Search
Asset 2

بریتانیا ۱۳ فرد و نهاد دیگر وابسته به جمهوری اسلامی را تحریم کرد؛ فرماندهی دفاع سایبری سپاه در لیست تحریمی‌ها 

تحریم بریتانیا علیه جمهوری اسلامی
واشنگتن، دی سی - 9 سپتامبر: پرچم های یونیون جک، پرچم ملی بریتانیا، در امتداد خیابان پنسیلوانیا در نزدیکی ساختمان کنگره ایالات متحده به افتخار درگذشت ملکه الیزابت دوم، 9 سپتامبر 2022 در واشنگتن دی سی به اهتزاز در می آید. (Drew Angerer/Getty Images)

بریتانیا در تداوم روند تحریم مقامات و نهادهای جمهوری اسلامی به دلیل نقض حقوق بشر، ۱۳ شخص و نهاد دیگر وابسته به حکومت ایران را به فهرست تحریم‌های خود افزود. 

این تحریم‌ها ۱۳ فرد و سازمان را در برمی‌گیرد و مقامات مسئول زندان‌های ایران و نهادهای دولتی مرتبط با امنیت سایبری، از جمله فرماندهی دفاع سایبری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که در نقض آزادی بیان و اقدام علیه تجمع مسالمت‌آمیز نقش داشتند را مورد هدف قرار داده است. 

تحریم‌های جدید بریتانیا که شامل ممنوعیت سفر و همچنین توقیف دارایی‌ها می‌شود مانع از تجارت شرکت‌های بریتانیایی با تحریم شدگان خواهد شد و دارایی‌های آنها را در بریتانیا مسدود می‌کند. 

بر اساس بیانیه وزارت خارجه بریتانیا، ۱۳ فرد و نهادی که مسئول نقض حقوق بشر هستند، شامل رؤسای زندان‌هایی هستند که «بر شکنجه و رفتارهای غیرانسانی نظارت می‌کنند»، و نیز سازمان‌هایی که «مسئول جمع‌آوری اطلاعات خصوصی مخالفان رژیم و افرادی هستند که از طریق قوانین حجاب اجباری سرکوب زنان ایران را رهبری می‌کنند 

حیدر پسندیده، رئیس زندان مرکزی سنندج، محمدامین آقامیری، رئیس مرکز ملی فضای مجازی، مراد فتحی، مدیرکل زندان‌های آذربایجان غربی، محمد‌حسین خسروی، مدیرکل زندان‌های استان‌های سیستان و بلوچستان، مسلم معین، رئیس سازمان فضای مجازی بسیج کشور، عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب‌فرهنگی، مرتضی پیری، مدیر زندان مرکزی زاهدان، صغری خدادادی، مدیر زندان زنان قرچک ورامین افرادی هستند که در ایست جدید تحریم‌های بریتانیا قرار گرفتند. 

همچنین فرماندهی دفاع سایبری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که ایمیل‌ها، سایت‌ها و فعالیت‌های آنلاین مخالفان رژیم را رصد می‌کند و شواهدی را برای بررسی به سایر بخش‌های سپاه ارسال می‌کند و شورای عالی انقلاب‌فرهنگی که سیاست‌های ایران را در زمینه‌های فرهنگی و آموزشی از جمله حجاب تعیین می‌کند و مصوبات آن توسط پلیس ارشاد که مسئول ضرب و شتم مهسا امینی قبل از مرگ در بازداشت در شهریور ۱۳۹۱ بود، اجرا می‌شود نیز از نهادهای تحریم شده هستند. 

بر اساس آخرین اطلاعیه دفتر اجرای تحریم‌های مالی بریتانیا، مرکز ملی فضای مجازی و آکادمی راوین که برگزارکننده دوره‌های پیشرفته امنیت سایبری است به دلیل دست داشتن در نقض حقوق بشر و سرکوب تظاهرات مسالمت‌آمیز تحریم شده‌اند. 

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، ضمن اعلام حمایت ایالات متحده از بریتانیا به‌دلیل تحریم ۱۳ فرد و نهاد وابسته به جمهوری اسلامی، از دیگر متحدان خود خواست تا اقدامات بیش‌تری را در برابر «اقدامات خصمانه» و «رفتار بی‌ثبات‌کننده» جمهوری اسلامی انجام دهند. 

همچنین جیمز کلورلی، وزیر خارجه بریتانیا نیز با انتشار بیانیه‌ای ضمن اشاره به «سرکوب مردم ایران» از سوی جمهوری اسلامی، دست داشتن این «رژیم» در خونریزی‌ها در اوکراین و خاورمیانه، و تهدید آن به کشتن و ربودن افراد در خاک بریتانیا گفت: «امروز بریتانیا پیام روشنی به رژیم فرستاد که ما رفتار بدخواهانه را بر نمی‌تابیم و شما را پاسخگو خواهیم کرد.» 

حمایت ایالات متحده 

در بیانیه متیو میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز بر تعهد ایالات متحده به پشتیبانی از بریتانیا و جامعه بین‌المللی در مقابله با اشاعه تسلیحات، سرکوب وحشیانه و تهدید افراد در سراسر جهان توسط جمهوری اسلامی تأکید شده است. 

متیو میلر همچنین در این بیانیه، توطئه‌های ایران علیه شهروندان آمریکایی و سایر کشورها را نیز محکوم کرد. 

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا بر عزم ایالات متحده برای همکاری با بریتانیا و متحدانش برای «بازدارندگی و پاسخگویی» به هرگونه «تهدید یا حمله احتمالی» از سوی جمهوری اسلامی تأکید ورزید.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی