دیوید ماتاس، وکیل بینالمللی حقوق بشر، در ۲۳ اوت در جمع اعضای پارلمان لتونی درباره برنامه چین در زمینه برداشت اجباری اعضای بدن که برای دههها ادامه داشته است، سخنرانی کرد.
آقای ماتاس در سخنرانی خود گفت که رژیم کمونیستی حاکم چین از این جنایت علیه بشریت به عنوان بخشی از یک «نسلکشی سرد» استفاده کرده است و در این جنایت، پیروان روش معنوی فالون گونگ را هدف قرار داده است.
به گفته آقای ماتاس، قتل در مقیاس بزرگ برای غارت اعضای بدن، در اوایل دهه ۲۰۰۰ شروع شد، یعنی چند سال پس از آغاز آزار و شکنجه علیه ۱۰۰ میلیون نفر پیرو فالون گونگ.
آقای ماتاس با شناسایی چهار دسته گفت: «شواهد اقدامات رژیم چین در برداشت اعضا بدن، مخصوصاً در دهههای اخیر ، به طور قابل توجهی افزایش یافته است.»
دسته اول، شهادتهای تمرینکنندگان فالون گونگ تحت آزار و شکنجه است که از چین فرار کردهاند و گزارش دادهاند که در حالی که سایر زندانیان مورد آزمایشها پزشکی قرار نگرفتهاند، از آنها تستهای پزشکی دریافت شده است.
آقای ماتاس توضیح داد: «این کار برای سلامتی آنها انجام نمیشود، زیرا آنها شکنجه میشوند تا باورهای خود را انکار کنند.»
دوم اینکه، تعداد غیرمعمول زیادی از پیوند اعضا در چین وجود دارد و این تعداد پس از شروع آزار و شکنجه فالون گونگ بسیار افزایش یافت.
او گفت: «هیچ توضیحی برای این تعداد زیاد به جز کشتار دستهجمعی زندانیان عقیدتی وجود ندارد». وی افزود: «زمان انتظار کوتاه برای پیوند اعضا در بیمارستانهای چین پدیده دیگری است که غیر از این نمیتوان توضیح داد.»
سرانجام، محققان تعداد زیادی از متن پیادهسازیشده از مکالمات با بیمارستانها را جمعآوری کردهاند که به طور صریح تأیید میکند که منبع عضو پیوندی «اعضای گروه فالون گونگ» بودهاند که به عنوان نمونه عالی محسوب میشود. زیرا پیروان فالون گونگ از سبک زندگی سالمی پیروی میکنند و از مصرف مواد مخدر و الکل خودداری میکنند.
علاوه بر این، شاهدان متعددی از چین آمدهاند که این سوءظن وحشتناک را تأیید میکنند. در میان این افراد، یک دکتر است که در برداشت اعضای بدن یک فرد زنده در پشت یک ون نقش داشته است.
نسلکشی سرد
آقای ماتاس توضیح داد که با توجه به دامنه و هدف عمدی آزار و شکنجه پیروان فالون گونگ، نسلکشی خواندن این اقدام یک حرکت مناسب است.
آزار و شکنجه فالون گونگ یک «نسلکشی سرد» تلقی میشود، در حالی که یک «نسلکشی داغ» با کشتار جمعی فوری و قابل مشاهده مشخص میشود. هدف یک نسلکشی سرد حذف گروه خاصی از طرق مختلف در مدت زمان طولانی است.
آقای ماتاس همچنین عنوان کرد که علاوه بر تمرین کنندگان فالون گونگ، سایر زندانیان عقیدتی مانند اویغورها، مسیحیان خانگی و تبتیها نیز هدف برداشت اجباری اعضای بدن قرار گرفتهاند.
او با اشاره به اینکه این یک صنعت چندمیلیاردی است، افزود که قسمتی از درآمد پیوند اعضا، از طریق بیمارستانهای نظامی چین که خدمات عمومی ارائه میدهند صرف بخش بهداشت عمومی میشود.
آقای ماتاس در مورد دسترسی آسان بیمارستانهای نظامی به سیستم زندان گفت: «آنها بخش زیادی از تجارت گردشگری پیوند اعضا را انجام میدهند، زیرا هر دو متعلق به ساختار قدرت دولتی هستند.»
آگاهیرسانی عمومی
هنگامی که از او پرسیده شد که لتونی و سایر کشورهای غربی چهکارهایی میتوانند برای تغییر چنین وضعیت انجام دهند، آقای ماتاس پیشنهاد داد که اگر نهادهای ذیربط مجبور باشند گزارشهایی درباره گردشگری پیوند اعضا ارائه دهند و مشخص کنند که در حال حاضر چه تعداد از لتونیها برای انجام پیوند عضو به چین میروند، مفید خواهد بود.
آقای ماتاس با اشاره به قطعنامههایی که در سالهای ۲۰۱۳ و ۲۰۲۲ در محکومیت آزار و شکنجه فالون گونگ و برداشت اجباری اعضای بدن در چین توسط پارلمان اروپا صادر شده است گفت: آگاهیرسانی بسیار مهم است، اگر یک فرد بیمار که نیاز به عضو دارد آگاه باشد که چه اتفاقی در چین رخ میدهد و بداند که برای نجات او کسی به قتل میرسد، بسیاری از افراد احتمالاً به دنبال گزینههای دیگری میروند.
آقای ماتاس در پایان گفت: «من تأثیر عملی و مفید چنین قطعنامههایی را دستکم نمیگیرم.»