همزمان با ادامه ابهام در مورد وضعیت آرمیتا گراوند، سازمان عفو بینالملل و کمیته حقیقتیاب سازمان ملل متحد خواستار بررسی پرونده آرمیتا و روشنشدن ابعاد این ماجرا شدند.
کمیته حقیقتیاب سازمان ملل در امور ایران با انتشار مطلبی در شبکه اجتماعی X خبر داد که «در حال بررسی گزارشهایی در مورد حمله به آرمیتا گراوند، آن هم یک سال پس از مرگ مهسا امینی در بازداشت پلیس امنیت اخلاق است.»
این کمیته همچنین تأکید کرد که «حق برابری زنان در ایران باید رعایت شود.»
از سوی دیگر سازمان عفو بینالملل با انتشار یک اطلاعیه از جامعه جهانی خواست تا مقامات ایران را وادار به پذیرش تحقیق کمیته حقیقتیاب در این باره کنند.
این سازمان حقوق بشری با اشاره به شواهد متعدد درباره مخفیکاری مقامهای جمهوری اسلامی در این باره تأکید کرده «آرمیتا گراوند پس از حمله یک مامور اعمال حجاب اجباری به کما فرو رفته است.»
دیانا الطحاوی، معاون بخش خاورمیانه و شمال آفریقا در عفو بینالملل، «کارزار هماهنگ مقامهای حکومت ایران برای انکار و مخدوش کردن حقیقت درباره چگونگی بیهوشی آرمیتا گراوند را یادآور هولناک روایتهای جعلی و توضیحات نامعقول حکومت درباره بستریشدن مهسا امینی در سال گذشته» توصیف کرد.
درخواست نهادهای حقوق بشری برای انجام تحقیقات مستقل در خصوص موضوع آرمیتا گراوند همزمان شده با انتشار گزارشهایی از فشار بیشتر به خانواده این دختر ۱۶ساله بهمنظور وادار کردن آنها به سکوت.
هفته گذشته اخباری از بازداشت شهین احمدی، مادر آرمیتا گراوند منتشر شده بود که سازمان حقوق بشری ههنگاو خبر داد که او پس از ۲۴ ساعت و تعهد دادن بهمنظور عدم هرگونه اطلاعرسانی آزاد، به بیمارستان فجر تهران برگردانده شده است.
همچنین پس از انتشار اخباری درمورد اینکه به خانواده گراوند اجازه دیدن دخترشان داده نمیشود، روز گذشته رسانههای وابسته به نهادهای امنیتی مصاحبه تازهای با پدر و مادر آرمیتا گراوند منتشر کردند که در این مصاحبه گفته شده بود که آنها «هر وقت که بخواهند میتوانند به ملاقات» فرزندشان بروند.
اما وبسایت ههنگاو خبر داد که پدر آرمیتا فقط در ازای انجام این مصاحبه توانست برای دقایق کوتاهی دخترش را ببیند.
تاکنون، غیر از رسانههای حکومتی هیچ رسانهای نتوانسته با پدر و مادر آرمیتا گفتگو کند و از سوی دیگر، تحقیق مستقل در مورد این موضوع نیز برای خبرنگاران ممنوع شده و رسانهها اجازه انتشار مطلبی در این باره ندارند.
روزنامه بریتانیایی «گاردین» نیز روز پنجشنبه ۱۳ مهر، سخنان دو شاهد را منتشر کرد که میگویند آرمیتا گراوند بهمحض اینکه داخل واگن مترو شد، یک زن مامور حجاب اجباری شروع به مشاجره با او کرد زیرا آرمیتا، روسری به سر نداشت.
این روزنامه بریتانیایی به نقل از شاهدان عینی که با آنها گفتگو کرده بود مدعی شد که مامور حجاب اجباری به آرمیتا حمله کرده و او را به شدت هل داده و به زمین انداخته است.