Asset 2

سفره‌های خالی در ایران و حاتم‌بخشی کالاهای اساسی برای کارناوال اربعین  

اختصاص هزاران تن کالاهای اساسی به «موکب‌های اربعین» در خاک عراق
(Irna)

در شرایطی که وضعیت نابسامان اقتصادی در داخل کشور زندگی را برای اقشار مختلف مردم سخت و طاقت‌فرسا کرده، رسانه‌های داخلی ایران گزارش دادند که گمرک ایران در بخش‌نامه‌ای دستور اختصاص هزاران تن کالاهای اساسی به «موکب‌های اربعین» در خاک عراق را ابلاغ کرده است. 

در نامه‌هایی که به بخشنامه گمرک پیوست شده، رئیس «قرارگاه مرکزی اربعین» از معاون وزیر کشور که «رئیس ستاد مرکزی اربعین» است خواسته که مقادیر زیادی کالای اساسی و دارو برای «اسکان و پذیرایی» از شرکت‌کنندگان راهپیمایی اربعین اختصاص داده شود. 

همراه این نامه جدولی آمده که درخواست انتقال «۳۲۰۰ تن گوشت مرغ، ۲۷۰۰ تن گوشت قرمز، ۴۶۰ تن تخم‌مرغ، هشت هزار تن برنج، ۱۵۰ تن دارو، شش هزار تن آرد، ۲۵۰۰ تن سیب‌زمینی، چهارهزار تن پیاز ۵۰۰ تن شکر، ۵۰۰ تن قند و ۴۵۰۰ تن روغن خوراکی» و همچنین ۸۰۰ هزار لیتر فرآورده‌های نفتی ارائه شده است. 

در این نامه پیش‌بینی شده که حدود سه هزار موکب (ایستگاه‌های پذیرایی رایگان) قرار است برای بیش از «چهار میلیون» زائر فعالیت کنند. 

گمرک ایران دستور اختصاص همه کالاها به جز دارو و فرآورده‌های نفتی را صادر کرده است تا به تفکیک به موکب‌های استان‌های مختلف ارائه شود. 

ناتوانی مردم در خرید کالاهای اساسی و از جمله گوشت و مرغ در ماه‌های اخیر تیتر اول رسانه‌ها بوده و شکایت از وضعیت نامساعد اقتصادی همواره از سوی شهروندان و حتی برخی مسئولان مطرح شده است، اما در چنین شرایطی جمهوری اسلامی برای اهداف سیاسی خود با راه‌اندازی کارناوال اربعین سالانه میلیاردها تومان هزینه می‌کند. 

به تازگی نیز مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی دولت رئیسی گفت که این وزارتخانه برای اربعین بیش از سه هزار میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته است. 

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اطلاعیه‌ای اعلام کرده که به پرسنل این وزارتخانه و سازمان‌هایش، ۳ روز مرخصی تشویقی، ۵ میلیون تومان کمک هزینه و یک میلیون تومان برای هریک از اعضای خانواده، جهت اعزام به راهپیمایی اربعین پرداخت می‌کند. 

مراسم اربعین که در سال‌های اخیر به کارناوالی سیاسی برای حکومت جمهوری اسلامی مبدل شده، هزینه‌های زیادی را به خود اختصاص داده است. حکومت برای پیشبرد اهداف سیاسی خود هر سال در تلاش است تا شهروندان به صورت گسترده در این راهپیمایی شرکت کنند و برای تشویق به شرکت در این مراسم اعتبارات و امکاناتی در نظر می‌گیرد. 

اخبار مرتبط

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی