یک نهاد سازمان ملل اعلام کرده است در اثر سیلی که در شش ولایت (استان) افغانستان رخ داد، ۵۸نفر کشته و ۳۸۰ نفر مجروح شدهاند. همچنین نزدیک به ۲۰۰۰ خانواده آسیب دیدهاند.
نهاد هماهنگکننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل موسوم به اوچا در گزارش تازه خود در روز دوشنبه، اول اسد (مرداد) افزوده است که ولایت ننگرهار با حدود ۵۰ کشته، ۳۵۰ مجروح و ۳۵۱ خانواده نیازمند سرپناه بیشترین آسیب را از وقوع این بلای طبیعی دیدهاند، بعد از ننگرهار، ولایات کنر و لغمان، مواردی از کشته و مجروحان را داشته است.
این نهاد در گزارش خود گفته است که در ولایتهای بدخشان، بغلان و نورستان، سیل به خانهها، زمینهای زراعی و تاسیسات آسیبهایی را وارد کرده است و تاکنون مواردی از تلفات و جراحات به دست این نهاد سازمان ملل نرسیده است.
طوفان شدید و باران سیلآسا در ۲۵ و ۲۶ سرطان (تیر) در ۲۹ ولسوالی (شهرستان) از شش ولایت در شرق و شمال شرق افغانستان به وقوع پیوست.
به گفته این نهاد، سیل همچنین به تاسیسات حیاتی در اردوگاه مهاجران عمری در نزدیک گذرگاه مرزی تورخم آسیب زده است. در این اردوگاه نزدیک به ۴۲۰ هزار نفر در ۵۵۰ خیمه زندگی میکنند. این تعداد از سپتامبر سال گذشته از پاکستان به افغانستان بازگردانده شدهاند.
اداره هواشناسی تحت کنترل طالبان، نیز روز دوشنبه اعلام کرده است که احتمال بارانهای سیلآسا، سیلابهای آنی و رعدوبرق در ۱۵ ولایت افغانستان شامل کابل، ننگرهار، نورستان، لغمان، کنر، پکتیا، پکتیکا، خوست، غزنی، لوگر، میدان وردک، بدخشان، کاپیسا، پروان و پنجشیر وجود دارد.
همچنین صبح دوشنبه نیز زلزلهای به بزرگی ۴.۶ ریشتر در شرق ولسوالی فرخار در ولایت تخار روی داد. تاکنون گزارشی از تلفات و خسارات احتمالی این زلزله منتشر نشده است.
افزایش بلایای طبیعی در سالهای اخیر
این اولین باری نیست که بلایای طبیعی شامل سیل و زلزله در افغانستان باعث تلفات و خسارات گسترده میشود. در ماه ثور (اردیبهشت) امسال نیز وقوع سیل در ولایتهای بدخشان، هرات، بغلان و غور، صدها کشته و زخمی برجای گذاشت و به حدود ۳ هزار خانه آسیب وارد کرد.
در ماه میزان (مهر) و عقرب (آبان) سال گذشته سه زلزله بزرگ با دهها پسلرزه هرات را تکان داد، به گفته نهادهای امدادرسان بینالمللی در این حادثه ۲۴۴۵ نفر کشته، حدود ۵۰۰ نفر مفقود و بیش از ۲ هزار نفر مجروح شدند.
در سرطان سال ۱۴۰۱، مقامهای طالبان کردند که در جریان زلزله در دو ولایت خوست و پکتیکا، بیش از هزار نفر کشته و ۱۵۰۰ نفر زخمی شدند.
هر چند که افغانستان از کشورهایی است که بر روی گسل زلزله قرار دارد، اما وقوع این زلزلهها و تلفات آن در سالهای اخیر در نوع خود بیسابقه بودند.