شورای امنیت ملی افغانستان از کاربران رسانههای اجتماعی بهخصوص فیسبوک خواست تا از این رسانهها به طور مثبت و مسئولانه استفاده کنند.
پیش از این طرح مسدود کردن فیسبوک روز یکشنبه توسط این شورا در یک نشست بررسی و رد شد.
پساز دور دوم انتخابات ریاست جمهوری افغانستان، تنشها و بحثهای سیاسی زیادی در شبکههای اجتماعی این کشور بهویژه در فیسبوک به راه افتاده است.
بیشتر این بحثها و گفتگوها به صفحات فیسبوک دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری افغانستان، یعنی دکتر «عبدالله عبدالله» و «اشرف غنی احمدزی»، مربوط میشود.
در حال حاضر قانون مشخصی برای کنترل و نحوهی استفاده از شبکههای اجتماعی در افغانستان وجود ندارد.
برخی از مسئولان پیشاز این، طرح مسدود و فیلتر کردن رسانههای اجتماعی چون فیسبوک و توییتر را حداقل تا پایان انتخابات ریاست جمهوری، مطرح کرده بودند.
«انارکلی هنریار»، عضو مشرانو جرگه، ضمن موافقت با مسدود کردن فیسبوک گفت که شماری از افغانها جنگهای قومی را در فیسبوک بهراه انداختهاند.
«رحمت الله نبیل»، رئیس امنیت ملی افغانستان نیز درخواست مسدود کردن شبکههای اجتماعی از جمله فیسبوک را اعلام کرده بود.
در این راستا شورای امنیت ملی در نشست روز یکشنبه خود این پیشنهاد را رد کرد و به انتشار چند توصیه درجهت استفادهی درست از این رسانهها بسنده نموده است.
«عادله راز» از سخنگویان دفتر رئیسجمهوری افغانستان ضمن تأیید این اعلامیه گفت: «تصمیم به این شد که از تمام افغانها به خصوص جوانان خواسته شود که از فیسبوک برای تخریب وحدت ملی و ثبات ملی استفاده نکنند و به شکل مسئولانه از فیسبوک استفاده شود.»
براساس اعلامیهی منتشر شده از سوی شورای امنیت ملی، کاربران شبکههای اجتماعی میتوانند با آزادی کامل از این رسانهها استفاده کنند.
بنابر آمار رسمی دولت افغانستان بیشاز دو میلیون و چهارصد هزار نفر به اینترنت، و بیش از ۲۱ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر به خدمات مخابراتی GSM متصل هستند.
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.