Search
Asset 2

تحقیقات: ۹ کارمند اونروا احتمالاً در حملات هفتم اکتبر به اسرائیل دست داشته‌اند

تحقیقات داخلی سازمان ملل نشان می‌دهد که ۹ کارمند اونروا احتمالاً در حملات هفتم اکتبر ۲۰۲۳ به اسرائیل دست داشته‌اند و این کارمندان اخراج خواهند شد.
(Instagram @UNRWA)

به گفته رئیس اونروا، تحقیقات داخلی سازمان ملل نشان می‌دهد که ۹ کارمند اونروا احتمالاً در حملات هفتم اکتبر ۲۰۲۳ به اسرائیل دست داشته‌اند و این کارمندان اخراج خواهند شد.

دفتر خدمات نظارت داخلی، که یکی از دیده‌بان‌های سازمان ملل است، تحقیقاتی را در اوایل سال جاری درباره ادعای دست داشتن ۱۹ کارمند آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی در خاور میانه (اونروا) در حملات هفتم اکتبر به اسرائیل آغاز کرد.

براساس بیانیه ۵ آگوست رئیس اونروا، دیده‌بان سازمان ملل، تحقیقات خود را به پایان رسانده است. فیلیپ لازارینی، رئیس اونروا گفته است که یکی از متهمان از هرگونه دخالت در این حملات تبرئه شده و شواهد کافی برای اثبات اتهام ۹ نفر دیگر نیز وجود ندارد.

لازارینی گفت: «در مورد ۹ کارمند باقی‌مانده، شواهد، درصورت اثبات و تأیید، نشان می‌دهند که آن‌‎ها احتمالاً در حملات هفتم اکتبر دست داشته‌اند.» او افزود که این افراد اخراج می‌شوند.

او گفت: «تصمیم من این است که ۹ کارمند باقی‌مانده نمی‌توانند برای اونروا کار کنند و قراردادهای آن‌ها به نفع آژانس فسخ خواهد شد.»

وقتی اتهامات مربوط به دخالت کارکنان اونروا در حملات هفتم اکتبر برای اولین‌بار در ماه ژانویه مطرح شد، وزارت امور خارجه آمریکا کمک مالی به اونروا را متوقف کرد و متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه، گفت که آمریکا از اتهامات مربوط به ۱۲ کارمند اونروا که ممکن است در حملات تروریستی حماس به اسرائیل دست داشته باشند، بسیار نگران است.

لازارینی دستور انجام تحقیقات را صادر کرد؛ اقدامی که با قدردانی میلر همراه شد. او از سازمان ملل خواست که «گزارش‌های نگران‌کننده هفته گذشته را در اسرع وقت بررسی کند، مسئولین را پاسخگو کرده و رویه‌های اونروا را مورد بازبینی قرار دهد.»

یوآف گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، در ماه فوریه از هویت ۱۲ کارمند اونروا که به گفته او در حملات هفتم اکتبر حماس دست داشتند، پرده برداشت.

به گزارش تایمز اسرائیل، گالانت در یک نشست مطبوعاتی به خبرنگاران گفت: «جدا از این ۱۲ کارمند، شواهد قابل‌توجهی براساس اطلاعات دریافتی خود داریم که نشان می‌دهند بیش از ۳۰ کارمند اونروا در آن قتل عام شرکت داشته‌اند، به گروگان‌گیری کمک کرده‌اند، جوامع اسرائیلی را غارت کرده و و دست به اقدامات دیگر زده‌اند.»

خنثی کردن حملات طراحی شده توسط جمهوری اسلامی
یواف گالانت، وزیر دفاع اسرائیل (MENELAOS MYRILLAS/SOOC/AFP via Getty Images)

گالانت مدعی شد که دست‌کم ۱۲ درصد از حدود ۱۳ هزار کارمند اونروا که در غزه فعالیت می‌کنند، با حماس و جهاد اسلامی فلسطین- که اسرائیل و آمریکا هردو را به‌عنوان گروه‌های تروریستی می‌شناسند- در ارتباط بوده‌اند.

در ماه‌های بعد، چند کارمند دیگر اونروا نیز به دست داشتن در این حملات متهم شدند و تعداد آن‌ها به ۱۹ نفر رسید.

لازارینی در بیانیه ۵ آگوست خود که در آن از نتایج تحقیقات خبر داد و دوباره اعلام کرد که اونروا حمله هفتم اکتبر به اسرائیل را شدیداً محکوم می‌کند، گفت: «اتهامات دیگری در ماه مارس و آوریل به سمع و نظر ما رسید و کارکنان مربوطه به فهرست تحقیقات دفتر خدمات نظارت داخلی اضافه شدند.»

او گفت: «من یک‌بار دیگر خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط همه گروگان‌ها و بازگشت آن‌ها به خانواده‌هایشان هستم.»

مشخص نیست که چه تعداد گروگان اسرائیلی در دست حماس اسیر هستند.

هزاران تروریست حماس در هفتم اکتبر به اسرائیل یورش بردند و حدود ۱۲۰۰ نفر را کشتند و حدود ۲۵۰ نفر را گروگان گرفتند. اسرائیل با حمله نظامی به غزه با هدف از بین بردن حماس دست به تلافی زد.

در نوامبر ۲۰۲۳، حماس ۱۰۵ گروگان غیرنظامی را به‌ازای آتش‌بس موقت و آزادی صدها زندانی فلسطینی که در زندان‌های اسرائیل به سر می‌بردند، آزاد کرد.

در ژوئن ۲۰۲۴، دولت اسرائیل براساس اطلاعات مختلف مانند تجزیه و تحلیل پزشکی قانونی، دوربین‌های مدار بسته، فیلم‌های حاضران در صحنه و اطلاعات محرمانه اعلام کرد که ۱۲۰ گروگان همچنان در اسارت هستند که تصور می‌شود ۴۳ نفر از آن‌ها جان باخته باشند.

احمد حسین، وزیر توسعه و کمک‌‎های بین المللی کانادا روز جمعه گفت که این کشور کمک‌‏های مالی به آژانس پناهندگان فلسطینی سازمان ملل را از سر می‌گیرد.
اونروا، آژانس پناهندگان فلسطینی سازمان ملل (Instagram Unrwa)

اونروا مدت‌هاست که با انتقاد اسرائیل و دیگران روبه‌رو بوده که این گروه را به همکاری با گروه‌های تروریستی و استفاده از محتوای آموزشی یهودی‌ستیزانه و جهادی در مدارس فلسطینی متهم می‌کنند.

اسرائیل از مدت‌ها پیش مدعی است که حماس از مدارس و تأسیسات بهداشتی اونروا در غزه برای انجام عملیات تروریستی خود استفاده می‌کند.

ایلون لوی، سخنگوی سابق دولت اسرائیل و مشاور فعلی رئیس‌جمهور اسرائیل، از لازارینی خواست پس از اتمام تحقیقات دفتر خدمات نظارت داخلی از سمت خود استعفا بدهد.

اونروا در سال ۱۹۴۹ برای ارائه کمک‌های بشردوستانه به آوارگان فلسطینی تأسیس شد.

دادستان‌‌های کل ایالتی خواستار لغو بودجه سازمان ملل شدند
توزیع کمکهای آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی (اونروا) (Ashraf Amra/Unrwa)

دامنه عملیاتی اونروا نوار غزه است؛ منطقه‌ای که اسرائیل در آن به عملیات نظامی خود ادامه می‌دهد تا نیروهای حماس را که از این نقطه برای حمله به اسرائیل استفاده می‌کنند خنثی کند.

وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیه‌ای در اوایل سال جاری از اونروا به دلیل «نقش حیاتی» این آژانس در ارائه کمک‌های نجات‌بخش به فلسطینی‌ها تمجید کرد اما خواستار «پاسخگویی کامل» این آژانس در قبال کارکنانی شد که در حملات هفتم اکتبر دست داشتند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی