در گزارش جدید صنعت انرژی کانادا به نام «تضمین کردن مس: عدم حضور چین، عدم گذار انرژی»، رمز موفقیت کانادا در راستای کاهش انتشار کربن، مس است که از عناصر مهم در زمینه برقرسانی محسوب میشود. این هدف بدون اتکا به چین محقق نخواهد شد.
براساس این گزارش، چین در ذوب و پالایش مس که از ملزومات ساخت ابزارهای لازم برای انرژی پاکتر و کاهش انتشار کربن است، دست بالا را دارد.
نویسندگان گزارش برآورد میکنند که تقاضای مس تا سال ۲۰۵۰ رشد ۷۵ درصدی خواهد داشت.
در این گزارش آمده است: «کانادا برای جایگزین کردن چین به صدها میلیارد دلار سرمایهگذاری در زمینه فرآوری و ساخت مس نیاز دارد. این مسئله ناکارآمدیهایی ایجاد میکند که قیمت تمامشده محصولات را به شکل قابلتوجهی افزایش میدهد و هزینه و زمان گذار انرژی را نیز بالا میبرد.»
نویسندگان این گزارش میگویند حدود ۸۰ درصد از معادن مس کنسانتره تولید میکنند که نیاز به فرآوری دارد. براساس این گزارش، مس پس از فرآوری به کاتد تبدیل میشود که در ساخت میلگرد کلاف، لوله، صفحه، ورق و نوار و فویل که اجزای اصلی محصولات نهایی هستند، مورد استفاده قرار میگیرد.
چین در زمینه ذوب و پالایش ۹۷ درصد به ظرفیت جهانی اضافه کرده است. این کشور از سال ۲۰۰۰ حدود ۷۵ درصد از رشد ظرفیت جهانی در زمینه ذوب را به خود اختصاص داده است.
براساس این گزارش، رشد پیشبینیشده برای شبکههای حملونقل، نیرو و برق طی ۱۰ سال آینده ۷۰ درصد از ظرفیت کارخانجات ذوب و ۵۵ درصد از ظرفیت کارخانجات خارج از چین را مصرف خواهد کرد. اگر کشورها بخواهند در این موارد وابستگی خود را به چین کاهش دهند، باید حدود ۸۵ میلیارد دلار در زمینه ذوب و پالایش سرمایهگذاری کنند.
دولت فدرال کانادا میخواهد تا سال ۲۰۲۶ میزان انتشار کربن را به ۲۰ درصد کمتر از سال ۲۰۰۵ برساند. هدف کانادا به صفر رساندن انتشار کربن تا سال ۲۰۵۰ است.
اجباری کردن فروش خودروهای برقی و حذف تدریجی خودروهای بنزینی و دیگر موارد استفاده نفت و گاز از جمله سیاستهایی هستند که برای دستیابی به این اهداف در نظر گرفته شدهاند. همچنین برخی از حوزههای قضایی مانند شهرداریهای کبک استفاده از وسایل گازسوز را ممنوع کردهاند و باعث افزایش تقاضای برق شدهاند.