
پس از یک هفته بحث و گفتگوی گروه کارشناسان میان دولتی در ژاپن دربارهی تغییرات آب و هوا (گییک GIEC)، سازمان ملل با انتشار گزارشی نسبت به روند گرم شدن کرهی زمین هشدار داد.
این گزارش دومین گزارش مجمع بینالمللی تغییرات اقلیمی IPCC است.
کارشناسان آب هوای سازمان ملل در این گزارش تاثیر این تغییرات را بر عواملی چون تغییرات شدید و غیر قابل بازگشت اقلیمی، از بین رفتن خشکیها، فشار بر سیستم طبیعی و ایجاد مشکلاتی چون تامین غذا، بهداشت و امنیت، بسیار زیاد و تهدیدآمیز عنوان کردند.
«راجندرا پاجوری»، رئیس این مجمع گفت: «هیچکس در این سیاره از این تغییرات در امان نخواهد بود.»
گزارش قبلی این سازمان در سال ۲۰۰۷ منتشر شد. از آن زمان تا کنون شواهد علمی درخصوص گرم شدن کرهی زمین ۲ برابر شده است.
در بخشی از این گزارش آمده: «سیستمهای طبیعی و انسانی در تمام قارهها و اقیانوسها در دهههای اخیر تحت تاثیر تغییرات اقلیمی گوناگون قرار گرفتهاند، از ذوب شدن یخچالها گرفته تا گرم شدن پرمافرا (زمینهای یخ زده) »
در این گزارش به تغییرات سیستمهای طبیعی طی ۲۰ تا ۳۰ سال آینده اشاره شده است.
دکتر«سلیم الحق»، یکی از نویسندگان این گزارش میگوید: « پیش از این فقط فکر میکردیم که میدانیم چه اتفاقی دارد میافتد، اما حالا برای این که تغییرات واقعا دارند اتفاق میافتند شواهد بیاندازه زیادی داریم.»
با وجود اینکه تبعات گرم شدن زمین در کشورهای فقیر بیشتر تاثیرگذار است، اما کشورهای پیشرفته نیز از این تاثیرات مصون نخواهند بود.
به گفتهی دکتر سلیم الحق، وقتی مردم در اثر این تغییرات، بلایای طبیعی چون سیل و توفان را تجربه میکنند، کشورهای پیشرفته نیز باید میلیونها دلار خسارت بپردازند.
«میشل ژارو»، دبیر کل سازمان جهانی هواشناسی گفت: «ارزیابی سالانهی سازمان نشان میدهد که چگونه کرهی زمین به طور چشمگیری تاثیرات آب و هوایی سختی را مانند خشکسالی، امواج گرما، سیلها و طوفانهای گرمسیری تجربه میکند.” طبق این گزارش بسیاری از نتایج دربارهی تغییرات آب و هوایی در سال ۲۰۱۳ دور از انتظار کارشناسان بوده است.»
وی همچنین گفته است: « تا بهحال مردم به آب و هوای کره زمین آسیب میزدند چون نمیدانستند، اما از این به بعد نادانی دیگر بهانهی خوبی نیست.»
بر اساس گزارشها، سال ۲۰۱۳ ششمین سال گرم شدن بیش از حد زمین بوده است.
دانشمندان دلیل گرم شدن بیش از اندازهی زمین در این سالها را تولید گازهای گلخانهای و دیاکسید کربن ناشی از سوختهای ذغال سنگ، نفت و گاز عنوان کردند.
اخیراً نیز ۱۸ دانشمند جهان طی نامه سرگشادهای به دولتها، در خصوص بالا رفتن دمای هوای زمین هشدار دادند و عواقب آن هشدار دادند.
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.