مهرانه ربی، همسر کیومرث پوراحمد، با انتشار استوریای در صفحه اینستاگرام خود به استفاده از تصویر این کارگردان نامدار سینمای ایران در جشنواره فیلم فجر امسال اعتراض کرد.
او با بازنشر بخشی از پیام این کارگردان فقید که در آن جشنواره فیلم فجر را «جشنواره چند ارگان خاص» خوانده و انصراف خود را از حضور در آن اعلام کرده بود، نوشت: «چطور به خودتان اجازه میدهید پیش از نمایش هر فیلم جشنواره، در تیزر آموزش رأی مردمی از عکس کیومرث پوراحمد استفاده کنید؟»
کیومرث پوراحمد در بهمنماه ۱۴۰۱ و چند ماه پس از سرکوب خیزش مردمی در پی جانباختن مهسا امینی، درباره حضور فیلمش با عنوان «پرونده باز است» در جشنواره فیلم فجر نوشته بود: «چند سالی است که جشنواره فیلم فجر دیگر جشن سینمای ایران نیست، بلکه جشن دو سه ارگان خاص است. در این چند سال، جشنواره برای من هیچ ارزش و اهمیتی نداشته، بهویژه در این سال خونبار و دردناک.»
او در توضیح دلیل حضور فیلمش در جشنواره نیز نوشته بود: «مالک فیلم تهیهکننده است و مانند همهجای دنیا فقط او میتواند برای حضور یا عدم حضور فیلم در جشنواره تصمیم بگیرد. تهیهکننده و برخی عوامل فیلم مایل بودند «پرونده باز است» در جشنواره حضور داشته باشد، اما با این همه داغی که بر دل داریم، دیگر چه جشنی، چه جشنوارهای.»
سه ماه بعد، روز ۱۶ فروردین ۱۴۰۲، پیکر بیجان کیومرث پوراحمد در ویلایی در بندر انزلی پیدا شد. توران پوراحمد، خواهر این کارگردان، یک سال بعد و در نخستین سالگرد درگذشت او، در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «برادرم را اول شکنجه کردند، بعد جسد بیجانش را به دار آویختند.»

















