نامههای ارسالی به شرکتها و مقامات دولتی با درخواست مبنی بر کنارهگیری و صرفنظر از شنیون
توکیو – کنسولگری چین در ژاپن اخیراً نامههایی به شرکتها، روزنامهها و مقامات دولتی در شهرها و حوزههای اداری سراسر کشور ارسال داشتهاست و در این نامهها خواستار این شده که آنان حمایت خود را از هنرهای نمایشی شنیون که یک شرکت رقص سنتی چینی در حال برگزاری تور در سراسر جهان است، متوقف کنند. در غیر اینصورت چنین گفتهشده که روابط حسنه با جمهوری خلق چین دچار مشکل خواهد شد.
تور شنیون از ۱۹ آوریل تا اول ماه می در ژاپن برگزار شد. این تور ۱۱ نمایش را در ۵ شهر به اجرا درآورد.
مقامات کنسولگری چین سال پیش و یک سال قبل از آن نیز نامههای مشابهی فرستادهبودند.
یکی از نامهها که توسط اپکتایمز مورد بررسی قرار گرفتهاست، از یک مقام بالای دولتی در شهر فوکوئوکا درخواست میکند که هرگونه پشتیبانی خود را از برگزارکنندگان محلی شنیون در این شهر ملغی اعلام کند.
طبق گفته برگزارکنندگان محلی، مسئولین ادارات استانی در توکیو، کاناگاوا، اوزاکا و آیچی نیز نامههای دریافت داشتهاند، که پس از تماس با این برگزارکنندگان از محتویات توهینآمیز این نوشتهها اظهار سردرگمی نمودهاند.
همچنین تئاترها، ایستگاههای تلویزیونی، مجلات و سه روزنامه از بزرگترین مطبوعات ژاپنی نامههای مشابهی را دریافت کردهاند.
طبق متن نامه بررسی شده توسط اپک تایمز، در این نامهها چنین درخواستهایی در قالب “بهخاطر روابط چین و ژاپن” بیان میشود. شایان ذکر است که اپکتایمز بخشی از وبسایت خود را به انعکاس نظرات بینندگان نمایشهای شنیون اختصاص دادهاست.
مقامات چینی از مدتها پیش درصدد متوقف نمودن اجراهای شنیون در سرتاسر جهان بودهاند. این شرکت غالباً توسط انجمنهای فالوندافای شهرهای محل اجرا پشتیبانی میگردد. فالوندافا یک تمرین معنوی است که بهطور وحشیانهای توسط حزب کمونیست چین مورد آزار و اذیت قرار گرفتهاست.
این دور از نامهها بر بدنام نمودن انجمنهای فالوندافای میزبان با استفاده از تبلیغات حزب کمونیست چین علیه این تمرین تمرکز داشتهاست.
علاوه بر این بهگفته تحلیلگران، نگرانی اصلی رژیم چین، جذابیت فرهنگ اصیل چینی برای بینندگان چینی است که شنیون به نمایش میگذارد. حزب کمونیست چین در طول ۶۰ سال گذشته همواره بهدنبال از بین بردن فرهنگ سنتی چین بودهاست.
نامههای درخواست در زمانی فرستاده شدهاند که اختلافات دریایی بین ژاپن و چین همچنان ادامه دارد، درحالیکه به عقیده بسیاری از ژاپنیها چین در این زمینه بهمانند یک قلدر رفتار کردهاست.
به عقیده کویو نیشیمورا، منتقد و روزنامهنگار ژاپنی که نامههای ارسالی به مقامات دولتی را خوانده، بعید است این دور از نامهها که شنیون را مورد هدف قرار داده به ژاپنیها اطمینان دهد که چین حضور بیخطری دارد.
او در مصاحبهای با اپکتایمز چنین بیان داشت که “ما آزادی اندیشه، آزادی بیان و عقیده داریم و این آن چیزی است که حزب کمونیست از آن بیشترین وحشت را دارد. جهان هرچه بیشتر در حال آگاه شدن از ماهیت واقعی حزب کمونیست است.”
نیشیمورا میافزاید: “اگر این رویداد هر بار که اجراکنندگان به ژاپن میآیند تکرار شود، نباید ساکت نشست و باید اقدامی نمود. نباید چنین اقداماتی را نادیده بگیریم.”
در نتیجه این عملیات نامهنگاری، تعدادی از حامیان مالی پشتیانی خود را از سازمانهای میزبان متوقف کرده و برخی روزنامهها تمایلی به انتشار تبلیغات برای شنیون نداشتند.
چنین پاسخی در تاریخ اجرای شنیون غیرمعمول بودهاست. نامههایی از این نوع که به حامیان مالی و سیاستمدارانی که از سازمانهای میزبان در این کشورها در سراسر جهان پشتیبانی کردهاند فرستاده میشد، غالباً نادیده گرفتهشده و یا رد میگردید. گاهی آنان این درخواستها را بهطور آشکار و بیپرده رد میکردند.
اوایل سال ۲۰۱۱ یکی از این نامهها به خانم دکتر کتی کیسی عضو شورای شهر آکلند در نیوزیلند فرستادهشد. او در مصاحبهای در آن زمان گفت که “کاملاً ازخواندن آن خشمگین شدهبودم.” و همچنین افزود: “واقعاً از این آزرده شدهبودم که کنسولگری چنین تصور کردهبود که میتواند اعضای برگزیده جامعه میزبان را تحتتأثیر قرار دهد، در حالیکه آنان مهمان ما هستند. چگونه چنین اجازهای به خود دادهبودند!”
هیروساتو ناکاتسوگاوا پس از دیدن نمایش شنیون در ۲۰ آوریل گفت: “اقدام حزب کمونیست چین را در تخریب هنرهای نمایشی محکوم میکنم. این تنها یک نمایش اصیل هنری است و قطعاً مردم علاقمند هستند که چنین تجربهای داشتهباشند.”
اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.