یک وبلاگ نویس از استان شانکسی واقع در شمال مرکزی چین، که اخیراً در وبسایت «ویهبو» (نسخه چینی توییتر که در چین محبوب همگان است) درباره برداشت اجباری اعضای بدن در محل زندگی خود هشدار داده بود، دستگیر شد.
آقای هان، ۴۱ ساله، از شهرستان ونشوئی است. او با استفاده از تلفن همراه خود اطلاعاتی را به وبلاگ ارسال کرد. این اطلاعات درباره چند تن از افرادی بود که اخیراً بهخاطر برداشت اعضای بدنشان در شهرستانهای ونشوئی و چینگشو کشته شدند.
زمانی که دستگیر شد، سایر افراد اطلاعات او را ۲۵۳ بار ارسال کرده بودند. هنگامی که پلیس آقای هان را بازداشت کرد، مدعی شد که این وبلاگ مردم را دچار وحشت کرده است.
در ماه سپتامبر مقامات قضائی چین مقررات جدیدی وضع کردند که بر طبق آن هر وبلاگنویسی که مطالب وبلاگ او بیش از ۵۰۰ بار ارسال شود، احتمال بازداشت او وجود دارد. آنها با تصویب این مقررات آشکارا اعلام میکنند که بهمنظور جلوگیری از آسیبرساندن «به نظم اجتماعی و یا منافع ملی»، افراد «شایعهساز» مستوجب کیفر میشوند.
در سال ۲۰۰۶، محققان مستقل در خارج از چین گزارش دادند که زندانیان عقیدتی بازداشتشده در چین، بهویژه تمرینکنندگان روش معنوی فالون گونگ، درواقع بانکی از اعضای زنده برای آنها هستند. هنگامی که کسی به عضوی برای پیوند نیاز دارد، آن عضو را از یک زندانی برمیدارند و بهاینترتیب باعث مرگ وی میشوند.
بحث درباره برداشت اجباری اعضای بدن در چین سانسور شده است؛ اما در سالهای اخیر، رسانههای حکومتی چین بهطور پراکنده، گزارشهایی درباره برخی باندهای قاچاق اعضا ارائه دادند که مستقل از سیستم بازداشتگاه چین، در بازار تجارت سیاه اعضای بدن دست داشتند.
کاربران اینترنت با بحثهای طولانیمدت درباره دستگیری آقای هان، اشاره میکنند که باتوجهبه مقررات جدید، قبل از اینکه فردی بازداشت شود، لازم است اطلاعات وی بیش از ۵۰۰ بار ارسال شود.
یکی از کاربران اظهار کرد که، «متأسفانه، مطالب ناچیزی را صبح ارسال کردم و بعدازظهر آن روز دستگیر شدم. محتوای مطالب ارسالی درباره برجستهسازی فساد بود.»
کاربر دیگری گفت که، «آیا آن مطالب [مطالب ارسالی هان درباره برداشت اعضای بدن] واقعاً شایعهپراکنی بودند؟ آیا واقعاً باعث اخلال در نظم عمومی، ازقبیل تعلیق کلاسها و یا تولید کالاها و فرآوردهها شدند؟ آیا هرجومرج ایجاد کردند و حادثهای را بهبار آوردند که گروه بزرگی از مردم در آن درگیر شدند؟ چطور میتوانید بگویید که مردم محلی با خواندن آن مطالب دچار ترس و وحشت شدند؟ آیا واقعاً ۲۰۰ نفر وجود دارند که بگویند با خواندن خبر مزبور وحشتزده شدند؟»
یکی دیگر از کاربران بیان کرد که، «اگر «موضوع شایعهپراکنی» بدون درنظرگرفتن تعداد مطالب ارسالی در حفظ ثبات اجتماعی از بیشترین اهمیت برخوردار است، پس تکلیف این بازداشتها چیست که تا این حد ترس و وحشت در قلب کاربران اینترنتی ایجاد میکند؟»
اخیراً تلاشهایی برای جلوگیری از برداشت غیرقانونی اعضای بدن در سراسر جهان صورت گرفته است. در ۹ دسامبر، پزشکان مخالف برداشت اجباری اعضای بدن، با ارائه یک دادخواست به دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل در زمینه حقوق بشر، خواستار پایاندادن به برداشت اجباری اعضای بدن در چین شدند. نزدیک به ۱.۵ میلیون نفر از۵۳ کشور دادخواست مزبور را امضا کردند.
در ۱۲ دسامبر، اتحادیه اروپا قطعنامهای در محکومیت از برداشت اجباری اعضای بدن در چین تصویب کرد و قانون مصوبه، اخیراً برای جلوگیری از این شیوه، به کانادا و استرالیا ارائه شده است.
اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.