Search
Asset 2

نتانیاهو دستور تخلیه غیرنظامیان و اقدام نظامی در رفح را صادر کرد

دفتر نخست وزیری اسرائیل اعلام کرد که دستیابی به هدف جنگ بدون نابودی حماس و با رها کردن چهار گردان حماس در رفح غیرممکن است.
بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل (MENAHEM KAHANA/AFP via Getty Images)

دفتر نخست وزیری اسرائیل اعلام کرد که دستیابی به هدف جنگ بدون نابودی حماس و با رها کردن چهار گردان حماس در رفح غیرممکن است.

دفتر نخست وزیری روز جمعه اعلام کرد، بنیامین نتانیاهو  به نیروهای دفاعی اسرائیل و نهادهای دفاعی دستور داده است که طرحی برای تخلیه غیرنظامیان در جنوب شهر رفح غزه و نابود کردن چهار گردان حماس در آنجا را به کابینه جنگ ارائه کنند.

با چهار گردان باقی مانده در رفح نمی‌توان حماس را شکست داد

در بیانیه دفتر نخست وزیر اسرائیل آمده است: «دستیابی به هدف جنگ بدون از بین بردن حماس و با رها کردن چهار گردان حماس در رفح غیرممکن است. واضح است که فعالیت شدید در رفح مستلزم تخلیه غیرنظامیان از مناطق جنگی است.»

در ادامه این بیانیه آمده است: «بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر، به ارتش اسرائیل و نهادهای امنیتی دستور داده است تا طرح ترکیبی تخلیه جمعیت و انهدام گردان‌ها را به کابینه ارائه کنند.»

پاسخ محمود عباس

دفتر محمود عباس، رئیس‌ تشکیلات خودگردان فلسطین روز جمعه اعلام کرد، طرحی که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل برای تشدید تنش نظامی در رفح در لبه جنوبی نوار غزه ارائه کرده است، با هدف بیرون راندن فلسطینی‌ها از سرزمین‌شان است.

دفتر محمود عباس گفت که هم دولت اسرائیل و هم دولت آمریکا را مسئول عواقب این طرح می‌داند.

در بیانیه دفتر محمود عباس آمده است: ریاست فلسطین از شورای امنیت سازمان ملل خواسته است تا به این اقدام توجه کند، زیرا این اقدام (اسرائیل) امنیت و صلح در منطقه و جهان را تهدید و از همه خطوط قرمز عبور می‌کند.

سازمان ملل روز جمعه پس از اینکه اسرائیل طرح تخلیه را آغاز کرد تا بتواند حماس را در این منطقه شکست دهد، گفت که غیرنظامیان فلسطینی در رفح در نوار غزه باید محافظت شوند، اما نباید هیچ جابجایی جمعی اجباری صورت گیرد.

استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل روز جمعه گفت: «ما به شدت نگران سرنوشت غیرنظامیان در رفح هستیم.»

دوجاریک گفت: «آنچه واضح است این است که مردم نیاز به محافظت دارند، اما ما همچنین نمی‌خواهیم شاهد جابه‌جایی اجباری – جابجایی جمعی اجباری – مردم باشیم که بنا به تعریف برخلاف میل آنها است. ما به هیچ وجه از آوارگی اجباری که برخلاف قوانین بین المللی است، حمایت نمی‌کنیم.»

بیش از نیمی از جمعیت ۲.۳ میلیون نفری غزه در رفح پناه گرفته‌اند که بسیاری از آنها در کنار حصار مرزی با مصر سکنی گزیده‌اند  و در چادرهای موقت زندگی می کنند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی