روند گرانی نان که از هفته گذشته در استان خراسان رضوی آغاز شده بود، اکنون به استانهای دیگر نیز رسیده است. دو روز قبل صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران از افزایش قیمت نان در ۱۳ استان خبر داد، اما احمد وحیدی وزیر کشور گرانی نان را تکذیب میکند. در حال حاضر مردم در شبکههای اجتماعی از افزایش قیمت نان در شهرهای تهران و گلستان خبر میدهند.
محمد برزعلی رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان پنجشنبه به خبرنگاران گفت که قیمت نان سنگک با وزن ۶۰۰ گرم هر عدد ۹ هزار تومان، بربری با وزن ۵۰۰ گرم هر عدد ۷ هزار و ۵۰۰ تومان و تافتون با وزن ۲۰۰ گرم هر عدد ۴ هزار تومان به مردم عرضه خواهد شد.
ایلنا در روزهای اخیر گزارش داد که به دلیل افزایش قیمت، خرید نصف یک نان از نانواییها رایج شده است.
نان بخش اصلی سفره هر خانواده در ایران را تشکیل میدهد. ابراهیم رئیسی در تیرماه گفته بود که قیمت نان در ایران تغییری نخواهد کرد.
هفته گذشته خبرگزاری فارس به نقل از رئیس اتحادیه نان مشهد گزارش داد که نرخ نان از سال ۹۹ تا ۱۴۰۲ حدود ۵۷ درصد افزایش یافته و با توجه به تغییر ۴۰ درصد یارانه نان، قیمت نان طی این سالها حدود ۱۰۰ درصد بیشتر شده است.
گرانی نان بازتاب گستردهای نیز در شبکههای اجتماعی داشته است.
آرمان نام مستعار در توییتی نوشته است: «مدتی در محلهای کارگری در اطراف تبریز زندگی کردم، قوت غالب و اصولا رژیم غذایی خیلی از آدما توی محله کاملا بر پایه نون بود. یعنی مشخصا با نون زنده میموندن. با افزایش ۴۰ درصدی قیمت نون شما دارید، امکان زنده موندن رو از آدما میگیرید.»
امیر حسین حکیمی نیز در واکنش به این خبر توییت زده است: «قرار هست نان گران بشه و دوباره برای صدمین بار تلویزیون حکومتی از افزایش کیفیت نان در اثر گرانی خواهد گفت و اینکه کیفیت نان رقابتی خواهد شد!»
علی تقیپور نیز با هشتگ توییتری گرانی نان و افزایش قیمت نان افزوده است: «ایست و بازرسیها، بازگرداندن گشت ارشاد و افزایش احضارها و بازداشتها و سرکوبهای دیگه همه دندان تیز کردن چرخه سرکوب بود تا در مقابل مدیریت معیوب این اقتصاد ورشکسته صدایی به اعتراض بلند نشود.»
رسانههای داخلی به نقل از مسئولان، دلیل گران شدن قیمت نان را به مشکلات در صنف خبازان، افزایش قیمت غلات و بهای تمام شده نان میدانند.