Search
Asset 2

اسرائیل: حمله روز جمعه سرعت و پیچیدگی زرادخانه اسرائیل را به نمایش گذاشت

به گفته تعدادی از مقامات اسرائیلی، حمله روز جمعه، سرعت و پیچیدگی زرادخانه اسرائیل را نشان داد.
پدافند هوایی اس ۳۰۰ (Tasnim)

به گفته تعدادی از مقامات اسرائیلی، حمله روز جمعه، سرعت و پیچیدگی زرادخانه اسرائیل را نشان داد.

نیویورک تایمز به نقل از دو مقام اسرائیلی که نخواستند نامشان فاش شود و دو مقام ارشد غربی گزارش داده است که اسرائیل در جریان حمله اخیر خود به اهدافی در ایران، به‌جای اعزام جنگنده‌های خود به حریم هوایی این کشور، از جنگنده‌هایی که در فاصله چندصد کیلومتری غرب ایران بودند اقدام به شلیک چند موشک کرد.

به گفته مقامات اسرائیلی، این کشور همچنین از چند پهپاد کوچک تهاجمی- موسوم به کوادکوپتر- برای سردرگم کردن پدافند هوایی ایران استفاده کرد.

به گفته این مقامات، یکی از موشک‌های روز جمعه به سایت پدافند هوایی فعال در یکی از مراکز استراتژیک ایران اصابت کرد و موشک دیگری در هوا منفجر شد.

یکی از مقامات اسرائیلی گفت نیروی هوایی این کشور موشک دوم را به محض اصابت موشک اول به هدف منهدم کرد تا از تشدید خسارت جلوگیری کند.

اسرائیل مانور قدرت داد

نیویورک تایمز افزوده است اسرائیل امیدوار است که جمهوری اسلامی ایران فهمیده باشد که این کشور می‌تواند به سایت پدافند هوایی در اصفهان، که تعدادی از تأسیسات هسته‌ای بزرگ، از جمله سایت غنی‌سازی نطنز را در خود جای داده، حمله کند و نشان دهد که اگر بخواهد می‌تواند به تأسیسات هسته‌ای نیز دسترسی پیدا کند.

در این گزارش همچنین آمده است که بعد از حمله به کنسولگری ایران در سوریه، رهبران نظامی و سیاسی اسرائیل پیش‌بینی می‌کردند که جمهوری اسلامی حملات پهپادی به اسرائیل انجام دهد. بنابراین درصدد پاسخ متقابل نیز بودند. به گفته یکی از مقامات، طرح پاسخ تلافی‌جویانه در صورت حمله جمهوری اسلامی، توسط دو مقام عالی‌رتبه ارتش اسرائیل در بامداد جمعه ۱۲ آوریل، دو روز پیش از حمله ایران در کابینه جنگ اسرائیل مطرح شده بود.

مقامات گفتند برنامه اسرائیل پس از حمله ایران تغییر کرد. حمله ایران با شلیک بیش از ۱۰۰ موشک بالستیک، ۱۷۰ پهپاد و حدود ۳۰ موشک کروز، بزرگ‌تر از حد انتظار اسرائیل بود.

عملیات دفاعی اسرائیل که با هماهنگی خلبانان آمریکا، بریتانیا، فرانسه و اردن انجام گرفت، اکثر موشک‌ها و پهپادها را ساقط کرد و آسیب ناچیزی به خاک اسرائیل وارد شد که نیاز به واکنش سریع این کشور را کاهش داد.

اسرائیل کوتاه آمد

این رسانه به نقل از منابع اسرائیلی نوشته است که رهبران اسرائیل به تلافی حمله ایران در روز ۱۳ آوریل درباره بمباران چند هدف نظامی در خاک این کشور، از جمله هدفی در نزدیکی تهران، پایتخت ایران، گفت‌و‌گو کردند.

اسرائیل قصد داشت حمله بزرگ‌تری به ایران انجام دهد، اما برای جلوگیری از گسترش جنگ و تبدیل شدن به یک جنگ فراگیر منطقه‌ای در خاورمیانه از این تصمیم کوتاه آمد.

همچنین فشارهای دیپماتیک آمریکا و دیگر متحدان خارجی و نقششان در خنثی‌سازی بار حمله جمهوری اسلامی به خاک اسرائیل باعث شد که رهبران اسرائیلی به دنبال افزایش تنش‌ها با جمهوری اسلامی نباشند.

وقتی اسرائیل در بامداد جمعه حملات خود را انجام داد، مقامات جمهوری اسلامی دقیقاً همان کاری را کردند که اسرائیل انتظار داشت. آن‌ها به‌جای موشک‌ها روی پهپادهای کوچک تمرکز کردند و از تأثیر آن‌ها غافل شدند.

این رسانه افزوده است که مقامات تهران تا حد زیادی از مقصر دانستن اسرائیل در قبال این حملات اجتناب کردند. رویکرد ایران و تصمیم اسرائیل مبنی بر عدم پذیرش مسئولیت حملات، به کاهش خطر تشدید تنش‌ها کمک کرد.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی