درپی ثبت «شهرسوخته»، در فهرست میراث جهانی یونسکو، مسئولان مربوطه در تلاشند تا در خصوص بهبود و ارتقای وضعیت محوطهی این مجموعهی تاریخی جامهی عمل بپوشانند.
به گزارش خبرگزاری مهر، «ابراهیم حمیدی»، رئیس کل دادگستری استان سیستان و بلوچستان ضمن اشاره به افزایش حساسیتها به این منطقه، وعده داده است که با درنظر گرفتن نیروهای گشت برای این مکان، نظارت کامل برای جلوگیری از استفادهی حفاران و افراد سودجو انجام شود.
وی گفت: «به تازگی ثبت جهانی شهر سوخته حساسیتها را دربارهی این اثر تاریخی بیشتر کرده و ممکن است در ذهن برخی از افراد این شائبه به وجود بیاید که در آن مکان تاریخی، گنجهایی نهفته است. ما معتقدیم در این منطقه گنجهای معنوی زیادی هست؛ از همین رو پس از ثبت جهانی شهر سوخته اقدامات حفاظتیمان را بیشتر خواهیم کرد و با قراردادن نیروهای گشت ثابت و غیر ثابت، این مکان تاریخی را مورد نظارت دقیقتری قرار میدهیم. از سوی دیگر با افراد سودجو و حفاران غیر مجاز قطعا برخورد قضایی و انتظامی بیشتری نسبت به قبل خواهیم کرد.»
هفتهی گذشته طی اجلاس کمیتهی میراث جهانی یونسکو که در قطر برگزار شد، شهر سوخته در فهرست میراث جهانی قرار گرفت.
شهر سوخته که در ۵۶ کیلومتری شهر زابل و در حاشیهی جادهی زابل–زاهدان قرار دارد، بقایای شهری باستانی متعلق به دورهی هزارهی سوم پیش از میلاد مسیح است که مرکز تجاری بینالنهرین و درهی سند و آسیای مرکزی بوده است.
پیش از ثبت شهر سوخته در فهرست میراث جهانی یونسکو، کمیتهی بناها و محوطهها در خصوص شیوه مرمت و حفاظت از محوطه و حریم آن ایرادهایی گرفته بود و در جریان ثبت این منطقه از ایران خواسته شد که برای بهبود و ارتقای وضعیت این شهر تلاش کند و در این خصوص به کمیتهی میراث فرهنگی گزارش بدهد.
اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.