
نزدیک به دو دهه است که برزیل، روسیه، هند و چین جزء اقتصادهای قدرتمند جهان محسوب میشوند، اما باوجود بحران اقتصادی که چند سالیست گریبانگیر کشورهای توسعه یافته و کشورهای با اقتصاد نوظهور شده، اقتصاد جهان در آینده در دست کدام کشورها خواهد بود؟
«جیم اونیل باب»، اقتصاد دان که در سال ۲۰۰۱ عنوان BRIC را به ۴ کشور مذکور اطلاق کرد، اکنون بر این باور است که در آینده، کشورهای موسوم به MINT، یعنی مکزیک، اندونزی، نیجریه و ترکیه، تبدیل به اقتصادهای برتر جهان خواهند شد.
ویژگی مشترک این کشورها علاوهبر داشتن جمعیت قابل توجه، تعداد بالای نیروی کار جوان است. امتیازی که بسیاری از کشورهای توسعه یافتهی کنونی فاقد آن هستند. پیشبینی میشود این کشورها در آینده رشد اقتصادی شبیه آنچه چین در سالهای بین ۲۰۰۳ و ۲۰۰۸ داشت را تجربه کنند.
موقعیت جغرافیایی این کشورها نیز از دیگر مزیتهاییست که آنها را از سایر رقبا متمایز میکند. مکزیک در همسایگی آمریکا و آمریکای لاتین قرار گرفته است. اندونزی از یک سو در مرکز جنوب شرق آسیا و از سوی دیگر ارتباط نزدیکی با چین دارد. ترکیه نیز مابین کشورهای آسیایی و اروپایی قرار گرفته است. در صورتی پایان جنگ در کشورهای آفریقایی، نیجریه نیز از موقعیت خوب جغرافیایی برخوردار خواهد بود.
مکزیک، اندونزی و نیجریه تولید کنندهی مواد اولیه هستند، در صورتی که در میان کشورهای بریک، تنها برزیل و روسیه از این توانایی برخوردارند.
در حال حاضر کشورهای مینت با مشکلاتی روبرو هستند که در ظاهر روند رشد اقتصادی آنها را تحت تاثیر قرار خواهد داد. به طور مثال مشکلات زیر ساختی در اندونزی، بالا بودن میزان جرم و جنایت در نیجریه، سرکوبگری های دولت ترکیه ، مشکلاتی در زمینههای آموزش، انرژی و سیاستهای مالی در مکزیک و فساد اداری و مالی در این کشورها باعث شده که کارشناسان را در مورد این کشورها دچار تردید کند.
در صورت ایجاد اصلاحات و افزایش تولید ناخالص داخلی در این کشورها آیا کشورهای مینت خواهند توانست در کنار آمریکا، ژاپن و کشورهای بریک به ۱۰ قدرت اقتصادی جهان بپیوندند؟
برگرفته از مقالهی «جیم اونیل» در تارنمای بیبیسی
اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.