بیماری قوز قرنیه چشم یا کراتوکونوس که در ایران نسبتا شایع است، تورم حاد قرنیه است که میتوان با انجام عمل جراحی قرنیه را محکم ومانع پیشرفت آن شد.
علائم این بیماری نازک شدن وحالت مخروطی پیدا کردن قرنیه چشم میباشد که منجر به نزدیک بینی‑ آستیکماتیسم نامنظم وکاهش دید میشود.
به گزارش رسالت، «سیامک بلالی» متخصص چشم پزشک درباره قوز قرنیه میگوید که بینایی بیمار به لحاظ کیفی وکمی دچار اختلال میشود. مشاهده سایه وهاله در حاشیه اشیاء، نامنظمی در دید، دوبینی با یک چشم و کاهش دید را میتوان اختلال کمی دید در قوز قرنیه قلمداد کرد.
دکتر بلالی در خصوص درمان این بیماری بیان میکند که چون در مبتلایان به قوز قرنیه، بیماری پیشرفت میکند ودید بیمار تدریجأ کمتر میشود، متوقف کردن سیر بیماری مقدمه درمان است. در سالهای گذشته راهی برای جلوگیری از پیشرفت قوز قرنیه وجود نداشت ولی امروزه با انجام عمل جراحی میتوان قرنیه را محکم و مانع پیشرفت قوز قرنیه شد.
نکته بسیار مهم در مبتلایان به قوز قرنیه این است که این بیماران باید بدانند هدف از درمان در آنها دید کافی و مفید متناسب با شرایط شغلی وسن آنهاست و همچنین کاهش دادن اختلالات کیفی دید مثل وجود هاله در حاشیه اشیاء، پخش نور و اعوجاج در دید میباشد و در بهترین شرایط هیچ وقت دید این بیماران به خوبی یک فرد طبیعی نیست.
دکتر بلالی در خصوص درمان در موارد خفیف این بیماری بیان کرد که با عینک میتوان دید خوب وکافی برای بیمار تأمین کرد.
در مراحل خفیف، بیمار میتواند به جای عینک از لنز تماسی نرم نیز استفاده کند. در صورتی که نشود با عینک و لنز نرم، دید کافی برای بیمار فراهم کرد، به سراغ لنزهای تماسی سخت میرویم که این لنزها به طور قابل توجهی دید بیمار را بهتر میکنند.
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.