در حمله راکتی که دوشنبه شب به نیروهای آمریکایی مستقر در پایگاه عین الاسد در غرب عراق صورت گرفت، چندین سرباز آمریکایی زخمی شدند.
ارتش عراق روز سهشنبه اقدامات «بیملاحظه» علیه پایگاههای موجود در خاک این کشور را محکوم کرد و گفت که یک کامیون را با یک راکتانداز دستگیر کرده است.
منطقه بر سر جنگ غزه و اقدامات تلافی جویانه احتمالی جمهوری اسلامی و متحدانش پس از کشتن اعضای ارشد گروههای شبه نظامی حماس و حزب الله، در خطر است.
به گزارش نیویورک تایمز، گزارشهای اولیه حاکی از مجروح شدن دستکم پنج نفر در حمله دوشنبه شب به این پایگاه بود. زخمیشدگان شامل سربازان آمریکایی و پیمانکاران نظامی هستند.
طبق این گزارش، حمله به پایگاه هوایی عین الاسد شباهت زیادی به حملات قبلی گروههای مسلح عراقی تحت حمایت جمهوری اسلامی داشت که در طول چند سال گذشته به طور مکرر این پایگاه را هدف قرار دادهاند.
بر اساس گزارش یک مقام آمریکایی و شاهدان عراقی، در این حمله دستکم دو راکت در داخل محیط پایگاه فرود آمد.
این پایگاه در سه هفته گذشته حداقل دو بار هدف حمله قرار گرفته بود و همچنین اواخر ماه گذشته نیز حملهای به یک پایگاه کوچک آمریکایی در شرق سوریه انجام شد که در آنجا نیروهای عملیات ویژه آمریکایی با نیروهای کُرد سوریه برای مهار داعش همکاری میکنند.
کاخ سفید در بیانیهای اعلام کرد که جو بایدن و کامالا هریس، معاون رئیسجمهور در جریان حمله به عین الاسد قرار گرفته و در مورد اقداماتی که دولت برای دفاع از نیروهای خود و پاسخ به هرگونه حمله علیه پرسنل آمریکایی انجام خواهد داد، گفتگو کردهاند.
حمله به عین الاسد در بحبوحه تنشها در خاورمیانه صورت گرفت
حمله به پایگاه عین الاسد در حالی رخ میدهد که تنشها در منطقه به شدت بالا گرفته است، با توجه به اینکه اسرائیل و متحدان آمریکایی، اروپایی و منطقهای آن در انتظار حمله تلافیجویانه ایران در پی کشته شدن اسماعیل هنیه، رهبر حماس در تهران و فؤاد شُکر، فرمانده حزبالله در جنوب بیروت هستند.
اسرائیل تایید کرد که حمله به فواد شکر را انجام داده است، اما در مورد کشته شدن اسماعیل هنیه در ایران اظهار نظری نکرده است.
مقامات ایرانی و حماس اعلام کردهاند که اسرائیل مسئول ترور اسماعیل هنیه بوده است.
مقامات جمهوری اسلامی ایران اعلام کردهاند که هرگونه حمله تلافیجویانه با همکاری نیروهای نیابتی آن، از جمله حزبالله، حوثیهای یمن و گروههای مسلح در عراق انجام خواهد گرفت.
به نوشته نیویورک تایمز، این گروههای عراقی معمولاً نیروهای آمریکایی را در عراق و سوریه هدف قرار داده و اسرائیل را با راکتهای دوربرد هدف قرار میدهند.
آمادهباش منطقه برای حمله احتمالی انتقامجویانه ایران
منطقه در حالت آمادهباش بالایی برای حملهای گسترده مشابه حمله ایران به اسرائیل در آوریل قرار دارد، که در پاسخ به کشتن سه فرمانده ارشد سپاه پاسداران و چهار افسر دیگر سپاه در دمشق سوریه توسط اسرائیل صورت گرفت.
مشخص نیست که حمله راکتی دوشنبه به پایگاه عین الاسد بخشی از این پاسخ بوده یا ادامه تلاشهای گروههای تحت حمایت جمهوری اسلامی در عراق برای هدف قرار دادن نیروهای آمریکایی است.
هدف اصلی گروههای تحت حمایت جمهوری اسلامی در عراق، مجبور کردن نیروهای آمریکایی به ترک کامل این کشور است.
تاکنون هیچ گروهی مسئولیت حمله دوشنبه شب به پایگاه عین الاسد را بر عهده نگرفته است.
مذاکرات مقامات دفاعی عراق و پنتاگون درباره کاهش نیروهای آمریکایی و ائتلاف
بر اساس گزارش نیویورک تایمز، مذاکراتی بین مقامات ارشد دفاعی عراق و پنتاگون در مورد نحوه بازسازی و کاهش نیروهای آمریکایی و چند ملیتی ادامه دارد، اما هنوز به تصمیمی نرسیدهاند.
طبق این گزارش، در داخل دولت عراق نیز اختلاف نظر وجود دارد، به طوری که جناحهای نزدیک به جمهوری اسلامی خواستار خروج سریع آمریکا هستند، در حالی که دیگران، از جمله بسیاری از مقامات دفاعی عراق، خواستار حضور محدود و طولانیتر آمریکا هستند.
حدود ۲۵۰۰ سرباز آمریکایی در عراق و ۹۰۰ نفر در سوریه حضور دارند، جایی که گروه داعش دوباره فعال شده است.
پس از حمله پهپادی ۱۶ ژوئیه به منطقه آمریکایی پایگاه عین الاسد، که به مجروحیتی منجر نشد، ارتش آمریکا یک کارخانه کوچک پهپاد در جرف الصخر، منطقهای در جنوب بغداد را بمباران کرد، که به عنوان پایگاهی برای گروه کتائب حزبالله تحت حمایت جمهوری اسلامی و دیگر گروهها عمل میکند.