با افزایش مصرف سیگار الکترونیکی در سالهای اخیر، سازمان جهانی بهداشت خواستار توقف تبلیغات این سیگارها شد.
این سازمان با اشاره به اینکه هنوز اثر دود سیگارهای الکترونیکی برروی غیرسیگاریها کاملا مشخص نشده است، خواست که مصرف آن در مکانهای عمومی و داخل ساختمانها ممنوع شود.
سازمان بهداشت جهانی ضمن اظهار نگرانی از در دست داشتن بازار ۳ میلیارد دلاری سیگار الکترونیکی توسط شرکتهای بزرگ دخانیاتی، نتایج تحقیقات مستقل درخصوص اثرات زیانبار دخانیات از طریق ابزارهای جدید هشدار داد.
سیگار برقی یا الکترونیک در سال ۲۰۰۳ در چین تولید شد و به عنوان جایگزینی سالم برای سیگار معرفی شد.
این سیگارها شکل سیگارهای واقعی هستند و با باتری کارمیکنند. یک المنت گرم کننده، مایع پر از نیکوتین را در کارتریج تعبیه شده در این سیگار به بخار تبدیل میکند که استنشاق میشود.
گفته میشود که دود حاصل از این سیگار فاقد مواد سرطانزایی است که در توتون سیگار موجود است؛ اما دانشمندان میگویند که این نوع سیگار نیز ضررهای بسیاری دارد.
در سال ۲۰۰۹ دانشمندان ادارهی دارو و غذای آمریکا، با تجزیه و تحلیل کارتریجهای سیگارهای الکترونیکی مواد سرطانزایی چون نیتروزآمین و مواد مضری چون اتانول و گلیسیرین یافتند. استفاده از سیگارهای الکترونیکی برای سیستم تنفسی نیز مضر تشخیص داده شده است.
سازمان بهداشت جهانی سال گذشته در گزارشی محرمانه سیگار الکترونیکی را به منزله تهدیدی بهداشتی نام برده بود.
این در حالی است که اخیراً یک گروه ۵۳ نفره از دانشمندان و کارشناسان بهداشت از کشورهای آمریکای شمالی، اروپا و استرالیا، از سازمان جهانی بهداشت خواستند که سیگار الکترونیکی را در رده محصولات تنباکویی و محصولات زیانبار قرار ندهد.
به گفتهی این گروه، این موضوع فرصت مهمی که برای کاهش اعتیاد به سیگار با استفاده از سیگار الکترونیکی قرار دارد را در معرض خطر قرار میدهد.
این گروه سیگار الکترونیکی را یکی از ابتکارات قرن ۲۱ دانسته که میتواند باعث نجات هزاران نفر که به سیگار اعتیاد دارند شود.
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.
1 دیدگاه دربارهٔ «درخواست توقف تبلیغات سیگار الکترونیکی توسط سازمان بهداشت جهانی»
تا کنون هیچ موسسه و یا ارگانی در جهان نتوانسته ضرر و زیاد خاصی برای سیگار الکترونیکی در صورتی که در حد متعادل استفاده شود پیدا کند. بعضی از مضرات سیگار الکترونیکی مربوط به حساسیت به پروپلین گلایکول است که هیچ ارتباطی به سیگار الکترونیکی ندارد.. پروپلین گلایکول در بسیار از داروها، غذاها و نوشیدنی ها وجود دارد. این ماده یک حلال برای عطر و طعم است.
مصرف زیاد هر ماده ای حتی آب خوردن هم می تواند مضر باشد.
اعتیاد به سیگار از قوی ترین اعتیادها است و آن را در رده اعتیاد به هرویین طبقه بندی می کنند. معتادان به سیگار در تمامی رده های اجتماعی وجود دارد و هیج ارتباطی به سن و سواد و موقیت اجتماعی ندارد. اعتیاد به سیگار سالانه جان میلیونها نفر را در چهان می گیرد و میلیونها انسان دیگر را در معرض انواع خطرات قرار می دهد.
سیگار الترونیکی قادر است تا ۶۰درصد کمک به ترک اعتیاد به سیگار کند و در کسانی که نمی توانند سیگار را ترک کنند. تعداد مصرفی سیگار را به کمتر از ده درصد کاهش می دهد. این یک روش و تکنولوژی جدید است که می تواند زندگی انسان را بهتر کند و بهتر است بجای موضع گیری بدون دلیل، به استفاده درست آن توجه شود.
با احترام
دکتر گودرزی