎ها که برای هزاران سال در زیر زمین مدفون شده و به‌عنوان غذای روح‌های گرسنه‌‎ی مردگان به‌جای گذاشته شده‌اند، بعد از قطعه‌قطعه شدن توسط دانشمندان به‎مشام می‌رسید.

این میو‌ه‎ها در عسل نگه داشته شده بودند. عسل در استخوان‌هایی که در این اتاق‌ها یافت شدند نیز وجود داشت که احتمالاً برای مومیایی کردن آن‌ها استفاده شده است.

عسل دارای غلظت کم آب و شکر بالایی است و مانند نمک می‌تواند آب را از سلول‌های باکتریایی بیرون کند و آن‌ها را قبل‌از آن‌که به غذا (یا جسد) برسند، خشک کند. عسل خاصیت نگه‎دارندگی دارد و در‌اصل ترکیبی از شکر و پراکسید هیدروژن است. پراکسید هیدروژن، برای تمیز کردن زخم از وجود باکتری مورد استفاده قرار می‌گیرد و باکتری‌هایی که موجب فساد غذا می‎شوند را از‌بین می‌برد.

میوه‎های باستانی ۴۰۰۰هزار ساله. (با کسب اجازه از موزه‌ی گرجستان)

آشوریان باستان نیز که در شرق مصر می‎زیستند، از عسل برای حفظ اجساد خود استفاده می‌کردند. هنگامی‌که اسکندر کبیر، شهر شوش در ایران را در قرن چهارم قبل‎از میلاد فتح کرد، مقادیر زیادی از رنگ بنفش ۲۰۰ ساله که با لایه‎ای از عسل به‎خوبی حفظ شده بود، کشف کرد.

در سال ۲۰۱۱، داشنمندان گونه‌ای باکتری را از نوعی عسل کشف کردند که دارای خواصی غیرمعمول بود. یکی‌از ویژگی‌های عجیب آن، قابلیت تولید نوعی ترکیب به‎نام thurincin H است که دارای ساختاری مارپیچ می‎باشد. احتمالاً ساختار آن، نفوذ به غشاء باکتری را برای منهدم کردن آن ممکن می‌سازد.

در مقاله‎ای از دانشگاه «کرنل» آمده: «این ترکیب مانند گرگی در لباس میش، ساختار مولکول‌های غشاء باکتری را شبیه‌سازی می‌کند… اما با تشکیل یک منفذ سفت و سخت، باعث متلاشی شدن غشاء باکتری می‌شود».

یک صندلی که در یک اتاق دفن اجساد مربوط به اوایل عصر برنز در گرجستان کشف شده است. (با کسب اجازه از موزه‌ی گرجستان)

دیگر یافته‌های مهم در کورگان

«دکتر زوراب ماخاراز»، رئیس مرکز باستان‌شناسی در موزه‌ی ملی گرجستان، توضیحاتی درباره‌ی دیگر یافته‌ی مهم در کورگان از‌طریق ایمیل ارائه کرد.

عرض این تپه حدود ۱۰۰ متر است و فضای داخلی بنای آن ۶ در ۹ متر است. در این تپه، وجود دو گاری چهار چرخ، از بهترین نمونه‎های بازمانده در طول زمان به‎شمار می‌روند.

باستان‌شناسان، آثار دزدی‌های باستانی مثل حفر تونل به این اتاق‌ها و به‎هم‌ریختگی اشیاء را در آن یافتند. ماخاراز در مصاحبه‌ای در نشریه‌ی «اجندا» چاپ گرجستان اظهار داشت، ممکن است برخی از این سارقان از شرکت‎کنندگان مراسم خاک‌سپاری بوده باشند زیرا شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد که سارقان از محل قرارگیری اشیاء باخبر بوده‎اند.

به‌نظر می‌رسد خانواده‌ای که در این اتاق دفن شده‌اند همراه‌ با خادم‌های خود به‌عنوان قربانی‌های انسانی دفن شده‌اند.

با‌وجود دزدی‌های انجام شده، بازهم اشیاء گران‌بهایی مثل ظروف تزئینی، مهره‌های کهربا و ۲۳ قلم از اشیائی از جنس طلا باقی مانده‎اند که به‎گفته‌ی ماخاراز: «در میان آن‌ها جواهراتی که ماهرانه و هنرمندانه ساخته شده‎اند، یافت شده است». در میان اقلام کشف شده، می‎توان به یک صندلی چوبی منحصر‎به‎فرد به‎همراه آجیل، توت قرمز، پارچه و پیکان اشاره کرد.

چرخ‎های یک گاری که در یک اتاق دفن اجساد مربوط ‌به اوایل عصر برنز در گرجستان کشف شده‎اند. (با کسب اجازه از موزه‌ی گرجستان)

شرایط خوب و ماهیت بسیاری از اشیاء کشف شده، این مکان را به مکانی مهم تبدیل کرده است و به گفته‌ی ماخاراز: «این محل اطلاعات علمی عظیمی را در خود دارد که بدون شک برای باستان‌شناسی قفقاز و خاور نزدیک از اهمیت ویژه‎ای برخوردار است».

اجندا خاطر نشان می‎کند که سایت کورگان برای درک فرهنگ باستانی گرجستان همانند اهرام مصر در مطالعه‎ی مصر باستان مهم است. بقایای اجساد انسانی نیز در آزمایشگاهی در آلمان مورد آزمایش قرار می‎گیرند تا روابط میان افراد دفن شده در کورگان و نحوه‌ی مرگ آن‌ها مشخص شود.

دانه‌های طلایی و سرخ (نوعی کانی قهوه‌ای متمایل به قرمز) که در یک اتاق دفن اجساد مربوط‌ به اوایل عصر برنز در گرجستان کشف شده‎اند. (با کسب اجازه از موزه‌ی گرجستان)

اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر می‌شود.

اخبار بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی