دلار آمریکا روز پنجشنبه در اولین روز معاملاتی سال ۲۰۲۵ به بالاترین میزان طی دو سال اخیر رسید و با توجه به رشد قوی سال گذشته این انتظار را ایجاد کرده که آمریکا از منظر رشد از همتایان خود پیشی میگیرد و نرخ بهره را نسبتاً بالا نگهمیدارد.
بر اساس گزارش رویترز، بانک مرکزی آمریکا اعلام کرده که در کاهش نرخ بهره محتاطانهتر عمل خواهد کرد. این درحالی است که تورم همچنان بالاتر از هدف سالانه ۲ درصدی بوده و اقتصاد این کشور همچنان قدرتمند است.
همچنین انتظار میرود که سیاستهای دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا، به افزایش رشد کمک کرده و درعمل به فشار افزایشی قیمتها دامن بزند.
آدام باتن، تحلیلگر ارشد ارز در فارکسلایو، از تورنتو به رویترز گفته است: «دلار از نظر رشد اقتصادی ۲۰۲۵ هیچ رقیبی ندارد… جریان سرمایه در ابتدای سال دست بالا را خواهد داشت و بازار سهام آمریکا واقعاً از تمام بازارهای جهانی سبقت گرفته است. دلار همچنان یکهتازی خواهد کرد، مگر آنکه اقتصاد آمریکا دچار لغزش شود.»
دادههای روز پنجشنبه حاکی از قدرت بازار کار هستند. تعداد آمریکاییهایی که اخیراً درخواست دریافت بیمه بیکاری کردهاند، هفته گذشته به پایینترین میزان در ۸ ماه گذشته رسید که از نرخ پایین اخراج کارکنان در انتهای سال ۲۰۲۴ حکایت دارد.
شاخص دلار آخرینبار با ۰.۷۷ درصد افزایش در روز به ۱۰۹.۳۸ رسید.
قیمت یورو ۱.۰۱ درصد کاهش یافت و به ۱.۰۲۵ دلار رسید که پایینترین میزان از نوامبر ۲۰۲۲ است.
یورو پس از رسیدن به سطح ۱.۰۳ دلار بسرعت ریزش کرد که نشان میدهد فاکتورهای تکنیکال باعث کاهش قیمت شدهاند.
پیشبینی معاملهگران این است که نرخ بهره در سال ۲۰۲۵ از جانب بانک مرکزی اروپا بشدت کاهش پیدا کند. قیمتگذاری بازارها براساس دستکم چهار کاهش ۰.۲۵ درصدی انجام گرفته است، اما نمیتوان مطمئن بود که بانک مرکزی آمریکا حتی دومرتبه اقدام به کاهش نرخ بهره کند.
یانیس استورنارس، سیاستگذار بانک مرکزی اروپا، روز پنجشنبه گفت که انتظار دارد نرخ بهره اصلی تا پاییز از ۳ درصد کنونی به ۲ درصد کاهش پیدا کند.
قیمت پوند، که سال گذشته نسبت به بسیاری از ارزهای اصلی وضعیت بهتری نسبت به دلار داشت، با ۱.۱۹ درصد کاهش به ۱.۲۳۶۸ دلار رسید که کمترین میزان از ماه آوریل است. ریزش قیمت پوند پس از شکستن مقاومت درحوالی ۱.۲۴۷۵ دلار سرعت گرفت.
یوآن چین به پایینترین میزان در ۱۴ ماه گذشته رسید. این درحالی است که نگرانی از سلامت دومین اقتصاد بزرگ جهان، دورنمای تعرفههای واردات آمریکا در دولت ترامپ و کاهش بازدهی محلی، احساسات سرمایهگذاران را تحت تأثیر قرار داده است.
پس از هفته ها رشد قیمت دلار نسبت به ریال، رسانههای داخلی ایران از احتمال کاهش قیمت دلار با افزایش عرضه ارز پتروشیمیها و کاهش تنشها خبر دادهاند.