Search
Asset 2

جمهوری‌خواهان: قبل از دیدار بایدن و شی، چین باید ثابت کند که «واقعا» می‌خواهد روابط را بهبود بخشد 

قبل از دیدار بایدن و شی، چین باید صداقت خود را ثابت کند
مایک گالاگر، جمهوری‌خواه ویسکانسین (Madalina Vasiliu/The Epoch Times)

جمهوری‌خواهان کنگره از جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا خواستند رویکرد خود در قبال چین را تغییر دهد و از شی جین پینگ، رهبر حزب کمونیست چین، خواستند تا قبل از دیدار هفته آینده دو رهبر، «جدی بودن خود را در بهبود روابط با ایالات متحده نشان دهد.» 

گروهی متشکل از ۱۳ جمهوری‌خواه در کمیته منتخب مجلس نمایندگان به رهبری مایک گالاگر، جمهوری‌خواه ویسکانسین، نامه‌ای به رئیس جمهور بایدن نوشتند و نگرانی‌های خود را از ادامه تلاش‌های دولت برای تعامل با رژیم چین ابراز کردند.  

نامهای که در ۹ نوامبر منتشر شد، اندکی پیش از اعلام رسمی کاخ سفید و وزارت خارجه چین مبنی بر اینکه رهبران ارشد دو کشور هفته آینده در منطقه خلیج سانفرانسیسکو دیدار خواهند کرد، منتشر شد. 

این اولین دیدار حضوری بایدن با شی در یک سال گذشته خواهد بود. یک مقام ارشد دولت در ۱۰ نوامبر به خبرنگاران گفت که رئیس جمهور به دنبال «تثبیت» روابط با چین به شیوه‌ای است که به نفع آمریکا و متحدانش نیز باشد. 

این گروه از جمهوری خواهان در این نامه اعلام کردند که تمایل دولت برای «بازدارندگی از درگیری ویرانگر» با چین را درک می‌کنند، اما نگران هستند چراکه  ایالات متحده تاکنون «امتیازات مکرر» داده در حالی که تقاضای کمی از چین داشته است. 

قانون‌گذاران اعلام کردند که علیرغم تلاش‌های واشنگتن برای تعامل با چین، این رژیم کمونیستی «هیچ اقدامی» در مورد موضوعاتی مانند مهار جریان فنتانیل کشنده از چین و آزادی شهروندان آمریکایی «به‌طور غیرعادلانه بازداشت شده» در این کشور انجام نداده است. 

آنها گفتند: «دیدار این ماه با شی جین پینگ فرصتی نهایی برای معکوس کردن سیاست اشتباه شما و به چالش کشیدن پکن برای نشان دادن جدیت خود در مورد بهبود روابط ایالات متحده و جمهوری خلق چین است.» 

قانونگذاران نوشتند، ایالات متحده در مقایسه با روزهای اولیه که رئیس جمهور بایدن روی کار آمد، اقدامات کمتری علیه چین انجام داده است، به ویژه در مورد نقض حقوق بشر رژیم کمونیستی. 

قانونگذاران خاطرنشان کردند که علیرغم تلاشهای مداوم پکن برای تضعیف استقلال و آزادیهای هنگ کنگ، دولت بایدن هیچ تحریمی را علیه مقامات چین یا هنگ کنگ اعمال نکرد. 

بر اساس گزارش امسال هنگ کنگ که توسط وزارت خارجه ایالات متحده صادر شد، مقامات پکن و هنگ کنگ به استفاده از  قانون «امنیت ملی» به عنوان مبنایی گسترده و مبهم برای تضعیف حاکمیت قانون و تضعیف حقوق و آزادی‌ها ادامه داده‌اند. 

قانونگذاران گفتند که علاوه بر هنگ کنگ، رئیس جمهور نزدیک به دو سال است که حتی یک مقام چینی را به دلیل سرکوب اویغورها و سایر اقلیتهای مسلمان در منطقه شین جیانگ تحریم نکرده است. 

بیش از یک میلیون اویغور و سایر اقلیت‌های مسلمان در اردوگاه‌های شین‌جیانگ زندانی شده‌اند، جایی که در معرض عقیم‌سازی اجباری، شکنجه، تلقین‌های سیاسی و کار اجباری قرار گرفته‌اند. ایالات متحده و سایر دموکراسیهای غربی به طور رسمی اقدامات پکن را یک نسل کشی نامیده‌اند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی