Search
Asset 2

استارمر: بریتانیا به دنبال درگیری با روسیه نیست

سر کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا، پیش از دیدار با جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، بار دیگر بر حمایت بریتانیا از اوکراین در دفاع از خود تأکید کرد.
سر کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا. (Stefan Rousseau/PA Wire)

سر کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا، پیش از دیدار با جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، بار دیگر بر حمایت بریتانیا از اوکراین در دفاع از خود تأکید کرد.

نخست‌وزیر بریتانیا ضمن تأکید بر حمایت از اوکراین برای دفاع از خود گفت بریتانیا به دنبال درگیری با روسیه نیست.

سر کی‌یر استارمر این اظهارات را در پاسخ به ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، بیان کرد که گفته بود کمک به کی‌یف برای انجام حملات دوربرد با موشک‌های ساخت غرب ناتو را در موضع «جنگ» با روسیه قرار می‌دهد.

استارمر روز پنج‌شنبه هنگام ورود به آمریکا پیش از گفت‌و‌گو با جو بایدن، رئیس‌جمهور این کشور، گفت: «اوکراین حق دارد که از خودش دفاع کند و ما به صراحت از حق این کشور برای دفاع از خود حمایت می‌کنیم و چنان‌که می‌دانید امکانات آموزشی در اختیارشان می‌گذاریم.»

«با این‌حال، ما به دنبال درگیری با روسیه نیستیم و اصلاً چنین نیتی نداریم. اما آن‌ها این جنگ را آغاز کردند و اوکراین حق دارد که از خودش دفاع کند.»

انتظار می‌رود نخست‌وزیر بریتانیا و بایدن درخصوص درخواست اوکراین برای رفع محدودیت استفاده از تسلیحات دوربرد ساخت غرب، مانند موشک‌های کروز سایه طوفان، علیه اهداف روسی گفت‌و‌گو کنند؛ درخواستی که تاکنون به دلیل نگرانی از تشدید تنش‌های بین ناتو و روسیه مورد موافقت قرار نگرفته است.

استارمر در مواجهه با این پرسش که آیا استفاده از موشک‌های غربی به جنگ ناتو با روسیه می‌انجامد یا خیر، روی موضع خود پافشاری کرد و گفت که این جنگ از جانب روسیه آغاز شده و اوکراین حق دارد که از خودش دفاع کند.

بریتانیا در حال حاضر امکانات آموزشی خود را در اختیار اوکراین می‌گذارد تا این کشور به جنگ  ادامه دهد. نخست‌وزیر بریتانیا افزود: «بدیهی است که بحث‌های بیشتری درباره ماهیت این امکانات خواهیم داشت.»

«جنگ» با روسیه

دیوید لمی، وزیر امور خارجه بریتانیا، و آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، این هفته اولین سفر دوجانبه خود را به کی‌یف انجام دادند تا پای صحبت‌های ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، درباره اقدامات بیشتر آمریکا و بریتانیا در حمایت از اوکراین بنشینند.

زلنسکی بارها روی دریافت مجوز استفاده از موشک‌های غربی پافشاری کرده و در کنفرانسی با حضور بلینکن و لمی گفت که پیش‌بینی می‌کند این موضوع در دیدار با دو وزیر امور خارجه مورد بررسی قرار بگیرد و امیدوار است که «تصمیمات قاطعی» اتخاذ شود.

زلنسکی گفت: «اگر من به تصمیم آن‌ها برای موافقت با استفاده از موشک‌های دوربرد خوش‌بین باشم، متأسفانه اتفاقی رخ نمی‌دهد. این امر به خوش‌بینی آن‌ها بستگی دارد.»

لمی و بلینکن گفتند که با دقت به این درخواست گوش می‌دهند و به رهبران دولت‌های خود گزارش خواهند داد.

این‌دو از ارائه کمک‌های مالی بیشتر به اوکراین، از جمله اعطای ۶۰۰ میلیون پوند بریتانیا برای رسیدگی به نیازهای بشردوستانه، انرژی و درمانی خبر دادند.

پوتین روز پنج‌شنبه گفت که موافقت با حملات دوربرد به کمک تسلیحات غربی «به این معنی است که کشورهای ناتو، آمریکا و کشورهای اروپایی در حال جنگ با روسیه هستند… اگر چنین شود، ما نیز تغییر ماهیت جنگ را در نظر می‌گیریم و براساس تهدیداتی که برای ما ایجاد می‌شود تصمیمات مناسب خواهیم گرفت.»

بریتانیا سال گذشته موشک‌های کروز سایه طوفان را در اختیار اوکراین گذاشت، اما استفاده از این موشک‌ها در خارج از مرزهای اوکراین ممنوع است. موشک‌های سایه طوفان از طریق هواپیما شلیک می‌شوند و بیش از ۲۵۰ کیلومتر برد دارند. در مقابل، موشک‌های هیمارس آمریکا که نیروهای اوکراینی از آن‌ها استفاده می‌کنند حدود ۸۰ کیلومتر برد دارند.

تحریم‌ها علیه ایران

بلینکن در کی‌یف گفت: «ما شاهد بودیم که روسیه در حال جنگ و تشدید حملات خود در خاک اوکراین است و به غیرنظامیان، زیرساخت‌های انرژی و ارتش اوکراین که در حال دفاع از کشور است حمله می‌کند.»

«و اکنون شاهد هستیم که روسیه از ایران موشک‌های بالستیک می‌گیرد که تجاوزگری آن‌ها را در اوکراین تقویت می‌کند. پس اگر کسی دست به اقدامات تنش‌آفرین زده باشد، به نظر می‌رسد که شخص آقای پوتین و روسیه باشد.»

آمریکا و بریتانیا روز سه‌شنبه رسماً ایران را به ارسال موشک‌های بالستیک کوتاه‌برد به روسیه برای استفاده در اوکراین متهم کردند.

لمی این قضیه را نگران‌کننده خواند و گفت که به‌طور حتم باعث تشدید تنش‌ها می‌شود.

اداره امور خارجه و کشورهای مشترک‌المنافع و توسعه اعلام کرد که بریتانیا و شرکای همکاری‌های خارجی و امنیتی اروپا، آلمان و فرانسه، توافقات دوجانبه خود با ایران را لغو می‌کنند که باعث محدودیت خدمات ایران ایر در بریتانیا و اروپا خواهد شد.

بریتانیا همچنین پنج کشتی باری را به دلیل دست داشتن در انتقال تجهیزات نظامی از ایران به روسیه و همچنین چند سازمان و فرد حقیقی ایرانی و روسی را تحریم خواهد کرد، دارایی‌های آن‌ها را توقیف و قانون ممنوعیت سفر را در مورد آن‌ها اجرا خواهد کرد.

ویلیام برنز، مدیر سازمان سیا، که روز شنبه برای دیدار با سر ریچارد مور، همتای انگلیسی خود در ام‌آی-۶، به لندن سفر کرد، نسبت به شراکت دفاعی «مشکل‌سآفرین» چین، روسیه، ایران و کره شمالی هشدار داد و افزود که این شراکت اوکراین و متحدان غربی این کشور را در خاورمیانه تهدید می‌کند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی