Search
Asset 2

یک ایرانی-آمریکایی با اتهام تلاش برای ارسال قطعات هواپیما به ایران بازداشت شد

یک شهروند دو تابعیتی ایرانی- آمریکایی طی روزهای اخیر در فرودگاه جورج بوش بازداشت و از سوی دادگاه تگزاس به قاچاق فناوری‌های پهپادی و نفتی به ایران متهم شد.
وزارت دادگستری آمریکا، واشینگتن، ۲۰ ژوئن ۲۰۲۳. (Kevin Dietsch/Getty Images)

وزارت دادگستری ایالات متحده اعلام کرد که یک شهروند ایرانی-آمریکایی به اتهام تلاش برای ارسال قطعات هواپیماهای نظامی به ایران، به دلیل نقض تحریم‌های آمریکا، در شهر آکاردیا کالیفرنیا بازداشت شده است.

بر اساس بیانیه وزارت دادگستری آمریکا، جفری چنس یا نادر، ۶۶ ساله به همراه چند نفر از سال ۲۰۲۳ توطئه کرده‌اند تا چهار نوع قطعه هواپیما را خریداری و به ایران صادر کنند. برخی از این قطعات برای استفاده در هواپیماهای نظامی نیروهای مسلح ایران، از جمله جنگنده اف-۴ طراحی شده‌اند.

نادر با دریافت سفارش خرید از مشتریان ایرانی، هماهنگی‌های لازم برای خرید قطعات هواپیما را با شرکای تجاری خود در ایران انجام می‌داد. آنها از طریق نادر با تأمین‌کنندگان مستقر در ایالات متحده ارتباط برقرار می‌کردند.

متیو ام. گریوز، دادستان ایالات متحده در این مورد گفته است: «حملات ایران و نیروهای نیابتی‌ آن به متحدان آمریکا در خاورمیانه و ادامه تأمین پهپادها برای روسیه جهت استفاده در جنگ غیرقانونی‌ علیه اوکراین نشان می‌دهد که چرا باید تمام تلاش خود را برای جلوگیری از دستیابی ایران به قطعات، خدمات و فناوری‌های آمریکایی به کار ببریم.»

طبق کیفرخواست صادره، نادر در چندین مورد، شرکت خود «پرو ایرو کپیتال» مستقر در کالیفرنیا را به عنوان مصرف‌کننده نهایی این اقلام به تأمین‌کنندگان آمریکایی معرفی می‌کرد و  چندین شرکت‌ در سراسر ایالات متحده قربانی این طرح توطئه شده بودند.

بر اساس بیانیه وزارت دادگستری ایالات متحده، نادر پس از دریافت قطعات هواپیما، چندین بار جهت صادرات این اقلام برای مشتری نهایی در ایران اقدام کرد. هیچ یک از معاملات ذکر شده با موفقیت انجام نشدند، این اقلام توسط یک مامور ویژه وزارت بازرگانی در حین صادرات توقیف شدند.

متیو جی. اولسن، دستیار دادستان کل بخش امنیت ملی وزارت دادگستری نیز اظهار داشت: «اقدام امروز تعهد وزارت دادگستری را برای جلوگیری از دسترسی رژیم ایرانی به تجهیزات نظامی نشان می‌دهد. ما به طور جدی شبکه‌های جنایی که بر خلاف تحریم‌های آمریکا فناوری حساس را برای دولت‌های متخاصم و سرکوبگر  تأمین می‌کنند، مورد بررسی قرار داده و پاسخگو‌ خواهیم کرد.»

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی