Search
Asset 2

بایدن می‌گوید توافق بر سر گروگان‌های اسرائیلی هنوز امکان‌پذیر است و نسبت به «جنگ منطقه‌ای» هشدار داد

جو بایدن گفت که درگیری اسرائیل و حماس ممکن است «به آسانی» تشدید شود و خواستار توافق بر سر گروگان‌ها شد.
گفت‌و‌گوی جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، با رسانه‌ها در واشینگتن، ۱ ژوئیه ۲۰۲۴. (Andrew Harnik/Getty Images)

جو بایدن در ۱۱ اوت گفت که توافق آتش‌بس و تبادل گروگان‌ها بین اسرائیل و گروه تروریستی حماس امکان‌پذیر است اما هشدار داد که درگیری ممکن است به آسانی تشدید شود.

رئیس‌جمهور آمریکا در مصاحبه با سی‌بی‌اس نیوز گفت که رسیدن به توافق «همچنان امکان‌پذیر» است و او می‌خواهد طرحی را پیاده کند که به تأیید هفت کشور ثروتمند و شورای امنیت سازمان ملل رسیده است.

بایدن گفت: «من و تیمم هرروز به معنای واقعی تلاش می‌کنیم تا مبادا این جنگ به یک جنگ منطقه‌ای تبدیل شود. اما ممکن است به آسانی اتفاق بیفتد.»

متعاقب حملات سنگین ارتش اسرائیل و حزب‌الله لبنان در بحبوحه درگیری با حماس در غزه، ترس از وقوع یک جنگ گسترده در خاورمیانه در هفته‌های اخیر شدت گرفته است. مقامات آمریکایی و اسرائیلی می‌گویند حزب‌الله که از مدت‌ها پیش به‌عنوان یک سازمان تروریستی شناخته می‌شود، در اواخر ژوئیه به بلندی‌های جولان حمله کرد و حدود ده غیرنظامی را کشت.

این اتفاق موجب حمله اسرائیل به بیروت شد که به گفته حزب‌الله به مرگ فرمانده ارشد این گروه انجامید. این امر باعث شد که چند کشور از جمله آمریکا، فرانسه، بریتانیا و دیگران در ماه اوت به شهروندان خود هشدار دهند این کشور را ترک کنند.

جمهوری اسلامی ایران که به گفته مقامات آمریکایی مدت‌هاست از حزب‌الله و حماس حمایت می‌کند، قول داده که به ترور اسماعیل هنیه، رهبر حماس، که ماه گذشته در تهران رخ داد، پاسخ بدهد.

علی فدوی، جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در ۹ اوت به رسانه‌های ایران گفت: «دستورات رهبری درخصوص مجازات سخت اسرائیل و انتقام خون شهید اسماعیل هنیه صریح و روشن است و به بهترین شکل ممکن به اجرا درمی‌آید.»

جان کربی، سخنگوی امنیت ملی کاخ سفید، در پاسخ به سؤال خبرنگاران در رابطه با اظهارات رهبر ایران، گفت که آمریکا «۱۰۰ درصد» به دفاع از اسرائیل تمایل دارد.

کربی گفت: «وقتی چنین حرف‌هایی را می‌شنویم، باید آن‌ها را جدی بگیریم و جدی هم می‌گیریم.»

او افزود: «ما هم‌زمان از راه دیپلماسی تلاش می‌کنیم تا تنش‌ها را کاهش دهیم و از تشدید درگیری‌ها در منطقه جلوگیری کنیم و جلوی هرگونه جنگ همه‌جانبه را بگیریم. هدف ما همچنان همین است.»

در بحبوحه افزایش تنش‌ها بین ایران و اسرائیل، ارتش آمریکا هفته گذشته از استقرار تجهیزات جدید در خاورمیانه از جمله یک ناو هواپیمابر خبر داد.

این درحالی است که آمریکا، مصر و قطر ماه‌ها تلاش کرده‌اند تا برای برقراری آتش‌بس و بازگرداندن حدود ۱۱۰ گروگان باقی‌مانده، که حدود یک‌سوم آن‎ها به باور مقامات اسرائیلی جان باخته‌اند، میانجیگری کنند.

این‌سه کشور در بیانیه‌ای در ۹ اوت خواستار «مذاکرات فوری» در روز پنج‌شنبه شدند تا «اختلافات باقی‌مانده حل و فصل شده و توافق بدون تأخیر بیشتر به اجرا دربیاید.»

در این بیانیه آمده است: «دیگر نباید وقت تلف کنیم و هیچ‌یک از طرفین هم نباید برای تأخیر بیشتر بهانه‌جویی کنند. زمان آزادی گروگان‌ها، آغاز آتش‌بس و اجرای توافق فرارسیده است.»

دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل در واکنش به این موضوع گفت که اسرائیل تیم مذاکره‌کننده خود را برای توافق بر سر جزئیات به محل مذاکره می‌فرستد.

یحیی سنوار، فرمانده نظامی حماس، که گمان می‌رود در پناهگاه‌های زیرزمینی غزه پناه گرفته باشد، به‎‌عنوان رهبر سیاسی این گروه انتخاب شده است. متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، گفت که حماس نمایندگان دیگری هم به جز هنیه داشت که در مذاکرات حضور داشتند و می‌توانند به‌جای این مقام فقید وارد عمل شوند.»

ارتش اسرائیل در ۹ اوت گفت که نیروهای این کشور همچنان در جنوبی‌ترین شهر غزه، رفح، در حال نبرد با تروریست‌های حماس هستند؛ نبردی که سه ماه به طول انجامیده است. حمله اخیر اسرائیل به خان یونس، افراد بیشتری را به سمت اردوگاه‌ها و مناطق مجاور سوق داده است.

اسرائیل می‌گوید هدف این کشور از زمان حمله هفتم اکتبر که تروریست‌های حماس از غزه به جنوب اسرائیل یورش بردند و حدود ۱۲۰۰ نفر را کشتند و ۲۵۰ نفر را به گروگان گرفتند، نابودی حماس بوده است. متعاقب یک دور تبادل گروگان‌ها در ماه نوامبر، اسرائیل می‌گوید ۱۱۱ گروگان در غزه باقی مانده‌اند که ۳۹ جسد نیز شامل آن‌ها می‌شود.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی