نخست وزیر لیبریا به بیماران مبتلا به ویروس ابولا اعلام کرد که مخفی شدن در منزل جرم محسوب میشود و پیگرد قانونی دارد.
«الن جانسون» با اعلام نگرانی از این وضعیت بیان کرد که برخی از بیماران را به جای درمان در بیمارستان، در خانهها یا کلیسا نگهداری میکنند.
مقامات لیبریا و سیرالئون نیز به بیمارانی که بیمارستانها را ترک کردهاند و مخفی شدهاند اخطار دادند و همچنین به بیمارستانها دستور پذیرش بیماران را داده است.
به گفتهی کارکنان سازمانهای بهداشتی که با شیوع این بیماری مبارزه میکنند، بیماران در مقابل آنها مقاومت کرده و حتی به آنها حمله کردهاند.
بنابر گزارش سازمان بهداشت جهانی، آمار قربانیان ناشی از ویروس ابولا در آفریقا به ۴۷۶ نفر رسید. این سازمان اعلام کرد که طی یک هفته گذشته تا کنون ۶۸ نفر جان خود را از دست دادهاند.
براساس این گزارش شمار مبتلایان به این بیماری نیز به ۷۵۹ نفر رسیده است.
اکثر مبتلایان در گینه، سیرالئون و لیبریا هستند و سیرالئون با ۴۰۰ کشته بیشترین آمار مرگ و میر را به خود اختصاص داده است.
به منظور مقابله با گسترش این ویروس، سازمان بهداشت جهانی روز چهارشنبه و پنچ شنبه ۱۱ و ۱۲ تیرماه با حضور وزرا و شرکای بهداشتی ۱۱ کشور از جمله مالی، گینه نو، سنگال، اوگاندا، کنگو، گامبیا و غنا در آکرا پایتخت غنا جلسه اضطراری تشکیل میدهد.
سازمان بهداشت جهانی ضمن درخواست اقدام جدی برای مقابله با شیوع بیماری، خاطر نشان کرد این بیماری نه تنها منطقهی آفریقای غربی، بلکه بهداشت و سلامتی کشورهای منطقه و دیگر نقاط را در معرض خطر قرار خواهد داد.
ویروس ابولا که یک ویروس کشنده است و درمان هم ندارد، بر سیستم عصب تاثیر گذاشته و در نهایت منجر به مرگ بیمار میشود. از علائم این بیماری تب همراه با خونریزی است و در اثر تماس با مایعات بدن مبتلایان منتقل میشود.
در حال حاضر ۱۵۰ متخصص عضو سازمانهای بهداشت جهانی در غرب آفریقا جمع شدهاند و تلاش می کنند تا تدابیر قرنطینهای گستردهای در مناطق آلوده اخذ کنند.
سازمان جهانی بهداشت همچنین کمکهای فنی شامل گروههای امداد و نجات و پزشکی به این مناطق ارسال کرده است.
اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.