Search
Asset 2

بوتاکس این‌بار قاتل سلول‌های سرطانی

بوتاکس این‌بار قاتل سلول‌های سرطانی(اسکرین شات/یوتیوب)
بوتاکس این‌بار قاتل سلول‌های سرطانی(اسکرین شات/یوتیوب)

جدیدترین نتایج تحقیقات دانشمندان نشان می‌دهد که با استفاده از بوتاکس می‌توان رشد سلول‌های سرطانی معده را متوقف کرد.

به گزارش واحد مرکزی خبر، نتایج تحقیقات محققان کشورهای آمریکا، نروژ، ژاپن و آلمان که درمجله‌ی علمی «ساینس ترنسلیشنال مدسین»، منتشر شده است، نشان می‌دهد که با استفاده از تزریق بوتاکس یا سم بوتولینیوم روی عصب‌هایی که رشد سلول‌های سرطانی معده را کنترل می‌کنند و قطع این عصب‌ها، می‌توان از پیشرفت تومور جلوگیری کرد.

بوتاکس با از بین بردن تکانه‌های عصبی، می‌تواند تولید استیل کولین را که پیام‌رسان عصبی و محرک تقسیم سلول‌ها است، متوقف کند.

پروفسور«دوآن‌ چن»، یکی از محققان این تیم می‌گوید: «این مطالعه نشان می‌دهد که عصب‌ها، سلول‌های بنیادی سرطانی را کنترل می‌کنند. ما دریافتیم که با از بین بردن اثر عصب، سلول های بنیادی سرطانی تومور از بین می‌روند.»

وی همچنین گفت: «به نظر ما بوتاکس درمان جالبی است‌، زیرا به طور موضعی استفاده می‌شود و سلول های بنیادی سرطانی را مستقیما هدف قرار می‌دهد. می‌توان بوتاکس را با گاستروسکپی تزریق کرد و بیمار فقط به چند ساعت مراقبت در بیمارستان نیاز دارد.»

گروه تحقیقاتی نروژی قصد دارند که یک آزمایش بالینی دو مرحله‌ای را بر روی بیماران مبتلا به سرطان معده آغاز کنند.

پروفسور «وانگ»، یکی دیگر از محققان در این زمینه گفت:«برای بیشتر بیماران، قطع عصب با ترکیب شیمی درمانی سنتی بهتر عمل می‌کند ، زیرا از بین بردن تکانه‌های عصبی ظاهراً سلول های سرطانی را آسیب پذیرتر می‌کند.»

این روش درمانی را می‌توان روی بیمارانی که تمایلی برای شیمی درمانی ندارند و یا افرادی که عوارض جانبی ناخواسته در آنها قابل توجه است، به‌کار برد.

سرطان معده چهارمین سرطان رایج و دومین سرطان کشنده است، که ۷۵ درصد مبتلایان طی ۵ سال جان خود را از دست می‌دهند. بر اساس گزارش انجمن سرطان آمریکا، از آغاز سال ۲۰۱۴ تا کنون حدود ۲۲ هزار نفر در این کشور به سرطان معده مبتلا شده‌اند.

روش درمان با بوتاکس روشی است که کمتر سمی است و نسبت به روش‌های درمانی دیگر ارزان‌تر و دارای عوارض جانبی کمتری است.

به گزارش ایرنا به نقل از «هلث»، دانشمندان به این روش عنوان «ارزان، ایمن و کارآمد» را داده‌اند.

دانشمندان می گویند که این روش در حال حاضر فقط بر روی این نوع سرطان تحقیق شده است و برای انواع دیگر سرطان باید مطالعات بیشتری انجام شود.

اپک‌‌‌‌‏تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر می‌شود.

اخبار بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی