Search
Asset 2

انجمن‌های صنعتی چین: خرید تراشه‌های آمریکایی «دیگر ایمن نیست»

چین از شرکت‌های داخلی خواست استفاده از تراشه‌های چینی را در اولویت قرار دهند.
تراشه‌ای به اندازه یک سکه، که در واحدهای پردازش مرکزی و واحدهای پردازش گرافیکی شرکت ای‌ام‌دی آمریکا مورد استفاده قرار می‌گیرد، در یک کنفرانس مطبوعاتی در تایپه، تایوان، ۲۴ مه ۲۰۱۱. (Sam Yeh/AFP via Getty Images)

انجمن‌های صنعتی چین در واکنشی هماهنگ و بی‌سابقه به واشینگتن در ۳ دسامبر به شرکت‌های چینی اعلام کردند که خرید تراشه‌های آمریکایی «دیگر ایمن نیست.»

این هشدار یک روز پس از آن صادر شد که وزارت بازرگانی آمریکا دامنه قوانین خود را برای جلوگیری از دسترسی چین به فناوری پیشرفته نیمه‌رساناها افزایش داد و نام ۱۴۰ نهاد را به فهرست کنترل صادرات خود اضافه کرد.

این چهار انجمن صنعتی چین حدود ۶ هزار و ۴۰۰ شرکت فعال در بزرگ‌ترین صنایع این کشور را نمایندگی می‌کنند که مخابرات، فناوری دیجیتال، خودرو و نیمه‌رساناها را شامل می‌شوند.

انجمن اینترنت چین از شرکت‌ها خواسته تا همکاری خود را با دیگر شرکت‌های تولید تراشه افزایش داده و استفاده از تراشه‌های چینی را در اولویت قرار دهند و گفته که تدابیر کنترلی آمریکا در حوزه صادرات زیان قابل‌توجهی به صنعت اینترنت چین وارد آورده است.

انجمن شرکت‌های ارتباطی چین اعلام کرد که تراشه‌های آمریکا را دیگر ایمن یا قابل اطمینان نمی‌داند و پکن باید در ایمن‌سازی زیرساخت‌های اطلاعاتی حیاتی و زنجیره تأمین کشور بازنگری کند.

آمریکا از سال ۲۰۲۲ با پی بردن به این‌که حزب کمونیست چین درصدد نوسازی ارتش خود بوده و برای امنیت ملی آمریکا خطرناک محسوب می‌شود، به فکر منع فروش فناوری پیشرفته نیمه‌رساناها به چین بوده است. به گفته نمایندگان آمریکا، حزب کمونیست چین دشمنی خارجی محسوب می‌شود که در سرقت اسرار تجاری، جاسوسی و حملات سایبری دست داشته است.

به گفته وزارت بازرگانی آمریکا، شرکت‌های تراشه‌ساز تحت حمایت دولت چین، به‌رغم کنترل صادرات، از واسطه‌ها و شکاف‌های موجود برای دستیابی به این فناوری استفاده کرده‌اند که باعث شد آمریکا در سال‌های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ محدودیت‌ها را افزایش دهد.

آمریکا و چین بارها از راه‌اندازی صنعت نیمه‌رسانای بومی بدون اتکا به تأمین‌کنندگان خارجی صحبت کرده‌اند، اما هردو با چالش‌هایی روبه‌رو هستند.

تولید نیمه‌رسانا یکی از پیشرفته‌ترین فرایندهای جهان است و به تجهیزات و دانش تخصصی نیاز دارد که از طریق ده‌ها شرکت در سراسر جهان تأمین می‌شود. مقامات در سال‌های اخیر ضمن اعلام سرمایه‌گذاری میلیارد دلاری در این صنعت گفته‌اند که کشور مبدأ هر شرکت از منافع ژئوپلیتیک برخوردار است.

به گفته کارشناسان و مقامات، چین در زنجیره تأمین جهانی نیمه‌رساناها ریشه دوانده است، بویژه اگر پای تراشه‌های معمولی‌تر در میان باشد. کوچک‌ترین و در نتیجه پیشرفته‌ترین تراشه‌ها از هوش مصنوعی برخوردارند و کاربردهای نظامی دارند، اما تراشه‌های بزرگ «معمولی» در تمام وسایل الکترونیکی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی