وزارت دادگستری ایالات متحده در حال تهیه اتهامات کیفری علیه هکرهای جمهوری اسلامی است که کارزار ریاستجمهوری دونالد ترامپ را هدف قرار داده و تلاش داشته است تا نتیجه انتخابات نوامبر را تحت تأثیر قرار دهد.
خبرگزاری آسوشیتدپرس بر اساس گزارشهای منابع آگاه نوشت که هنوز مشخص نیست چه زمانی این اتهامات اعلام خواهد شد و چه کسانی دقیقاً هدف این اتهامات قرار میگیرند، اما این تحقیقات نتیجه بررسیهای افبیآی است که به تلاش ایران برای تأثیرگذاری بر سیاستهای داخلی آمریکا مرتبط شده است.
در هفتههای گذشته، شرکت متا اعلام کرد که تلاشهای احتمالی هکرهای وابسته به جمهوری اسلامی برای هک حسابهای واتساپ مقامات آمریکایی از دولتهای جو بایدن و دونالد ترامپ شناسایی شده است.
متیو اولسن، معاون وزیر دادگستری آمریکا در امور امنیت ملی اعلام کرد: «ایران تلاش بیشتری نسبت به دورههای قبلی برای تأثیرگذاری در انتخابات امسال دارد و فعالیتهای آن بهطور فزایندهای تهاجمی شده است.»
اولسن افزود که ایران انتخابات امسال را برای منافع امنیت ملی خود بسیار مهم میبیند و تمایل بیشتری برای تأثیرگذاری بر نتیجه دارد.
تلاشهای مداخلهجویانه روسیه و ایران در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا
وزارت دادگستری ایالات متحده نسبت به تلاشهای مداخلهجویانه کشورهایی مانند روسیه و ایران در انتخابات ریاستجمهوری بین ترامپ و کامالا هریس هشدار داده است.
این تلاشها شامل هک و کمپینهای مخفیانهای است که به منظور شکلدهی به افکار عمومی طراحی شدهاند.
کارزار ترامپ در دهم اوت اعلام کرد که هک شده و هکرهای ایرانی اسناد داخلی حساس را سرقت و منتشر کردهاند.
به گفته محققان و کارشناسانی که اقدامات گروه هکری ایرانی را دنبال میکردند، هکرهایی که به کارزار دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواه ریاستجمهوری آمریکا، حمله کردند، به این معروف هستند که روی تلفن همراه قربانیان خود نرمافزارهای نظارتی نصب میکنند تا تماسها را ضبط کنند، پیامها را بخوانند و دوربینها و میکروفونها را به شکل نامحسوس فعال کنند.
به گزارش رویترز، هکرهای ایرانی که جامعه تحقیقاتی امنیت سایبری آنها را APT42 یا بچه گربه ملوس مینامد، با سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ارتباط گسترده دارند.
هک با هدف ایجاد اختلاف و بهرهبرداری از شکافهای داخلی در جامعه آمریکا
دستکم سه رسانه بزرگ از جمله پولیتیکو، نیویورک تایمز و واشنگتن پست اسناد محرمانهای را دریافت کردهاند، اما تاکنون هیچکدام از جزئیات این اسناد را فاش نکردهاند.
پولیتیکو گزارش داد که از ۲۲ ژوئیه ایمیلهایی از یک حساب ناشناس دریافت کرده که حاوی دفتری از تحقیقات درباره جی دی ونس، نامزد معاونت ریاست جمهوری جمهوریخواه بوده است.
افبیآی و دیگر نهادهای امنیتی این هک و همچنین تلاش برای نفوذ به کمپین بایدن-هریس را به ایران نسبت دادهاند.
این نهادها در بیانیهای اعلام کردند که این فعالیتها با هدف ایجاد اختلاف و بهرهبرداری از شکافهای داخلی در جامعه آمریکا و تأثیرگذاری بر انتخابات انجام شدهاند.
مقامات وزارت دادگستری آمریکا در تلاش هستند تا با افشای عمومی و مقابله با تلاشهای مداخلهجویانه، از انتخابات محافظت کنند.
افبیآی پیشتر گفته بود در حال بررسی گزارشاتی است که نشان میدهند هکرهایی که احتمالاً با ایران مرتبط هستند، کارزار انتخاباتی رئیسجمهور سابق آمریکا را هدف گرفتهاند.
دفتر ادارهکننده اطلاعات ملی، افبیآی و آژانس امنیت سایبری و زیرساخت در بیانیهای مشترک در ۱۹ اوت اعلام کردند: «جامعه اطلاعاتی اطمینان دارد که ایرانیها از طریق مهندسی اجتماعی و دیگر اقدامات به دنبال دسترسی به افرادی هستند که مستقیماً با کارزار ریاستجمهوری هردو حزب سیاسی ارتباط دارند.»