Search
Asset 2

برکناری ۱۵ تا ۲۰ هزار مدیر مدرسه به دلایل اعتقادی و سیاسی 

تعلیق و برکناری گسترده مدیران مدارس در سراسر کشور به دلایل سیاسی و اعتقادی
(Public Domain)

یک نماینده مجلس جمهوری اسلامی از اخراج، تعلیق و برکناری گسترده مدیران مدارس در سراسر کشور به دلایل سیاسی و اعتقادی خبر داد. 

جلال محمودزاده، نماینده مهاباد در مجلس جمهوری اسلامی، با اشاره به تغییر گسترده مدیران مدارس در شهرستان‌ها گفت: «بر اساس آماری که به دستمان رسیده است از زمان روی کار آمدن آقای صحرایی، وزیر آموزش پرورش حدود ۱۵ تا ۲۰ هزار نفر از مدیران مدارس به دلایل سیاسی و اعتقادی برکنار شده‌اند.» 

به دنبال استعفای یوسف نوری، وزیر آموزش‌وپرورش پیشین، رضا مرادصحرایی، در ۱۴ فروردین‌ماه ۱۴۰۲ به عنوان سرپرست این وزارتخانه منصوب و بعداً در خردادماه با رای اعتماد مجلس، وزیر آموزش و پرورش شد. 

جلال محمودزاده به وب‌سایت خبری دیدبان ایران گفت: «تعدادی از این مدیران اخراج، تعلیق و اکثر آن‌ها در پست شغلی خود جابه‌جا شده‌اند.» 

او این برکناری‌ها را «خالص سازی» خواند و گفت: «از دانشگاه‌ها گرفته تا آموزش و پرورش و دستگاه‌های اجرایی، به شدت خالص‌سازی در حال انجام است و تعدادی از معلمان و مدیران مدارس کنار گذاشته و برخی اساتید اخراج شده‌اند و همچنان این روند ادامه دارد» 

خبر اخراج ۱۵ تا ۲۰ هزار مدیر مدرسه به دلایل اعتقادی و سیاسی در حالی مطرح شد که پیش از این گزارش‌های متعددی از اخراج و یا قطع همکاری با تعداد زیادی از اساتید دانشگاهها واکنشهای فراوانی را برانگیخته بود. 

به تازگی نیز روزنامه اعتماد خبر داده بود که «از ابتدای مهر امسال و به دنبال اجرای تصمیم مهدی طهرانچی؛ رئیس دانشگاه آزاد، ۳۲ هزار استاد حق‌التدریسی از واحدها و رشته‌های مختلف این دانشگاه حذف شده و دانشجویان سال اول و دوم مقطع دکتری جایگزین آنها شدند.» 

چندی پیش تصویر نامه محرمانه‌ای به تاریخ ۲۰ دی‌ماه ۱۴۰۱ در فضای مجازی منتشر شد که نشان می‌داد وزیر کشور جمهوری اسلامی از رئیس‌جمهوری خواسته تا دستور شروع «طرح زیربنایی و انقلابی جهت تحول ساختاری در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی» را صادر کند. 

در این نامه محرمانه به پروژه جذب ۱۰ هزار عضو هیئت‌علمی در وزارت علوم و پنج هزار عضو هیئت‌علمی در وزارت بهداشت تا پایان دولت سیزدهم و در راستای «جذب اساتید انقلابی» اشاره شده است. 

چندی پیش نیز روزنامه هم‌میهن چاپ تهران نیز در گزارشی با اشاره به این نامه محرمانه عنوان کرد که هرچند اصالت این سند و همه اسناد مشابه منتشره به طور رسمی رد شد و چون ما به ازایی در عمل نداشت، کسی هم به آنها اهمیت نداد. ولی اکنون تجربه زیسته دانشگاهیان نشان می‌دهد که ماجرای اخراج و خالص‌سازی دانشگاه‌ها جدی است. 

این روزنامه در ادامه مطلب خود نوشت: نیازی نیست که این سند را واقعی بدانیم یا جعلی، زیرا در هر صورت آنچه که پیش روی جامعه ماست واقعیت برخورد با دانشگاه‌هاست.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی