Search
Asset 2

خالق رمان «صد سال تنهایی» درگذشت

خالق رمان «صد سال تنهایی» درگذشت. (Joe Raedle/Getty Images)
خالق رمان «صد سال تنهایی» درگذشت. (Joe Raedle/Getty Images)

«گابریل گارسیا مارکز»، نویسنده‌ی مشهور کلمبیایی، روز پنجشنبه ۲۸ فروردین‌‌‌‏ماه در سن ۸۷ سالگی چشم از جهان فرو بست.

گابریل خوزه گارسیا مارکز، معروف به «گابو» که برنده‌ی جایزه نوبل ادبیات و بنیان‌‌‌‏گذار سبک «رئالیسم جادویی» بود، ۶ مارس ۱۹۲۷ در کلمبیا متولد و در شهر فقیر آراکاتاکا در کنار پدربزرگ و مادربزرگش بزرگ شد.

گابو در رشته‌‌‌‏ی حقوق تحصیل کرد و پیش از آغاز داستان‌‌‌‏نویسی، در حرفه‌‌‌‏ی روزنامه‌‌‌‏نگاری مشغول به کارشد. او در آن هنگام به‌عنوان خبرنگار و دبیر با روزنامه‌های محلی «ال هرالدو» و «ال یونیورسال» همکاری داشت، تا این‌‌که نخستین کتابش را در ۳۰ سالگی منتشر کرد و با استقبال خوبی از سوی خوانندگان مواجه شد.

بسیاری از داستان‌‌‌‏های مارکز با الهام از خاطرات دوران کودکی و قصه‌‌‌‏های مادربزرگش که بیشتر حول‌‌‌‏وحوش دنیای ارواح و سحر و جادو بود، خلق شد. «زنده‌‌‌‏ام که روایت کنم»، کتابی‌ست که او در آن از خاطرات دوران کورکی‌‌‌‏اش بسیار نوشته است.

مشهورترین اثر او رمان «صد سال تنهایی» چاپ ۱۹۶۷ است که جایزه‌ی نوبل ادبیات در سال ۱۹۸۲ را برای وی به ارمغان آورد. بنیاد نوبل در بیانه‌ی خود، مارکز را برای خلق این شاهکار به‌‌‌‏یادماندنی، «شعبده‌ باز کلام و بصیرت» خواند.

این کتاب که اولین‌بار توسط «بهمن فرزانه» به فارسی ترجمه شد، با یک سبک رئالیستی نو، در اندک زمانی به یکی از پرفروش‌‌‌‏ترین کتاب‌‌‌‏های جهان تبدیل شد و با گذشت ۳۰ سال از نخستین چاپ آن، بیش‌از ۳۰ میلیون نسخه در سراسر دنیا فروخته شده و به بیش‌از ۳۰ زبان نیز ترجمه شد.

در آثار مارکز علاوه‌ بر عنصر تخیل و جادو، نوعی بیان و کیفیت سیاسی نیز مشهود است. این ویژگی تأثیر گرفته تاریخ سیاسی کشورهای آمریکای لاتین و نظام‌‌‌‏های دیکتاتوری حاکم بر بیشتر کشورهای منطقه است. مارکز با گرایش به جنبش‌های چپی، همواره در نوشته‌‌‌‏هایش از ایده‌های دموکراتیک ملی و اقشار تحت ستم قرار گرفته دفاع می‌‌‌‏کرد. وی بخشی‌ از آگاهی سیاسی خود را از پدربزرگش به ارث برده بود که شخصیتی آزادی‌‌‌‏خواه بود و در جنگ‌‌‌‏های داخلی کلمبیا نیز شرکت داشت.

گابو در بسیاری از کشورهای اسپانیایی زبان پس از «میگوئل سروانتس»، نویسنده قرن هفدهم، محبوب‌ترین نویسنده محسوب می‌‌‌‏شود، وی در شیوه‌‌‌‏ی نوشتارش از نویسندگان بزرگی همچون «چارلز دیکنز»، «لئو تولستوی»، «جیمز جویس»،«داستایوفسکی»، «بالزاک» و «ویرجینیا وولف» الهام گرفت.

گابریل گارسیا مارکز در ژانویه ۲۰۰۶ اعلام کرد که دیگر به نوشتن خاتمه داده است.

از دیگر آثار معروف وی می‌‌‌‏توان به «پاییز پدرسالار»، «عشق سال‌های وبا»، «ساعت شوم»،«شرح یک مرگ»،«توفان برگ»، «عشق و دیگر شیاطین» و «خاطرات روسپیان سودازده‌ی من» اشاره کرد. وی آثار غیر داستانی متعددی نیز از خود برجای گذاشته که از جمله‌ی آنها میتوان به «زنده‌ام که روایت کنم»، «گزارش یک آدم‌ربایی» و «یادداشت‌های پنج‌ساله» اشاره کرد.

اپک‌‌‌‌‏تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر می‌‌‌‌‏شود.

اخبار بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی