یک مقام ارشد اطلاعاتی ایالات متحده در یکی از شدیدترین هشدارها درباره دخالت خارجی در تظاهرات حمایت از غزه در آمریکا اعلام کرد که عوامل حکومت ایران برای تأثیرگذاری بر اعتراضات آمریکاییها علیه جنگ غزه، تلاش کردهاند.
آوریل هاینز در بیانیهای گفت که بازیگران ایرانی «بهطور فرصتطلبانه» خود را در جنبش اعتراضی از طریق رسانههای اجتماعی و سایر فعالیتهای سایبری وارد و تظاهرات را ترویج و حتی تأمین مالی کردهاند.
این بیانیه به عنوان بخشی از مجموعهای از بهروزرسانیهای مداوم در مورد فعالیتهای خارجی که امنیت انتخابات را تهدید میکند، تنظیم شده، اما گروههای خاص یا اعتراضاتی را که مقامات فدرال معتقدند تحت فشار ایران هستند، معرفی نکرده است.
با این حال کارشناسان امنیتی و تروریسم گفتند که این بیانیه با نقش و تصویر کلی ایران در اطلاعات بینالمللی و با گزارشهای قبلی درباره گروههای درگیر در تظاهرات همخوانی دارد.
هاینز در بخشی از بیانیه با بیان اینکه «آمریکاییهایی که در تظاهرات شرکت میکنند، با حسننیت نظرات خود را در مورد درگیری در غزه بیان میکنند» افزود «اما هشدار دادن به بازیگران خارجی که به دنبال سوءاستفاده برای اهداف خود هستند نیز مهم است.»
طبق گزارش «یواسای تودی» در ماه می، حداقل یک گروه که در اعتراضات دانشجویی فعال بود، به نام «مسلمانان آمریکایی برای فلسطین»، توسط مردی رهبری میشود که قبلا با سازمانهایی که تحت پیگرد قانونی قرار گرفته بودند و مسئول حمایت مالی مستقیم از حماس بودند، کار می کرد.
«مسلمانان آمریکایی برای فلسطین» گفتند که هیچ ارتباطی با حماس ندارند و هرگونه ارتباط نزدیک با سازمانهای دیگر را رد کردند.
هشدار درباره نقش چین و روسیه در ناآرامی دانشگاههای آمریکا
کارشناسان میگویند که حتی حضور اندک بازیگران خارجی در اعتراضات دانشگاهی آمریکا میتواند به شکافهای بیشتر دامن بزند.
لورنزو ویدینو، مدیر برنامه افراطگرایی در دانشگاه جورج واشنگتن با بیان اینکه اکثر معترضان فاقد هرگونه حمایت خارجی هستند، تاکید کرد که بدون شک برخی کشورها به این کار علاقه دارند.
او افزود که برخی کشورها مانند روسیه و چین، عمدتاً به ایجاد اختلاف در داخل ایالات متحده علاقهمند هستند، در حالی که برخی دیگر هم به آشفتگی ایالات متحده و هم به حمایت از مسائل فلسطین علاقه دارند.
براساس گزارش دیدهبان غیردولتی اسرائیل موسوم به سازمان غیردولتی مانیتور، گروه تروریستی «جبهه مردمی برای آزادی فلسطین» در اعتراضات دانشگاهی حضور پررنگی داشت.
این مؤسسه تحقیقاتی که در اورشلیم فعالیت دارد، گزارشی را در روز هشتم ماه می منتشر کرد و در آن به جزئیات نقش جبهه مردمی برای آزادی فلسطین و سازمان تابعه صامدون در اعتراضات بیش از ۸۰ دانشگاه آمریکا پرداخت.
جبهه مردمی در سال ۱۹۹۷ توسط وزارت امور خارجه آمریکا بهعنوان یک سازمان تروریستی شناخته شد.