نیکی هیلی یکی از نامزدهای حزب جمهوریخواه انتخابات ریاستجمهوری در گفتوگوی اختصاصی با اپک تایمز اولویت نخست خود در صورت پیروزی در انتخابات را اصلاح سازمانهای مختلف ایالات متحده عنوان کرد.
نیکی هیلی در تشریح برنامه روز اول خود گفت که جایگزینی رؤسای سازمان ملی ایالات متحده را در دستور کار قرار خواهد داد و افرادی را برای مرتبکردن امور، کنار گذاشتن برنامه قدیمی، و کنارزدن افراد مشکلساز به سازمانهای ایالات متحده میفرستد.
او اضافه کرد که در ادامه به هر سازمان اهدافی میدهد که در ۹۰ روز اول باید به آنها برسند تا بتوانند نشان دهند که برای مردم کار میکنند و نه برعکس.
نماینده سابق ایالات متحده در سازمان ملل در پاسخ به سؤالی در مورد ابقا یا برکناری رئیس افبیآی گفت: «ابتدا باید درک کنید که سازمانهایی مانند افبیآی یا وزارت دادگستری اعتبار خود را در میان مردم آمریکا از دست دادهاند و باید به بازسازی اعتماد از دست رفته پرداخت.»
او اضافه کرد: «اگر کریستوفر رای سرپرست افبیآی باشد، نمیتوانیم اعتماد را دوباره بازسازی کنیم. اما این موضوع تنها مربوط به کریستوفر رای نیست. باید از تمام مدیریت ارشد آنجا نیز خلاص شویم. باید نشان دهیم که میخواهیم به این موضوع اهمیت بدهیم و واقعاً در حال پاکسازی این سازمانها هستیم.»
در ادامه این مصاحبه او به موضوع حمایت از استیضاح جو بایدن، وزیر دادگستری ایالات متحده و رئیس افبیآی پرداخت و گفت: «بایدن باید در مورد خیلی موارد توضیح دهد. حقیقت این است که او هنوز کنفرانسی خبری برگزار نکرده تا به همه مسائل مربوط به هانتر بایدن پاسخ دهد و این عدم پاسخگویی بایدن در بهترین حالت غیرمسئولانه است.»
هیلی در ادامه تأکید کرد که فکر میکنم کنگره باید تحقیقاتی انجام دهد. اگر وزارت دادگستری این کار را انجام نمیدهد، کنگره باید این کار را انجام دهد و تحقیقاتی درباره بایدن را آغاز کند و دقیقاً بفهمد چه چیزی گرفته شده است، چه عملی در مقابل انجام شده است، اگر چیزی اتفاق افتاده، چقدر بایدن در این مورد اطلاع داشته است.
این کاندیدای جمهوریخواه ریاستجمهوری همچنین با اشاره به اینکه در دوران مریک گارلند در سمت وزارت دادگستری آمریکا این نهاد به ابزاری برای آزار اذیت مخالفان سیاسی تبدیل شده تأکید کرد که او نیز باید به سؤالات جدی پاسخ دهد و فکر میکنم باید در مورد او نیز تحقیقی انجام شود. او ادامه داد که کریستوفر رای رئیس افبیآی نیز باید به همین سؤالات پاسخ دهد.
هیلی تأکید کرد: «مردم آمریکا به آنچه که آنها انجام دادهاند اعتماد ندارند. آنها باید به تعداد زیادی پرسش سؤال پاسخ دهند تا ما بدانیم چگونه به این نقطه رسیدهایم و باید آنها مورد بازخواست قرار بگیرند و نمیتوانیم این موضوع را رها کنیم.»
در بخش دیگری از این مصاحبه نیکی هیلی عنوان کرد که احداث خط لولهٔ کیستون که با مخالفتهای فراوان فعالان محیطزیست مواجه و نهایتاً در سال ۲۰۱۴ احداث آن متوقف شد را از سر خواهد گرفت. او همچنین تایید کرد که ایالات متحده را دوباره از توافقنامه آبوهوای پاریس خارج خواهد کرد.
آمریکا در دوران ترامپ از توافقنامه آبوهوای پاریس خارج شد و با روی کار آمدن بایدن ایالات متحده مجدداً به این توافقنامه پیوست. توافقنامه آبوهوای پاریس برای مقابله با تغییرات اقلیمی و کاستن از انتشار گازهای گلخانهای شکل گرفت اما بسیاری از جمهوریخواهان بر این عقیده هستند که تغییرات اقلیمی منشأ انسانی ندارد و مطرح شدن موضوع دخالت انسان در گرمایش زمین به انگیزههای سیاسی مرتبط است.
او همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا به طور رسمی استقلال تایوان از چین را به رسمیت میشناسید گفت: «تایوان تاکنون استقلال خود را از چین تأیید نکرده است. آنها اعلام نکردهاند که میخواهند یک کشور مستقل باشند؛ بنابراین، من طرفدار خودمختاری هستم. آنها ابتدا باید تصمیم بگیرند که چه کاری میخواهند انجام دهند و بعد ما از آنها پیروی میکنیم. ما نباید در این مورد جلوی آنها در حرکت باشیم.»
هیلی در پاسخ به پرسشی مشابه در مورد استقلال کردستان عراق گفت: «فکر میکنم باید دوباره مواظب باشیم. باید ببینیم که در واقعیت وضعیت به چه شکل است و سپس در مورد آن تصمیم بگیریم که چه چیزی در راستای امنیت ملی آمریکا و آزادی، به نفع ما است.»
در بخش دیگری از این مصاحبه اختصاصی نیکی هیلی موضع خود در مورد آغاز دوباره مذاکرات هستهای با ایران و اعلام قطع تامین مالی شهرکسازی در اسرائیل توسط دولت بایدن و تأثیر آن بر اسرائیل گفت: «این اقدام برای اسرائیل کاملاً تحقیرآمیز بود. بایدن فراموش کرده است که دوستانش چه کسانی هستند. به نظر میرسد که او در حال آرامسازی دشمنان خود است. این مشکلساز است و به همین دلیل بایدن باید برود.»