نتایج یک مطالعه جدید در ایالات متحده نشان میدهد که در ۲ ماه اول پس از پایان ناگهانی محدودیتهای سختگیرانه کرونایی در چین کمونیستی در دسامبر سال گذشته، بیش از یک میلیون و ۸۷۰ هزار مرگومیر اضافی در این کشور رخ داده است.
مطالعه انجام شده توسط «مرکز سرطان فرد هاچینسون» در سیاتل بیان میکند که این مرگومیر اضافی در بین افرادی با سن ۳۰ سال و بالاتر رخ داده و در تمام استانهای چین بهاستثنای تبت مشاهده شده است.
محققان دریافتند که تعداد مرگومیرهای اضافی بسیار بیشتر از اطلاعات رسمی منتشر شده توسط رژیم حزب کمونیست چین است که میگوید از اوایل دسامبر ۲۰۲۲ تا ۱۲ ژانویه ۲۰۲۳ حدود ۶۰ هزار نفر بر اثر کووید۱۹ در این کشور جانباختهاند.
محققان اعلام کردند که «مطالعه ما درباره مرگهای اضافی مرتبط با لغو سیاست «کووید صفر» در چین، یک برآورد مبتنی بر شواهد اندازهگیری شده را به عنوان یک معیار تخمینی ارائه میدهد و این یافتهها برای درک اینکه چگونه انتشار ناگهانی کووید۱۹ در یک جمعیت ممکن است بر مرگومیر جمعیت تأثیر بگذارد، مهم هستند.»
بر اساس گزارشهای منتشر شده، لغو ناگهانی قرنطینههای سختگیرانه در ۷ دسامبر ۲۰۲۲، به دلیل عدم آمادگی، منابع پزشکی ناکافی و عدم هشدارهای مناسب به عموم مردم، منجر به شیوع موج جدید کووید۱۹ در سراسر چین شد که تا پایان سهماهه اول سال جاری میلادی نیز ادامه داشت.
چین گزارش رسمی نتایج روزانه مرگومیر را در پایان سال ۲۰۲۲ متوقف کرد و سازمان بهداشت جهانی در اوایل سال جاری اعلام کرد که دادههای کووید۱۹ چین تعداد بستریها و تلفات ناشی از این بیماری را نشان نمیدهد.
بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی، از مجموع تلفات تقریباً ۷ میلیون نفره کرونا در دنیا، آمار مرگومیر ناشی از کرونا که در چین به ثبت رسیده تنها مرگ ۱۲۱ هزار و ۶۲۸ نفر را نشان میدهد.
نوع جدید کووید
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای چین به تازگی در پلتفرم رسانه اجتماعی چینی «وی چت» اعلام کرد که زیرشاخه سویه جدید کووید۱۹ که با نام «EG.5» شناخته میشود، به ویروس غالب افراد مبتلا در بسیاری از استانهای سرزمین اصلی چین تبدیل شده است.
این آژانس سلامت گفت: «شیوع EG.5 عمدتاً به دلیل افزایش توانایی این سویه برای فرار از ایمنی و قابلیت آن در خنثیسازی آنتیبادیهای تولید شده توسط عفونتهای قبلی است.»
«EG.5» که با نام اریس «Eris» نیز شناخته میشود، یکی از زیرمجموعههای Omicron XBB.1.9.2 است. این زیر شاخه جدید از زمانی که برای اولین بار در ماه فوریه در اندونزی شناسایی شده، حداقل به ۵۲ کشور گسترشیافته است.
اریس باعث افزایش عفونتهای کووید۱۹ در سراسر جهان میشود و سازمان بهداشت جهانی سازمان ملل هفته گذشته آن را به عنوان «نوع قابل توجه» طبقهبندی کرد.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای چین اعلام کرد «نسبت نوع EG.5 در میان سویههای در گردش ویروس کرونا از ۰.۶ درصد در آوریل به ۷۱.۶ درصد در ماه اوت رسیده و گونه غالب در اکثر استانهای چین شده است و احتمالاً به این روند ادامه خواهد داد.»
بر اساس دادههایی که قبلاً توسط سازمان بهداشت جهانی منتشر شده بود، شیوع اریس در چین از ۱۷ ژوئیه تا ۲۳ ژوئیه از ۲۴.۷ درصد به ۴۵ درصد افزایش یافته است.