Search
Asset 2

بایدن پس از دیدار با شی جین ‌پینگ، رهبر حزب کمونیست چین را «دیکتاتور» خواند

دولت بایدن بار دیگر معافیت‌های تحریمی را تایید کرد که بر اساس آن دسترسی جمهوری اسلامی به بیش از ۱۰ میلیارد دلار از بودجه مسدود شده تهران را فراهم می‌سازد.
رئیس‌جمهور جو بایدن پس از دیدار با شی جی‌پینگ رهبر حزب کمونیست چین در هفته رهبران همکاری اقتصادی آسیا و اقیانوسیه در وودساید، کالیفرنیا، در ۱۵ نوامبر ۲۰۲۳، طی یک کنفرانس مطبوعاتی صحبت می‌کند. (BRENDAN SMIALOWSKI/AFP via Getty Images)

جو بایدن، رئیس جمهور  آمریکا پس از دومین دیدار رو در رو با شی جین پینگ، رهبر حزب کمونیست چین که با رسیدگی دو کشور به مجموعه‌ای از موضوعات بحث برانگیز از جمله ارتباطات نظامی، فنتانیل و تایوان پایان یافت، دوباره شی جین پینگ را دیکتاتور خواند. 

یکی از خبرنگاران در کنفرانس مطبوعاتی پس از این دیدار از جوبایدن پرسید پس از امروز، آیا هنوز از رئیس جمهور شی به‌عنوان یک دیکتاتور یاد می‌کنید، اصطلاحی که اوایل امسال استفاده کردید؟  

 بایدن در پاسخ گفت: «خب، ببین، او هست. منظورم این است که او یک دیکتاتور است به این معنا که او کسی است که کشوری را اداره می‌کند که کشوری کمونیستی است و بر اساس شکلی از حکومت است که کاملاً متفاوت از حکومت ما است.» 

این اظهارات پس از یک جلسه تقریباً دو ساعته در یک ملک تاریخی در جنوب سانفرانسیسکو بیان شد. بایدن و شی قبل از رفتن به یک نشست پشت درهای بسته، از اولین تعامل خود در بیش از یک دهه پیش صحبت کردند، و طرف آمریکایی تصریح کرد که هدف آنها تثبیت روابط پرآشوب دوجانبه به جای تنظیم مجدد کامل است. 

دو طرف توافق کردند که تماس‌های نظامی را که چین در اوت ۲۰۲۲ پس از سفر نانسی پلوسی، رئیس وقت مجلس نمایندگان به تایوان، قطع کرد و همچنین ارتباطات در سطوح ارشد را بازگردانند. 

بایدن در یک کنفرانس مطبوعاتی اواخر بعدازظهر گفت: «ما به ارتباطات مستقیم، باز و روشن بر مبنای مستقیم بازگشته‌ایم. من و او توافق کردیم که هر یک از ما می‌توانیم مستقیماً تماس تلفنی بگیریم و فوراً صدایمان شنیده می‌شود.» 

بایدن گفت که علاوه بر تعهد چین برای جلوگیری از خروج فنتانیل، مسائلی مانند ممنوعیت خروج شهروندان آمریکایی از چین، حقوق بشر، «فعالیت های اصلاحی» چین در دریای چین جنوبی و صلح و ثبات در اطراف تایوان را نیز مطرح کرده است. بایدن گفت، آنها همچنین در مورد اوکراین و درگیری غزه تبادل نظر کردند. 

این دیدار پرمخاطره در حاشیه اجلاس همکاری اقتصادی آسیا و اقیانوسیه دومین باری بود که این دو در دوران دولت بایدن با یکدیگر رو در رو ملاقات کردند.  

رسانه های دولتی چین در جریان این اجلاس لحن مثبتی نسبت به ایالات متحده نشان دادند. پوشش خبری آنها بر روابط با ایالات متحده و توافقات دوجانبه به دست آمده در این دیدار متمرکز بود. 

یک مقام ارشد دولت آمریکا، در جریان یک جلسه توجیهی در تاریخ ۱۴ نوامبر، گفت که آنها «با درجه بالایی از اطمینان در این جلسه شرکت کردهاند.» 

این مقام به خبرنگاران گفت: «من فکر میکنم چین با چالشهای واقعی روبرو است.» او با اشاره به بیکاری بیسابقه جوانان و بحران بازار املاک، بخشی که ستون اصلی اقتصاد چین است، گفت: «اینها یک راز نیست.» 

این نشست گروه متنوعی از فعالان را به سانفرانسیسکو کشاند که مصمم بودند به نقض حقوق بشر در چین توجه کنند. 

یکی از معترضان، جنی ژانگ، یک تمرین‌کننده فالون گونگ بود که به دلیل امتناع از رها کردن ایمانش از دانشگاه خود در چین اخراج شده بود. اوگفت: «می‌خواهم تمام تلاشم را بکنم تا در مورد آزار و شکنجه در چین به مردم بگویم» 

او اضافه کرد که در چین کسانی که مانند او فالون گونگ را تمرین می‌کنند به اردوگاه‌های کار اجباری فرستاده شده‌اند و مجبور شده‌اند تزئینات کریسمس را بسازند که ممکن است در نهایت به‌دست یک خانواده آمریکایی برسد. 

او به اپک تایمز گفت که همه باید در پایان دادن به این سوء استفادهها نقش داشته باشند. 

حوالی ظهر چهارشنبه، صدها معترض منتقد حزب کمونیست چین (ح‌ک‌چ) در مرکز شهر سانفرانسیسکو راهپیمایی کردند و شعارهایی مانند «تبت آزاد را کنید» و «هنگ کنگ را آزاد کنید» سر دادند. 

تعداد قابل توجهی از فعالان دموکراسیخواه نیز با در دست داشتن بنرهایی با عباراتی مانند «ویروس حزب کمونیست چین» در خارج از ملک تاریخی که نشست بایدن-شی در آن برگزار شد، تجمع کردند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی