Search
Asset 2

واکنش تند روزنامه کیهان به سفر احتمالی گروسی: اتهام جاسوسی، درخواست محاکمه و اعدام

واکنش کیهان به سفر احتمالی گروسی؛ طرح اتهام جاسوسی و درخواست اعدام، همزمان با تصویب تعلیق همکاری ایران با آژانس
رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی. (JOE KLAMAR/AFP via Getty Images)

در پی اظهارات وزیر خارجه جمهوری اسلامی مبنی بر عدم موافقت با سفر رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، به تهران، روزنامه کیهان در سرمقاله‌ای خواستار برخورد قضایی با او شد.

کیهان در این مطلب، گروسی را به «جاسوسی» و «همدستی در حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران» متهم کرده و مدعی شده که اقدامات او نقش موثری در فراهم‌سازی زمینه حملات اخیر به تأسیسات هسته‌ای ایران داشته است. این روزنامه پیشنهاد کرده که در صورت ورود گروسی به کشور، وی باید تحت پیگرد قانونی قرار گرفته و حتی به مجازات اعدام محکوم شود.

حسین موسویان، عضو پیشین تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران، نیز خواستار کناره‌گیری رافائل گروسی از سمت مدیرکلی آژانس شد. موسویان در یادداشتی کوتاه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که استعفای گروسی می‌تواند زمینه را برای بهبود و تسهیل همکاری‌های ایران با آژانس فراهم کند.

این موضع‌گیری‌ها در حالی منتشر شده که روابط میان ایران و آژانس در هفته‌های اخیر، پس از صدور قطعنامه‌ای در شورای حکام و حملات نظامی اسرائیل و آمریکا، دچار تنش‌های بی‌سابقه‌ای شده است.

رافائل گروسی در بیانیه‌ای که روز جمعه در وب‌سایت رسمی آژانس منتشر شد، ادامه فعالیت‌های راستی‌آزمایی در ایران را بر پایه توافق جامع پادمان «ضروری» خواند. اما در تهران، نمایندگان مجلس با استناد به ماده ۶۰ کنوانسیون وین ۱۹۶۹، طرحی را تصویب کردند که دولت را ملزم می‌سازد همکاری با آژانس را تا تحقق شروطی مشخص متوقف کند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی